Fòrum de filosofia
16 de Abril de 2024, 06:41:23 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: [1]   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: Qué són els éssers vius?  (Llegit 34904 cops)
KuroNeko
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 15



« el: 18 de Febrer de 2007, 06:11:08 »

Que enteneu vosaltres per "ésser viu"?

Enganxo aquí la meva opinió que ja havia esmentat en altres llocs del forum on el tema quedava fora de lloc (em fa pal tornar a escriure un altre cop el mateix que aquest matí xD):

"Com podem dir que estem vius si tot el que sóm esta format per aigua, minerals, àcids,... que interacionen en reaccions químiques i elèctriques.

Sóm fets de matèria morta. Així que fa que ens poguem dir "vius"?

Si sóm capaços de caminar, menjar, pensar i tal, és simplement perque el que venia sent una petita reacció quimica entre dos elements milions i milions d'anys enrere va originar-ne una de més complexa, i aquesta un altre de més complexa, i na fent cadena fins que aqui vam ser, pul·lulant pel planeta. Els essers "vius", no sóm més que organismes transformadors de massa i energia."

- Que penseu vosaltres que fa ser vius als éssers vius?


"El sol és fet de matèria inerta i s'hi produeixen reaccions químiques, a l'igual que en l'home. El Sol és viu? La meva opinió és que no.
En una tempesta s'hi produeixen reaccións químiques i elèctriques, a l'igual que en l'home. Diem que una tempesta és viva? Certament mai he sentit ningú dir res per l'estil, així que suposo que la majoria pensem que no.

Tots aquests fenomens són produits com a resultat de les interaccions dels elements que les formen, i n'atribuim la mateixa característica de inertitud que als seus elements tot i ser fenomens físics on s'hi produeixen canvis, com en l'home. "

-Considereu l'home comparable a qualsevol altre fenomen físic d'aquestes característiques?

Bé, i aixó és el que penso. Què en dieu vosaltres?

En línia
Ol6a
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 5


OlGa·


« Resposta #1 el: 20 de Febrer de 2007, 04:39:44 »


Per mi un ésser viu es aquell que neix, creix, es reprodueix i finalment mor.

Una pedra no neix, ni creix, ni te la capacitat de reproduirse, etc.
El sol potser si que va "neixer" i segurament "morira" pero no es capaç de reproduirse ni creixer. Per tant jo crec que un ésser viu a de cumplir aquestes condicions.

Un arbre neix, creix, es pot reproduir i tambe mort. Per tant es un ésser viu.

Be, jo ja he dit la meva. ^^
En línia

Gινє mє Nσναсαιиe ···
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #2 el: 24 de Febrer de 2007, 06:45:06 »

mm exactament el que ha dit la ol6a. això ens ho van ensenyar a primaria, crec que ja hauriem de tenir-ho clar kuroneko. per moltes electricitats i excentricitats )m'he aixecat gracios( tothom sap que un ésser viu es el que neix, creix, es reprodueix (gran activitat) i mor.

salut.
En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
KuroNeko
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 15



« Resposta #3 el: 24 de Febrer de 2007, 11:06:00 »

1- No em se expressar xD. Ja se que un esser viu neix i creix i xuminades dakestes. Pero jo m refereixo a una cosa més, mmm, produnda? No se, perquè ens considerem vius a nosaltres i no l'hi considerem al Sol o al planeta Terra? Ni que sigui a un roc xD. Ric po parlo en serio Llengua. No veig diferència entre nosaltres i aquest tres exemples, i per aixó no comparteixò aquesta divisió de separar els objectes del nostre món en "vius" i "no-vius".

2- Quin esperit més poc crític!!!! Ja se que ens ho van explicar a primaria, però és bó pensar per un mateix, no aceptar el que sempre t'han explicat de bones a primeres perque és el que pensa tothom i és més fàcil fer-ho així. Jo crec que hauriem de questionar-nos més tot el que ens volen fer creure i decidir per nosaltres qué volem creure i que no.
En línia
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #4 el: 26 de Febrer de 2007, 05:57:52 »

mmm molt bé la teva visió sobre la separació en essers vius i no vius és que no hi estàs d'acord. la meva és que sí Ginyar crec que per moltes reaccions quimiques que es produeixin en una tempesta objectivament es pot dir que no esta viva. i sobre l'esperit poc crític.. bé, jo la educació que se ma establert le adaptada a les meves creences i fa poc li vaig posar aixo mateix a una redaccio a la meva professora. en el sentit de essers vius i no vius crec el que em van dir en altres aspectes discrepo. tothom ho veu com vol, jo aixo, encara que m'ho agin imposat, u crec igualment.

salutt!!!
En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
Carraway
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 3


« Resposta #5 el: 28 de Juny de 2007, 12:38:52 »

Jo penso també en la línia de "neix, creix, es reprodueix i mor".

I en quant a concepcions que se'ns han imposat, crec que és necessari establir una línia divisòria entre allò al que fa referència el mot "viu", i al que fa referència el mot "inert". Com he dit en altres ocasions, és només  un problema de definició. Si voleu, en tot cas, eliminem els dos mots i quedem que totes les coses "són" i ja està....

Però jo segueixo veient una gran diferència entre allò típicament anomenat "viu", i "no-viu". Però, és que per en Kuro Neko no hi ha, ni petita, diferència entre elles?



PD: per cert KuroNeko, que saps japonès?? --jo diria Kuroi Neko..! ----què hi dius?
« Darrera modificació: 28 de Juny de 2007, 12:46:50 per Carraway » En línia
Pàgines: [1]   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!