Wiki de Filosofia:Política de privadesa

De Wiki de Filosofia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Aquesta versió adaptada al wiki de filosofia en català a partir de la política de privadesa és una traducció de la Privacy policy de la Fundació Wikimedia aprovada el juny del 2006 pel Consell d'Administració.

Resum

Si només llegiu els articles de la wiki, no es recull més informació que aquella que es recollida pels registres típics dels servidors de llocs web en general.

Si contribuïu al projecte de la wiki de filosofia, esteu publicant totes les paraules que envieu públicament. Si escriviu alguna cosa, es pot suposar que es retindrà per sempre. Això inclou articles, pàgines d'usuari i pàgines de xerrada. Algunes excepcions limitades es descriuen a sota.

Publicant a la wiki dades públiques

Simplement visitant el lloc web no exposeu la vostra identitat públicament

Quan editeu qualsevol pàgina en la wiki, esteu publicant un document. Això és un acte públic, i sou identificat públicament amb el que heu editar com a autor.

Identificació d'un autor

Quan publiqueu una pàgina en la wiki, us podeu registrar o no.

Si us registreu, sereu identificats pel vostre nom d'usuari. Això pot ser el seu nom real si així ho trieu, o podeu decidir publicar sota un pseudònim, el que posareu quan creareu el vostre compte.

Si no us heu registrat, sereu identificat per la vostra adreça d'IP de xarxa. Això és una sèrie de quatre números que identifica l'adreça d'internet des de la qual esteu contactant amb el wiki. Depenent de la vostra connexió, aquest número pot ser localitzable només per a un proveïdor de servei d'internet gran, o específicament a la vostra escola, lloc de treball, o a casa. Pot ser possible que l'origen d'aquesta adreça d'IP es pugui utilitzar conjuntament amb alguns interessos que expresseu implícitament o explícitament en els articles d'edició per identificar-vos fins i tot per individus privats.

Pot ser o difícil o fàcil que un individu motivat identifiqui la vostra adreça d'IP de xarxa amb la vostra identitat real. Per això si aprecieu molt la vostra intimitat, podeu desitjar connectar-vos i publicar sota un pseudònim. En utilitzar un pseudònim, la vostra adreça IP no estarà disponible al públic, però s'emmagatzemarà als servidors de wiki per a una quantitat relativament curta de temps. Així estarà disponible per a desenvolupadors i es pot llançar en certes circumstàncies (vegeu més avall).

Si utilitzeu un servidor de correu d'empresa des de casa o telecommute i utilitzau un DSL o connexió d'internet de cables, pot ser molt fàcil que el vostre empresari identifiqui la vostra adreça d'IP i trobar totes les contribucions al projecte Wikimedia fetes des de els vostre IP. Una manera millor de conservar la vostra intimitat en aquesta situació és utilitzar un nom d'usuari. Tanmateix, recordi's de desconnectar-se després d'utilitzar un pseudònim per evitar permetre'n altres utilitzar la vostra identitat.

Galetes

El wiki posarà una galeta de sessió provisional (PHPSESSID) quan visiteu el lloc. Si no pretén mai connectar-se, pot negar aquesta galeta, però no es pot connectar sense això. Se suprimirà quan tanqui la seva sessió de navegador.

Es poden posar més galetes quan es connecta, per evitar teclejar en el seu nom d'usuari (o opcionalment contrasenya) a la seva pròxima visita. Aquestes duren fins a 30 dies. Pot treure aquestes galetes després de l'ús si està utilitzant una màquina pública i no desitja exposar el seu nom de l'usuari a usuaris futurs de la màquina. (Si és així, s'ha d'esborrar la memòria cau del navegador també.)

Contrasenyes

Molts aspectes de les interaccions de la comunitat de la Wiki depenen de la reputació i respecte que es fa durant una història de contribucions valuoses. Les contrasenyes d'usuari són l'única garantia de la integritat de la història d'edicions d'un usuari. Es prega a tots els usuaris d'usar contrasenyes dures i mai no compartir-les. Ningú no exposarà deliberadament la contrasenya d'un altre usuari o l'emetrà al públic o directament o indirectament.

Registre privat

Totes les vegades que visiteu una pàgina web, envieu molta informació al servidor web. La majoria dels servidors web rutinàriament mantenen registres d'accés amb una part d'aquesta informació, que es pot utilitzar per fer un quadre global de quines són les pàgines populars, quins altres llocs connecten amb aquest, i quin navegador web està utilitzant la gent. No és la intenció dels projectes Wiki utilitzar aquesta informació per a enregistrar els usuaris legítims.

