Fòrum de filosofia
29 de Març de 2024, 07:44:28 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: 1 [2] 3   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: Existeix Déu ?  (Llegit 35368 cops)
bach
Visitant
« Resposta #15 el: 14 de Febrer de 2007, 10:06:46 »

....si devagades pensu com hi pot aver gent que hi cregi tan am aquest bon ..."home" les coses desestroses que estan pasan ultimament ; que si terretremols, atemtats, guerres, violencia de genere....pfff mil coses urripilants que si de veritat existeix DÉU no se que recoi esta fent , .....sense anar més lluny segu que podem trobar algun cas d'algu que es creien fins la medula i que es pasi les nits resant per el pare i la verga maria ... i li han passat un fotimé de desgracies! ...ho respectu, però em dol molt veure avis a l'esglesia resant per un desconegut!
En línia
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #16 el: 14 de Febrer de 2007, 10:09:18 »

molta raó! per cert, crec que això de resar s'acabarà aviat, els avis tard o d'hora es moriran i només quedarem aquesta generacio. confio en NOSALTREs que sabem educar els nostres flls Sense religió, i les esglésies es tanquin pER SEMPRE!!

*
« Darrera modificació: 15 de Febrer de 2007, 08:39:11 per adonis » En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
Gi
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 5



« Resposta #17 el: 14 de Febrer de 2007, 10:24:14 »

 Jo estic amb tu franc (per cert: molt maca la foto, un moment molt filosòfic, amb molt en què pensar oi?).

Ara, gràcies a la ciència, creiem en l'evolució i tenim "proves" que més o menys la demostren, però abans, anaven bojos buscant d'on haviem vingut, perquè existiem i totes aquestes coses. Bé, dons a alguna persona amb imaginació se li va acudir que un home amb barba ens hagués fet a tots, i ja està, ja la tenim liada! jaja

El que és fort és que encara avui hi hagi gent onvençuda de la seva existència.

Per tant jo penso com en Franc:
algun dia això s'acabarà. Només sentirem a parlar de Jesús en un llibre de recull de contes. Perquè, al cap i a la fi, no és res més que un conte que hi ha gent que s'ha agafat massa a la valenta...

Un petó*
En línia
laia
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 20



« Resposta #18 el: 14 de Febrer de 2007, 10:30:34 »

Estic d'acord amb tu adonis, la religió catòlica i la fe en Déu s'està extingint, i cada vegada hi haurà menys persones que hi creuran. No crec que d'aquí a uns anys nosaltres siguem tan devots com els nostres avis, ja que a nosaltres no ens han obligat a creure en  Déu ni ens han "menjat el cocu" tan com als nostres avis o fins i tot pares.
Jo no crec en Déu, malgrat estar batejada i haver fet la comunió. Si Déu existís, penso que només ho faria per aquells que hi creuen. No tinc res en contra de Déu ni de la gent que hi creu, però sí en contra de l'església, perquè em sembla que això de la religió ha estat una simple excusa per poder dominar una societat. Tampoc estic d'acord amb l'església perquè van predicant el bé, la generositat, l'ajuda al més feble, però al papa no li falta res, sinó al contrari, té tots els privilegis del món, això sí, llavors quan els pobres avis van a missa es veuen obligats a fer una donació, quan molts en prou feina arriben a final de més. Em sembla que tot això és una estratègia per aconseguir uns objectius, posant les ordres en boca d'un "ser diví".
« Darrera modificació: 14 de Febrer de 2007, 10:33:06 per laia » En línia
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #19 el: 14 de Febrer de 2007, 10:48:50 »

interessant el que ha dit l'euda! què és déu!? mare meva, la cantitat de visions que hi deu haver sobre el famós "déu". sincerament, com que crec que no existeix el senyor barbut dels quadres, ni la unió de les ànimes ni deú com a naturales ni res d'això, no puc dir com és déu, us puc dir com no és: negre!

opinions!

*
« Darrera modificació: 15 de Febrer de 2007, 08:39:18 per adonis » En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
cristian
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 14



« Resposta #20 el: 14 de Febrer de 2007, 11:25:49 »

Jo pensu, que la religió va ser un bon invent en el seu temps, per posar un codi moral a la societat i actualment encara hi ha molts residus d'això, de la religió catolica (No mataràs, respectaras als pares, algu dactes impurs Impressionat etc..). Pero clar, com cualsevol altre cosa, una ideologia, politica... Si la portes al extrem ja comença a ser dolenta i així va pasar (inquisició, privilegis dels bisbes sobre la societat en altres epoques...) Van utilitzar el temor del poble per aprofitarse'n d'ells. Com tot, creure o no creure, depén de com te mengin el cocu.

