"Filosofia, ara!" és una revista de divulgació filosòfica en català. Identificada amb l'ISSN 2462-3865, és present a força xarxes de referència (Dialnet, etc.). L'edita l' "Associació Filosofia, ara" (Reg. 62188). Podeu col·laborar-hi accedint al web de l'Associació i fer-vos-en soci.
A qui va dirigida?
A qualsevol persona interessada en la cultura: estudiants de batxillerat, estudiants universitaris i postuniversitaris, docents, intel·lectuals, creatius i tothom qui valori la filosofia en general.
La revista és recent (des del 2015) i preguem ens disculpeu per eventuals errors de maquetació. Recomanem que - per a enviar-nos articles, notícies, informacions o recursos - us enregistreu prèviament (és gratuït i hi ha diferents opcions). Contacte: info@filoara.cat

Avisos

El nou monogràfic va de "tècnica": es pden anar enviar articles per al vol. 8 de la revista (també per altres Seccions)

05-03-2022

network-robotics-android-ai-wallpaper-prEl primer número  del 2022 tindrà aquest tema com a monogràfic: "Meditacions sobre la tècnica. De la poiesis a la IA". Ara bé, es pot escriure per a totes les seccions habituals: articles, bacó de l'estudiant, bones pràctiques, ressenyes, etc.

La tècnica ens envolta, s’infiltra en tot allò que fem, mediatitza —en nombroses ocasions— el nostre accés a la realitat. Calcular i recordar, per exemple, són facultats humanes que hem delegat a les màquines. Interactuem amb elles amb una naturalitat cada vegada menys fingida. I deixem que ens proposin pel·lícules, cançons, viatges, roba, restaurants… Ens escolten. Ens vigilen. Sona apocalíptic, però, ho és?

És la tècnica actual una evolució lògica i progressiva de la primera τέχνη? Les noves tecnologies resoldran els problemes que elles mateixes generen? Avançarem cap a un món on la idea d’humà que tenim (o teníem) mutarà en favor d’una hibridació que ens confondrà amb les màquines?

Ja podem enviar - fins al 25/6/22, per a una revisió acurada - els nostres articles sobre això o sobre altres temes.

Llegir més sobre El nou monogràfic va de "tècnica": es pden anar enviar articles per al vol. 8 de la revista (també per altres Seccions)

Número actual

Vol. 7 No 1-2 (2021): Monogràfic: La crisi de la veritat

En aquesta nostra època de postveritat i fake news, resulta urgent revisitar la tradició filosòfica perquè ens ajudi a posar llum a la foscor: què és la veritat i per què està en crisi? Quines implicacions pot tenir aquesta crisi de la veritat?
Per això volem que aquest número de la revista sigui un lloc de trobada per reflexionar conjuntament sobre aquestes qüestions des de diverses perspectives: des de la gnoseologia fins a la filosofia política, passant per l’ètica, la lògica o la retòrica.

Publicat: 16-02-2022

Número complet

Veure tots els números

"Filosofia, ara!" is a philosophy magazine in Catalan (and also open to English, Spanish and other languages) that aims to appeal to the wider public. It is identified with ISSN 2462-3865 and is present in many reference networks. "Filosofia, ara!" is published by "Associació Filosofia, Ara".
Who is it for? It is aimed at any person interested in Philosophy: high school and university students and teachers, intellectuals, creators and opinion makers... Contact us at info@filoara.cat