Pàgina principal

De Wiki de Filosofia
La revisió el 20:37, 20 juny 2007 per Filosofia (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Escola d'Atenes

WIKI DE FILOSOFIA EN CATALÀ PER A PROFESSORS I ALUMNES

Presentació

Aquest wiki és per treballar la col·laboració en xarxa. Per editar una pàgina només cal clicar a la pestanya superior on diu edita i tot seguit s'obrirà una caixa on podeu modificar el text. Algunes pàgines, com aquesta estan protegides, però altres són totalment editables.

Per crear una pàgina aneu al cercador (caixa a l'esquerra) i escriviu la paraula, concepte, filòsof o expressió que cerqueu. Si no es troba al wiki, s'oferirà la possibilitat de crear la pàgina. De moment, la creació de pàgines no està registrinda, per tant qualsevol pot obrir-ne una. Recordeu, però, que els continguts són revisats per l'administració del wiki.

Què és un wiki?

Els termes wiki i wikiwiki s'utilitzen per identificar un tipus de documents d'hipertext i el programari col·laboratiu que s'utilitza per crear-los. Un web wikiwiki és un sistema que permet crear documents wiki de manera col·lectiva, utilitzant un navegador web i un llenguatge de marcatge simple. Com que aquest és el cas més habitual, normalment es fa servir el terme wiki en tots els casos (s'anomena wiki el sistema, i pàgina wiki cada pàgina individual).

Wiki wiki vol dir "ràpid" en hawaià. Aquest nom reflecteix la principal característica dels sistemes wiki: la creació ràpida de documents interconnectats mitjançant la col·laboració d'un grup de persones que pot afegir noves pàgines wiki o editar les existents. Molts projectes són oberts al públic en general, accessibles per a qualsevol que disposi de connexió a Internet, i permeten fer edicions sense cap mena de filtre previ.

Ward Cunningham va crear, el 25 de març del 1995, el primer wiki, anomenat WikiWikiWeb. El nom prové del "wiki wiki bus", l'autobús llançadora de l'aeroport de Honolulu.

Com editar una pàgina?

Per saber com es fa per editar una pàgina cliqueu on diu AJUDA al menú de navegació en la caixa de l'esquerra del wiki.