Actualment l'esglesia i tot el que l'envolta és un negoci. I la comunió, casament, bateig... Sembla que començen a ser "tradicions", casi tothom ho fa, pero ningú hi creu :S.

L'esglesia ha fet molt de mal, pero no em desviare de tema, jo segueixo pensant que no podem SABER si existeix un esser superior capaç de veure-ho tot i tal i qual, com be diuen, si existis no hi hauria fam, guerra... Es "deu" estar fen vell déu i ja no es tan ràpid per arriba a tots llocs xD, es el que te l'edat.  Bueno, total, que es molt dificil de CREURE que hi hagi algun ésser diví així que com diu la ginesta això s'acabarà algun dia i només surtirà als contes.


PD. No és negre?
En línia

IES Castelló d'Empúries
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #21 el: 14 de Febrer de 2007, 11:31:13 »

bé, negre no ho pot ser segons occident. segons l'islam no pot ser blanc no? mare meva cadascu ho veu com vol. el que si que tothom hauria de veure clar, és el que has dit cristian, que l'església per mi és la verdadera culpable de tot. el negoci més gran que mai s'ha ideat també cal destacar-ho i acceptar que la persona que va pensar-hi era un p*** geni... per desgràcia els genis sovint desaprofiten el seu potencial i es venen al mal..
« Darrera modificació: 15 de Febrer de 2007, 08:39:26 per adonis » En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #22 el: 14 de Febrer de 2007, 11:35:48 »

per cert.. sí! algun dia la religió i l'església desapareixaran i el món serà un món millor!!!

hem de NO propagar la religió a les futures generacions, pel bé de tots.

*
En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
cristian
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 14



« Resposta #23 el: 15 de Febrer de 2007, 02:42:47 »

Crec que s'han de separar temes: Religió, esglèsia i Déu, perque han d'anar lligades?

Déu
Déu no ha de ser necesariament el que pinten tothom, ni ha d'estar relacionat amb cap religió, pot haber-hi un "Déu" pero que no tingui res a veure amb les religions i l'esglesia. M'explico? Un ésser diví sense forma ni aspecte imaginable...

Religió
[hem de NO propagar la religió a les futures generacions, pel bé de tots.] Bueno... cadascú que faci el que vulgui, no té res de dolent pensar que pot haver-hi algú que t'ajudi a que tot vagi bé, o que després de la mort encara hi hagi esperança... No sé, la religió té coses bones i dolentes.

Esglesia
L'esglesia és un negoci, pero les catedrals, esglesies (edificis) els considero com a "Art".
En línia

IES Castelló d'Empúries
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #24 el: 15 de Febrer de 2007, 04:32:05 »

tres coses...

sobre lo de déu, ja he dit a un altre tema que tothome nten deu com vol, però el que estem parlant aqui és el que sa fet famos..

sobre lu de la religio, crec que de bo no en té res, ja que promou molts ideals als quals no hi estic dacord, per exemple la prohibicio del matrimoni gay, les recomanacions d'usar el condó etc. crec que tothom ha de ser lliure per triar el gènere pel qual se sent atret i a no volguer tenir fills. El que fa la religió és condicionar les persones i no ho trobo bé.

sobre lo de l'església, jo em referia a l'església com a institució, no com a edificis, ja que admiro moltes catedrals i disfruto visitantles tot i que discrepo del que representen. se m,'ha mal interpretat.

adéu
En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
JúliA
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 1



« Resposta #25 el: 16 de Febrer de 2007, 11:06:52 »

