Fòrum de filosofia
29 de Març de 2024, 06:38:22 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: [1]   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: Per què hem d´estar governats?  (Llegit 5462 cops)
moderadors
Moderador
Novato
*****
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 29


« el: 31 de Març de 2007, 02:30:41 »

De moderador 2:

Hola a tothom.

L´anarquisme afirma que qualsevol forma de govern hauria de desaparèixer (també la democràtica, que segons els anarquistes serveix per enganyar al poble oprimit). La desaparició de l´Estat seria doncs la condició per poder realitzar l´ideal d´una humanitat plenament alliberada i d´una societat auto-organitzada. Evidentment aquesta doctrina política (o més aviat antipolítica?) s´oposa a totes les altres que defensen un sistema polític determinat (la monarquia absoluta, la democràcia parlamentària, el socialisme d´estat o el que sigui).

Dit això podríem  tractar les següents qüestions:

- Per què hem d´estar governats? Per què ha d´existir una autoritat política?

- Si ha d´existir, d´on surt? Quan és legítima?

- És possible, com sostenen els anarquistes, l´existència d´una societat d´un cert tamany i d´un determinat grau de complexitat sense Estat? (Sabem que han existit societats petites de caçadors-recol.lectors organitzades en bandes, com per exemple els aborígens australians, que no coneixien ni l´Estat ni la propietat privada.)

Salut.

En línia
KuroNeko
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 15



« Resposta #1 el: 01 de Abril de 2007, 02:44:08 »

Si agafem un diccionari trobarem com a definició de democracia: "Govern en el que el poble exerceix la sobirania".

I personalment no em sembla que avui dia poguem dir de la nostra societat "democràtica", perque no es correspon ni de bon tros amb la definició. No em dona la sensació que el poble sigui conscient de que és ell qui té el poder sobre si mateix. Més aviat es deixa controlar sense
parar's-hi a pensar gaire. I el govern tan feliç amb aquesta actitud, que per descomptat no es plantejarà mai provar de que cadascú de nosaltres pensi per sí mateix.

Deixant de banda totes les questions econòmiques, l'anarquisme, no parla de fer desaparèxer la democràcia, que ara consideren inexistent en la nostra societat, sinó de fer una societat realment democratica, a partir d'una democràcia asamblearia, en que les persones participin directament a pendre les desicions que els afecten directament.

I el socialisme, encara que ningú ho diria veient que el govern actual, en teoria preten arribar a la mateixa societat que predica l'anarquisme però per vies politiques.

L'anarquisme s'oposa no a tota classe de govern, sinó a tota classe de govern en que es diferenciin "els d'adalt" i el poble.

Crec que si es possible una societat així, en que ningú estés per sobre de ningú i el més important fós que tothom tinguès de menjar i no pas avere quina nació acomula més bens i té més poder sobre les altres.
En línia
Colombo
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 15


« Resposta #2 el: 01 de Abril de 2007, 04:44:05 »

La idea de govern no implica sempre que hi ha uns adalt de tot, els governants, i uns altres abaix, o sigui els més fotuts? Què pot voler dir q el poble es pot governar a si mateix? La idea d´un govern que es governa a si mateix és una mica estranya. Ens hauríem de desdoblar, no??? Això em recorda a aquells filòsofs que deien q Déu és causa de si mateix. Això no significa q era abans de ser? O no???

 Huh
 
En línia
Aquiles
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 5


« Resposta #3 el: 05 de Juny de 2007, 04:22:07 »

jo penso que el govern és un perdua de temps, ja que tampoc fa res per intentar canviar les vides de les persones del país.
En línia
kabreta*
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 7


« Resposta #4 el: 05 de Juny de 2007, 04:29:46 »

El govern fa coses bones però últimament les fa bastant malament. crec que és perquè ni ells mateixos són capaços de posar-se d'acord. això provoca conflictes entre ells i entre la resta de ciutadans.
crec que si que hem d'estar governats perquè sinó hi hauria una desorganització més gran de la que ja hi ha actualment.
si no estiguessim governats i no tinguessim unes lleis i unes normes que ens marquin tothom faria el que volgués, així que, necessitem algú que ens marqui per no tenir un descontrol al país.
En línia
Pàgines: [1]   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!