Fòrum de filosofia
18 de Abril de 2024, 11:33:46 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: [1]   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: Som humans o animals evolucionats?  (Llegit 6540 cops)
moderadors
registrats
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 29


« el: 15 de Octubre de 2007, 09:25:27 »

Què vol dir ser humà?
Eudald Carbonell i Robert Sala a "Encara no som humans" ens diuen que som primats poc evolucionats, però que la intel·ligència operativa ens ajudarà a ser humans. Tenen raó?

"Ésser humà serà un esglaó més en l'evolució biològica i, en més d'un cas, es produirà fora del planeta on fins ara hem crescut tots. Els humans haurem resolt l'enigma de la nostra consciència quan siguem capaços de socialitzar la tècnica i de dedicar totes les nostres energies al coneixement i a la resocialització. És un fet que fins ara no ha estat possible perquè encara no som humans. Hauran de passar milers d'anys, però hi esdevindrem, en en tenim cap dubte." pàg. 179 
En línia
Eva
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 1


« Resposta #1 el: 20 de Novembre de 2007, 11:11:32 »

Crec que primer hauríem de tenir en compte que l’espècie humana és una espècie animal. Sí que els humans som diferents de la resta d’animals perquè som capaços d’utilitzar la intel•ligència operativa (que ens permet progressar científicament i tecnològicament). Però de la mateixa manera l’espècie felina, per exemple, és capaç de veure-hi amb claredat quan és de nit mentre que els humans no podem. Tot són espècies animals diferents entre elles, és a dir, els humans tenim intel•ligència operativa i els felins poden veure-hi de nit. Els humans no som ni millor ni pitjor que les altres  espècies animals.

Un altre aspecte que podríem analitzar es que la intel•ligència operativa que posseïm ens ajuda a anar evolucionant de mica en mica, per tant, l’home (i potser també alguna altra espècie animal) requereix d’un procés d’evolució.

Aclarit això, puc dir que no hi ha diferència entre home i animal i que encara no hem evolucionat del tot, sinó que estem en procés. Per tant, dic que l’home és un animal que està evolucionant.



                                                                                                                                                         Eva
En línia
Pàgines: [1]   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!