Existeix Déu o no existeix? Aquesta és la qüestió...
Jo crec que cadascú a la seva manera es crea el seu Déu però que no és un Déu, senzillament és alguna cosa o algú en qui creiem; les creences personals de cadascú si és que creiem en alguna cosa. La figura de Déu amb el temps s'ha convertit en una mena de personatge famós que utilitzen les religions per imposar el seu dogma per sobre les altres. Però com sabem que el Déu cristià és el de veritat i que el musulmà que per ells és = de vàlid no ho és? És un peix que es mossega la cua. I evidentment no n'hi ha cap de millor o pitjor, què passa amb els ateus? Que han de quedar marginats? S'intenten promoure societats laiques arreu del món però per sobre de tot això encara hi ha l'ombra d'empreses com bé ha dit algú que són l'Església Catòlica o l'Islam que controlen el que volen i al preu que volen. El mateix passa amb el judaisme...no entenc com poden posar la religió per davant de la ciència i prohibir l'avortament o permetre que famílies senceres estiguin afectades per malalties genètiques degudes a l'endogamia...Quan el món lluita per millorar i tirar endavant, la religió sempre s'ha de quedar enrere...
En línia
moderadors
Moderador
Novato
*****
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 29


« Resposta #26 el: 17 de Febrer de 2007, 10:49:05 »

Moderador 2 (un geni maligne que en el fons no és més que un déu dolent que, segons Descartes, no pot existir).

Bones a tothom.

Us escric el nom d´unes webs que poden ser interessants per enriquir el debat.

http://www.pensament.com/filoxarxa/filoxarxa/gen-9bxv.htm (proves de l´existència de Déu)

http://www.e-torredebabel.com/Historia-de-la-filosofia/Filosofiamedievalymoderna/Descartes/Descartes-ArgumentoOntologico.htm (l´argument ontològic que tanta guerra ha donat)

http://ca.wikipedia.org/wiki/Agnosticisme (agnosticime a Viquipèdia)

http://www.acracia.org/doce.html (les dotze proves de la inexistència de Déu)



Salut.

En línia
Marinajonk
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 2


« Resposta #27 el: 15 de Març de 2007, 09:46:10 »

Segons el meu punt de vista i dictaminant les doctrines o corrents filosòfiques que hi ha sobre l'existència de Déu, m'inclino en la doctrina del ateisme, degut a que l'existència de Déu a sigut l'excusa perfecte durant molts de segles i actualment també, per promoure interessos personals, polítics i socials. La pràctica de "la paraula de Déu" en molts casos ha estat la causa de milions de morts en tot el món, i com deia el filòsof Feuerbach, els homes s'han recolzat en l'idea de Déu per poder entendre el patiment en les seves vides.
En línia
lizeth
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 1


« Resposta #28 el: 15 de Març de 2007, 09:50:00 »

 ???tu creus que existeix un Déu tot poderós que t'ajuda i et guía per un camí cap al paraís? no et creiïs un home que suposadament ta creat a tu....!

vols ser lliure? hem de ser lliures alliberan-se de la religió.
Consider-ho que no pot haver-hi un Déu,, algú que no existeix científicament. Del no res, no pot sortir res!
en part, sentu un ateisme menys directe, que s'apropa de l'agnosticisme.
Si existeix un home perfete dons, perquè existeix lo imperfecte? Podría tractarse simplement d'una mena de joc en el què els homes hem d'aprendre dels nostres errors i vivències, així, les persones poden trobar Déu com un ídol, una mena de referent.

En fí, a vegades no saps ni què pensar! Indecís
En línia
moderadors
Moderador
Novato
*****
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 29


« Resposta #29 el: 17 de Març de 2007, 12:43:59 »

MODERADOR I: veient que això és el regne dels ateus i descreguts goso plantejar les següents qüestions ni que sigui per animar el debat i afilar els arguments que no veig d'altra banda que hi siguin amb excés... 

1. si és tan obvi que Déu no existeix com defensen els ateus d'aquest forum, com és que en termes globals són una irrisòria minoria, vull dir que a la humanitat hi ha més de mil milions de cristians, més de mil milions de mussulmans, etc. els ateus en canvi es poden comptar per milers...
2. sembla que fins ara tots els pobles tenen o han tingut una forma o altre de divinitat, els occidentals serem capaços de viure sense déus?
3. els il.lustrats de la revolució francesa deien que la ciència acabaria amb les supersticions religioses, avui és evident que això no ha passat, reneixen com volets noves religions a la carta, i diuen que el segle XXI serà encara més espiritual... els ateus sémblen ser doncs una mica il.lusos al mantenir esperances d'acabar amb la religió, van contra l'evidència històrica tant cientificistes i positivistes que es diuen ells...

són uns quants cops baixos (ja ho sé) a les parts dels ateus i agnòstics... a veure si desperten...
En línia
Pàgines: 1 [2] 3   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!