Régis Debray (2016): Elogio de las fronteras

  • Joan Nonell Merlo IES Creu de Saba, Olesa de Montserrat
Paraules clau: Debray, fronteres

Resum

El març del 2010 Regis Debray va pronunciar una conferència a Tòquio que, posteriorment, es va publicar en forma d’assaig i que ressenyem en aquest escrit. Debray reflexiona sobre el concepte de frontera, en el moment actual, on el debat sobre la seva necessitat o la seva abolició centra la discussió política. El seu posicionament, crític amb el neoliberalisme, no ens estalviarà un atac seriós i profund contra el progressisme ingenu que advoca per la desaparició de tota frontera. El seu discurs, en ocasions provocador, es mou en un espai marginal, gairebé fronterer, com el de les línies divisòries que vol elogiar, i que no és altre que l’espai propi de la reflexió filosòfica.


Visites: Resum | 75 | vegades, Article PDF |

Baixades

Les dades de baixada encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Joan Nonell Merlo, IES Creu de Saba, Olesa de Montserrat
Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1992) i Premi extraordinari de llicenciatura (1994), Professor de Filosofia en la funció pública des del 2005, professor en l'actualitat de l'IES Creu de Saba, d'Olesa de Montserrat.
Publicat
21-01-2019
Com citar
Nonell Merlo, J. (2019). Régis Debray (2016): Elogio de las fronteras. Filosofia, Ara! Revista Per a Pensar, 4(2), 36-39. Recuperat de http://www.infofilosofia.info/revista-prova/index.php/FA/article/view/187