Fòrum de filosofia
29 de Març de 2024, 04:59:42 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: 1 2 [3] 4 5   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: pensen els animals??  (Llegit 56685 cops)
Estela
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 10



« Resposta #30 el: 13 de Febrer de 2007, 09:24:15 »

koniek...es igual dexemu estar, tothom sap el que pensa, si tu creus que els animals no pensen..doncs molt be.
arguments...no se, he dit l'ho de la gossera...jo crec que quan veuen una cosa que els recorda algu i s'espanten o qualsevol altre cosa, estan pensan...
o quan troben a faltar algu...estan com tristos...no?¿


_estela_    Ies castellò
En línia
albA_
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 1



« Resposta #31 el: 13 de Febrer de 2007, 09:28:43 »

Pobre peix...

crec que els animals no pensen, només mengen, dormen, fan les seves necessitats..etc És a dir que viuen a base d'instints. Somriure
En línia

_alba_
laia
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 20



« Resposta #32 el: 13 de Febrer de 2007, 09:30:00 »

Quan s'espanten de veure alguna cosa no ho fan ells voluntàriament, sinó que és el subconscient que associa l'objecte amb alguna cosa negativa.
Per cert, tota l'estona posem d'exemple els gossos, però recordo que una puça també és un animal, llavors també defenseu que les puces són intel·ligents i pensen? Què en dieu?
« Darrera modificació: 13 de Febrer de 2007, 09:39:10 per laia » En línia
moderadors
Moderador
Novato
*****
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 29


« Resposta #33 el: 13 de Febrer de 2007, 09:35:55 »

COM A MODERADOR 1 (és a dir, la veu de Déu) VOLDRIA RECOMANAR UN PARELL DE COSES EN VISTES A MANTENIR EL DEBAT EN ELS TERMES ADEQUATS:

1. missatges curts i no tractats (en la mesura del possible...)
2. el bon humor que és senyal de saviesa (per exemple, de l'estil del video que penja el Sr. Cristian com a imatge del seu perfil, recomano visita a tots aquells que no us hi hagueu fixat, ha entès perfectament que això d'un debat és cosa dura, que va de "collejas" però "sin acritud", que deia l'altre, amb bon humor i arguments per davant, com algú li ha fet veure molt raonablement a Mr. Ivan, el que posa el dit a llocs poc recoimanables...), bon humor que vol dir evitar coses personals i arguments ad hominem com els que sembla que comencen a treure el nas... la filosofia demana contundència i radicalitat però en els arguments.
3. què tal us semblaria donar una setmana més per tancar aquest tema relativisme-universalisme i proposar-ne un de nou?

salut
MODERADOR 1 (l'ull de déu que tot ho veu...)
En línia
laia
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 20



« Resposta #34 el: 13 de Febrer de 2007, 09:36:17 »

Bé, perdoneu, vale, ho sento... Qui diu "virus" diu microbis, mosquits, puces o el que sigui. També creieu que pensen?

(aquests de biologia no en deixeu passar ni una, eh!)

En línia
àngels
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 14


« Resposta #35 el: 13 de Febrer de 2007, 11:09:55 »

aviam Laia..!! com tu mas dit aquest mati jo no he donat arguments en cap moment...! (la envidia te corrrroooeee ¬¬ jiji)
Gerard molt bé la teva descripcio de virus.. vex que has escoltat a classe avui''^^ i en kuan a lu de l'escombra... no esperis que distingeixin es a dir el fet de relacionar escombra i manguera amb dolor és recordar (memoria?)

Estela flureta jo t'apoiu... Sonrisa aviam... aquesta amiga ens ha explicat també que el gos al portarlu a casa tenia por als humans(xk el maltractaven els mol cap...""), al cap del temps va anar veient que no eren dolents aquells que l'envoltaven... creieu que si aquest gos el tornem a portar a la gossera voldrà entrar? no.. i està comprovat...

tb està comprovat que els gossos tenen sentiments, estimen, tenen por, gelus, tristesa... n'estic segura.. pero esque ara no em posare a posar un exemple de cada cosa...

Antigonaaa!!! estic amb tu...! els animals estimen!^^

petonss*
En línia
PaTiUa ^^
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 6


« Resposta #36 el: 13 de Febrer de 2007, 11:30:12 »

Tot i que hi poden haver animals que facin intents de suïcidi, sudokus i sopes de lletres, crec que els animals no poden pensar, que només reaccionen a un estímul que ja tenen après (com el del seu nom). Si no, hauríen après no només el seu nom o "dona'm la poteta", perquè això no és l'unic que senten per part del humans. Si entenguessin aquestes cuatre paraules, llavor podríen haver desenvolupat un altre tipus de llenguatge més sofisticat, nosé; potser estic anant més enllà... Però per a mi, que un peix intenti suïcidar-se no és motiu suficient per arribar a pensar que els animals racionen com els humans; i el mateix en penso de les paraules que han "après".

