Una mirada a «La Ciutat de les Dames» de Cristina de Pizan

  • Rubén Rubio Barrera Universitat Autònoma de Barcelona
Paraules clau: feminisme, Cristina de Pizan, Renaixement, Ciutat de les Dames

Resum

En aquest article es fa una curta biografia sobre Cristina de Pizan, i se n'explica la seva obra més famosa, «La Ciutat de les Dames». Aquesta obra, malgrat ser escrita el 1405, és de gran actualitat feminista a causa de les seves reflexions. S'hi afegeixen cites de l'obra per comprovar com un text escrit a finals de l'Edat Mitjana conté idees tan d'actualitat com la desconfiança que les dones han de tenir envers les opinions que d'elles tenen els homes.


Visites: Resum | 102 | vegades, Article PDF |

Baixades

Les dades de baixada encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Rubén Rubio Barrera, Universitat Autònoma de Barcelona

Enginyer informàtic i Graduat en Filosofia.
Professor associat. Universitat Autònoma de Barcelona

Referències

de PIZÁN, C. (2006). La Ciudad de las Damas. Madrid: Siruela.

de PIZAN, C. (1990). La Ciutat de les Dames. Barcelona: Edicions de l'Eixample.

GROAG BELL, S. (2004). The lost tapestries of the city of the ladies. Christine de Pizan's Renaissence Legacy. London: University of California Press.

LÓPEZ NAVAJAS, A., LÓPEZ GARCÍA-MOLINS, A. i altres. 2009. “La Presencia de las Mujeres en la E.S.O”. [informe en línia]. [Data de consulta: 10 de novembre de 2019.] URL: http://meso.uv.es/informe/index.php.

LÓPEZ NAVAJAS, A. (2014). “Análisis de la ausencia de las mujeres en los manuales de la ESO: una genealogía de conocimiento ocultada”. Revista de Educación. Num. 363, 282-208.

Publicat
09-04-2020
Com citar
Rubio Barrera, R. (2020). Una mirada a «La Ciutat de les Dames» de Cristina de Pizan. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 5(2), 5-7. Recuperat de http://www.infofilosofia.info/revista-prova/index.php/FA/article/view/242