Pàgina principal

De Wiki de Filosofia
La revisió el 20:24, 26 abr 2010 per Filosofia (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

WIKI DE FILOSOFIA PER A DOCENTS I ALUMNES DE SECUNDÀRIA
Per participar i editar les pàgines cal registrar-se

Presentació Què és una wiki?
Aquesta wiki és per treballar la col·laboració en xarxa.
Per editar una pàgina cal primer registrar-se. Un cop s'hagi formalitzat el registre només cal clicar a la pestanya superior on diu edita i tot seguit s'obrirà una caixa on podeu modificar el text.
Algunes pàgines, com aquesta estan protegides, però la majoria són totalment editables.

Phi copy.jpg
Per crear una pàgina aneu al cercador (caixa a l'esquerra) i escriviu la paraula, concepte, filòsof o expressió que cerqueu.
Si no es troba a la wiki, s'oferirà la possibilitat de crear la pàgina.

De moment, la creació de pàgines està restringida, per culpa de l'spam. Cal registrar-se com a usuari per poder publicar.
Recordeu, però, que els continguts són revisats per l'administració de la wiki de Filosofia.
Wikiwiki.jpg
Els termes wiki i wikiwiki s'utilitzen per identificar un tipus de documents d'hipertext i el programari col·laboratiu que s'utilitza per crear-los. Un web wikiwiki és un sistema que permet crear documents wiki de manera col·lectiva, utilitzant un navegador web i un llenguatge de marcatge simple. Com que aquest és el cas més habitual, normalment es fa servir el terme wiki en tots els casos (s'anomena wiki el sistema, i pàgina wiki cada pàgina individual). Wiki wiki vol dir "ràpid" en hawaià. Aquest nom reflecteix la principal característica dels sistemes wiki: la creació ràpida de documents interconnectats mitjançant la col·laboració d'un grup de persones que pot afegir noves pàgines wiki o editar les existents. Molts projectes són oberts al públic en general, accessibles per a qualsevol que disposi de connexió a Internet, i permeten fer edicions sense cap mena de filtre previ. Ward Cunningham va crear, el 25 de març del 1995, el primer wiki, anomenat WikiWikiWeb. El nom prové del "wiki wiki bus", l'autobús llançadora de l'aeroport de Honolulu.
Com editar una pàgina?
Per saber com s'edita una pàgina cliqueu on diu AJUDA al menú de navegació en la caixa de l'esquerra de la wiki.

Tots els textos d'aquesta wiki es troben disponibles sota els termes de la Llicència de documentació lliure (GFDL) de GNU