Aquests registres s'utilitzen per produir les pàgines d'estadístiques dels llocs; les dades dels registres en brut no es fan públiques, i es descarten normalment després d'aproximadament dues setmanes.

Les dades de registre poden ser examinades per desenvolupadors per resoldre problemes tècnics, perseguint aranyes de webs que es comporten malament i aclaparen el lloc, o per molt rarament per relacionar noms d'usuari i adreces de xarxa d'edició investigant abús del wiki.


La política sobre lliurament de dades derivades de registres de pàgina

Segons la política de Wiki les dades personals identificables recollides en els registres de servidor no seran lliurades pels desenvolupadors que hi tenen accés, excepte en els casos següents:

  • 1.- En resposta a una citació vàlida o altre petició obligatòria per aplicació de la llei.
  • 2.- Amb el permís de l'usuari afectat
  • 3.- Per l'administració del wiki, quan sigui necessari per a la investigació de queixes per insult.
  • 4.- Quan la informació pertany a planes generades per una aranya o bot i la seva difusió és necessària per a il·lustrar o resoldre assumptes tècnics.
  • 5.- Quan l'usuari ha estat fent malbé articles o comportant-se persistentment d'una manera desorganitzada, les dades es poden lliurar per ajudar a la identificació de blocs d'IP, o ajudar en la formulació d'una queixa als Proveïdors de Servei d'Internet pertinents
  • 6.- Quan és raonablement necessari protegir els drets, propietat o seguretat de la wiki, els seus usuaris o el públic.

La política de Wiki no permet la distribució pública d'aquest tipus d'informació en cap circumstància, excepte en els casos descrits a dalt.

Compartir informació amb tercers

Excepte en els casos especificats, tot el text afegit a projectes Wikimedia està disponible per a la reutilització sota els termes del GFDL, amb l'excepció de Wikinews, on el text està disponible sota una Llicència de Creative Commons.

Aquesta Wiki no es vendrà o no compartirà informació privada, com adreces de correu electrònic, amb tercers, llevat que accepteu liurar aquesta informació, o que lliurar-la sigui exigit per la llei.

Seguretat de la informació

La Wiki no garanteix contra l'accés desautoritzat a cap informació que proporcioneu. Aquesta informació estarà disponible per a tots els desenvolupadors amb accés als servidors.

Correu electrònic, llistes de distribució i IRC

Correu electrònic

Podeu proporcionar la vostra adreça de correu electrònic en les vostres Preferències. Això permet que altres usuaris registrats puguin enviar-vos un correo electrònic a través de la wiki (llevat que impossibiliteu això en les vostres preferències). La vostra adreça no es revelarà llevat que respongueu, o possiblement si el correu electrònic falla. L'adreça de correu electrònic pot ser utilitzada per la Fundació Wikimedia per comunicar-se amb usuaris a una escala més àmplia.

Si no proporcioneu una adreça de correu electrònic, no podreu restaurar la vostra contrasenya si l'oblideu. Tanmateix, es pot contactar amb un dels desenvolupadors de Wikimedia per introduir una adreça de correu nova a les vostres preferències.


Dades d'usuari

Les dades dels usuaris, com les vegades què editen i el nombre d'edicions que fan són públicament disponibles mitjançant llistes "de contribucions d'usuari", i ocasionalment en formularis agregats publicades per altres usuaris.

Supressió de comptes d'usuari

Una vegada creats, no es poden esborrar comptes d'usuari. Pot ser possible que un desenvolupador canviï el nom d'usuari d'un compte, però si voleu fer-ho vosaltres necessitareu demanar-ho a l'administració de la wiki.

Si es suprimeix informació d'usuari específica és dependent de les polítiques de supressió del projecte que conté la informació.

Supressió de contingut

El text que es suprimeix de projectes Wikimedia no es suprimeix realment. En articles normals, qualsevol pot mirar una versió prèvia i veure què hi havia allà. Si qualsevol sysop/administrador "suprimeix" un article, es pot veure què s'ha suprimit. Només un desenvolupador pot suprimir permanentment informació dels projectes Wiki en el supòsit que el seu contingut no sigui apropiat per la wik de filosofia en català.