Fòrum de filosofia
29 de Març de 2024, 01:41:35 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: [1]   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: Relativisme o Universalisme 2a part  (Llegit 11408 cops)
ADri8
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 3


« el: 04 de Febrer de 2008, 05:33:07 »

Hola! Aquest any a classe també estem debatent entre qui és relativista o qui està més d'acord amb l'universalisme. Sembla que molts volen opinar però ningú s'atreveix a començar, o sigui que jo faré el primer pas i obro aquest nou tema, perquè pel que he vist el debat de l'any passat va ser força mogut i ara seria difícil enganxar-s'hi.
Pel que fa a la meva opinió, crec que l'ideal que més s'assembla al que jo penso és l'universalisme, però no ho sé ben bé. De manera una mica resumida, jo penso que tothom pot pensar i creure en el que vulgui mentres no afecti directament als que no hi estiguin d'acord, i estic a favor d'unes normes universals que castiguin els que sobrepassin aquest límit.

Que en penseu vosaltres?
En línia
oh!g!Gangsta
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 3


« Resposta #1 el: 07 de Febrer de 2008, 04:41:24 »

Oh!g!Gangsta creu que la millor postura es la relativisme, perque cada cultura te dret ha actuar de la manera que vulgui.
 
En línia
The Gaul
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 5


The power of the Gauls


« Resposta #2 el: 07 de Febrer de 2008, 10:11:19 »

Magrada adri ke agis komnçat el debat, ja feia temps ke stava sperant ke algu linicies!

Buenu dir ke la meva postura es klarament relativista, adri et puk prguntar : ki decidiria kines son les "normes universals"?

En línia

THE GAUL!
ADri8
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 3


« Resposta #3 el: 07 de Febrer de 2008, 10:52:56 »

Veig que sóc l'únic universalista de per aquí xD
"Oh!g!Gangsta" no sé si dirigirme a tu o a la persona que creu el que tu dius, ja parles en tercera persona... Un dels motius perquè estic més a favor de l'universalisme és pel que tu plantejes: segons tu, la cultura mana, però què pensaries si la teva cultura t'obligués a estar tancat a casa, a mutilar-te alguna part del cos o a fer alguna pràctica que tu no vols fer? Et resignaries o preferiries poder decidir?

G... The Gaul! A mi tb m'agrada k comentis! (tot i que m'interessaria saber els motius de la teva posició) i aquí va la meva resposta: aquestes normes universals les farien les persones de diferents cultures que tinguessin coneixement de les altres, que estiguessin disposades a conviure amb gent amb idees diferents però sobretot amb tolerància i sense gens d'etnocentrisme. Es donaria llibertat a nivell individual però s'arribaria a un acord a nivell col·lectiu.
En línia
The Gaul
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 5


The power of the Gauls


« Resposta #4 el: 10 de Febrer de 2008, 08:17:10 »

va, kom vos ke persones de totes les kultures diferents del mon arribin a un akord, es totalment impossible posar unes normes universals x a totom, es una cosa absurda! 
Kada kultura te la seva manera de pensar, i les seves costums, no ti pots fotre xl mig i jutjarla, criticarla o valorarla, de una manera objectiva!
En línia

THE GAUL!
pirulipiruli
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 1


« Resposta #5 el: 11 de Febrer de 2008, 04:24:52 »

ola!
he estudiado el tema en mi instituto y he llegado a la conclusión d k hay k erradicar todas la otras culturas del planeta que no sean las nuestras.
soy claramente etnocentrico ya que las otras culturas tambien lo son y comopor ejemplo la musulmana vieenen a nuestra krida ESPAÑA y solo hacen que molestarnos, o tambien cuando veo en la televisión a esos locos que lo unicon que haen es mutilarse me da ganas de vomitar.

Bueno era eso


Adios
En línia
ADri8
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 3


« Resposta #6 el: 15 de Febrer de 2008, 10:18:08 »

Dons , the gaul, sincerament no crec que arribem a cap acord mai, i més veient el comentari d'en pirulipiruli.
No vols jutjar gens les cultures? Ho accepto, però després no et queixis si una persona et ve amb una bomba a la cintura i es carrega a algú proper a tu, "perquè li ho diu la seva religió".
En línia
Pàgines: [1]   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!