                              =]
En línia
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #37 el: 14 de Febrer de 2007, 03:40:09 »

Bones! No tinc ganes de llegir-me els missatges de tothom, així que aniré al gra i diré directament la meua opinió sobre el tema.

Sincerament, els animals no pensen. Potser alguns direu que sí, pel típic argument que els gossos moren de pena i tal, però això no vol dir res. A mi, personalment, els animals m'agraden, però un gos mor de pena pel seu amo perquè sap que no rebrà més "premis" ni carinyo, no pas perquè raoini que el seu amo és mort etc. etc. Tot és questio d'instint.

Us deixo que no tinc temps. Ja passaré aviat. Adéééu!!
En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
bach
Visitant
« Resposta #38 el: 14 de Febrer de 2007, 06:08:25 »

puffff....ja hi sóm un altre cop! Cadascun de nosaltres es lliure de pensar el que vulgui i per molts arguments que hi posin no daxare de creure que hi ha animals que si i ni ha que no!!!

-Aqui la prova :....un mosquit i un gos!   

El mosquit de pensa ....mm....NO! és evident però l'exemple del gos es pot dir que si, que pensa! el meu gos quan veia que jo estava el sofà fent la migdiada ell sestirava el meu costat em mirava i feia veure que durmia....i quan em veia amprenyat no s'acustava a mi....prque? dons per que devia pensar que si sacostava, el primer de rebre saria ell...!

L'animal simbolic = el Gos!
En línia
Ii*iI Escamot Roig Ii*iI
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 7



« Resposta #39 el: 14 de Febrer de 2007, 06:18:30 »

A vere, aquesta es una qüestió que veig que no queda clara. Molta gent diu que els animals no pensen sino que fa per metode prova i error, etc. A l'exemple de prova i error l'animal va fent una accio fins que la fa b i rep una recompensa. Quan ja sap com es fa (pk ho ha apres per aquest metode) ho seguira fent perque sap que li donaran una recompensa. Aixo implica que pensa en fer una cosa perque n'obtindra una altre. es un argument que dono per justificar que els animals fan servir el coco. inga dw Ginyar
En línia
kabreta*
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 7


« Resposta #40 el: 14 de Febrer de 2007, 06:56:35 »

aristó no estic d'acord amb una cosa que has dit, lo de que els mosquits no pensen però això certament no ho saps veritat? jo crec que a la seva manera deuen pensar no d'una manera racional pero mira ho exposaré amb un exeple , el mosquit quan veu una persona si et pica és per algu no? per què deu haver pensat mmm... aqui hi ha menjar. Crec que tots els animals deuen tenir els seus pensaments però raateixo sense la capacitat de reflexió.
adéu espero resposta aristó Ginyar
En línia
bach
Visitant
« Resposta #41 el: 14 de Febrer de 2007, 07:10:30 »

...el fet de que el mosquit busqui "una presa"   persona... és perque té gana com tu molt bé has dit, i nesesita sang per elimentar-se . Però això no vol dir que aquet insecte pensi , només pel sol fet de buscar eliment .
Ell o fa per sobreviure i això no és pensa, és degut al  seu instin!

ens weiem*
En línia
kabreta*
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 7


« Resposta #42 el: 14 de Febrer de 2007, 07:23:37 »

estic d'acord amb tu però el gos si s'asseu al mateix temps que tu  o al tei costat jo crec que és perquè està avurrit i s'ha cansat de donar voltes però en fi que no sabem si pensen o no. podem donar mil arguments però en seguretat ho sabrem quan hi hagi un estudi que ho justifiqui.
estàs d'acord amb mi aristó??
adeusss  Ginyar
En línia
bach
Visitant
« Resposta #43 el: 14 de Febrer de 2007, 07:31:20 »

....itan !!! ara sí ...jeje dons estic desitjan que trobin respostes i prous arguments per fernus calla a tots! Ginyar 

...Apa-siau*
En línia
Estela
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 10



« Resposta #44 el: 14 de Febrer de 2007, 08:11:43 »

aRistó, dius que els gossos pensen pero els mosquits no...?¿ si creus això, tu que penses llavors que els animals son o no son intel·ligents?¿
perque un mosquit no pot pensar?¿perque es mes petit que un gos o que un.....peix manta?¿(es un exemple)
amb això del mosquit estic d'acord amb kabreta*
aRistó, perque creus que busca preses un mosquit?per menjar no? igual que tu i que tots els altres... tu menjes per instint a sobreviure?¿no veritat?
menjes perque has pensat, -ostres tu, tinc gana, ara anire a la cuina i menjare- oi? dons els animals tambe ho pensen.

_____estela_
En línia
Pàgines: 1 2 [3] 4 5   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!