Fòrum de filosofia
29 de Març de 2024, 07:34:09 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: [1] 2   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: El jo personal si existeix  (Llegit 22253 cops)
PaTiUa ^^
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 6


« el: 08 de Febrer de 2007, 09:24:00 »


Jo crec que el jo personal si que existeix, perquè si no, no hi hauriem les disputes que tenim normalment els humans; això vol dir que som diferents i que pensem de forma diferent. Per tant, jo crec que si existeix.
En línia
eLisa_PP
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 2



« Resposta #1 el: 08 de Febrer de 2007, 09:27:05 »

Hola Patiua ^^,

Jo penso de la mateixa manera que tu, el jo personal existeix. Si no existís no podriem discutir sobre res, tots tindriem la mateixa idea de tot. Penso que les coses serien avorrides si tots pensessim igual.
Per tant, et dono la raó en tot el que has dit, Patiua.
En línia
Kataklysm
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 2



« Resposta #2 el: 08 de Febrer de 2007, 09:35:35 »

Realment hi ha gent per la qual penso que el jo personal si existeix, en aquelles persones que realment actuen tal i com pensen. Pero realment el jo personal existeix en aquelles persones sense personalitat, que vesteixen tal i com vesteixen les seves amigues o amics? per posar un petit exemple. Aixo ho podem ampliar en altres camps, com la manera d'actuar , la música que escolten, i el més greu la manera d'actuar, enlloc d'actuar com realment pensen, es dediquen a actuar com actua el seu millor amic o amig@.  Realment per aquesta gent el jo existeix?
En línia

You want your chaos?.. I´ll give your war
Locked inside myself. I´ll always blame it on you.
antigona
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #3 el: 08 de Febrer de 2007, 07:59:43 »

Kataklysm... Suposo que és una ironia i no ho dius en sèrio això...

Evidentment que existeix un jo personal, ara si està cobert de màscares i capes que només són per a adaptar-se a la societat... Això va amb cadascú...

Un altre exemple... Els antisistema... També estàn influits per la societat. Tots ho estem.

Les postures radicals són fàcils d'adoptar però difícils d'argumentar.

De totes maneres, crec que això va més enllà del tema a que et refereixes.
En línia
tobías
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 3



« Resposta #4 el: 09 de Febrer de 2007, 07:39:49 »

hola, antigona & company

de vegades  sembla que parlem del "jo" com si estigués amagat darrera una tarima o com si fos el "veritable" rostre que hi ha darrera d´ una màscara. I si només hi hagués màscara?,  i si, com passa amb la pell d´ una ceba, darrera l´ última pell ja no trobèssim res? Què curiós que en llatí "persona" signifiqui "màscara d´ actor" i que moltes vegades diem del món que és com un teatre, no? Potser participem tots d´ una mena de "comèdia humana" sense ser-ne prou conscients i alguns representen tants papers com poden...
« Darrera modificació: 09 de Febrer de 2007, 07:49:16 per tobías » En línia
antigona
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #5 el: 09 de Febrer de 2007, 08:38:41 »

considero aquesta possibilitat... i si nosaltres només fossim el resultat de les circumstàncies a on neixem i vivim?

no ho sé, jo no ho veig clar això... si el "jo" no existeix, això vol dir que tots som iguals i l'únic que ens diferencia és això tan simple, les circumstàncies.

jo crec que dues persones, en el cas que s'eduquessin i vivissin exactament igual (seria molt difícil o potser impossible) acabarien actuant diferent...

jo si que crec que dins nostre hi ha alguna cosa més que màscares i capes... sempre ho he pensat... som algo més que tot això.
En línia
virginia
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 1


« Resposta #6 el: 10 de Febrer de 2007, 07:06:22 »

Hola companys,
jo no sé si existeix alguna cosa que només la pensi jo i només la senti jo i que pugui dir "això sóc jo" i només jo. Però si el que penso ho pensa també algú més, llavors és que tenim el mateix jo?
En línia
tobías
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 3



« Resposta #7 el: 11 de Febrer de 2007, 11:09:01 »

antigona,

les "circumstàncies", precisament ..

El jo -acceptem la seva hipòtesi- es defineix -com tantes coses- per la seva "alteritat" que en aquest cas és la segona persona del "tu". I no és precisament la "circumstància" la que marca la distància entre dues identitats? crec que, precisament, el "jo" és una forma senzilla, sintètica de referir-se a les circumstàncies de les que parlem, que són, em sembla, tan complexes com inabastables ... estic amb tu en què dos bessons amb educació similar farien camins diferents però no precissament perquè cadascú tingui un "ego" distintiu, sinó per aquesta mateixa impossibilitat de viure en la circumstància d´un altre ... però seria interessant que ens atorguessin, encara que fos per unes hores, el do de la ubiqüitat, no?  Hi ha una pel.lícula estranyíssima (Como ser John Malcovich -s  escriu així?) que tracta sobre aquestes coses. Algú l´ ha vist??

som iguals en el fet de ser éssers circumstancials i diferents perquè les circumstàncies ho són i encara, en aquest fòrum ningú a fet esment de l´ ADN, el que per alguns deterministes és el veritable DNI de la gent ..

per cert, virginia, crec que si algú, estant en la teva mateixa circumstància, sentís i pensés com tu, compartiria amb tu  una "experiència", però no una "identitat" ...
En línia
cristian
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 14



« Resposta #8 el: 12 de Febrer de 2007, 10:32:42 »

Per a que una persona tingui una "personalitat" o una altra, es necesiten una sèrie de circumstàncies, factors externs que modelessin aquesta personalitat. Pero la modelen o la creen? Aquests factors externs creen la personalitat de una persona o ja tenim alguna cosa dins nostre i les circumnstàncies canvien aquesta personalitat? No sabria definir el "jo" pero si sabria definir el meu "jo", com soc ara mateix. I sí, crec que tots som diferents, tenim alguna cosa que ens fa únics.

Jo e vist la peli, como ser John Malkovich, m'encanta el guionista. Si que seria interessant que tinguessim el do de la ubiqüitat, es podria resoldre aquest debat. Sonrisa
En línia

IES Castelló d'Empúries
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #9 el: 14 de Febrer de 2007, 10:06:20 »

bones ! crec que depèn de la persona pot tenir o no un "jo" personal. pel que sembla, la immensa majoria de la gent pensa per ella mateixa i actua com creu correcte, i amb això obté una personalitat pròpia. la gent que adquireix la seva personalitat a partir de còpies d'altres obté un jo personal fals, ja que no és com ell hauria volgut ser ja que no ha desenvolupat la capacitat que tenim per modelar-nos el nostre "jo".

« Darrera modificació: 15 de Febrer de 2007, 10:25:04 per adonis » En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
f3d3r3r
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 1



« Resposta #10 el: 15 de Febrer de 2007, 09:30:55 »

Per començar, què és la personalitat? És el conjunt de característiques que ens diferencien els uns dels altres. Des de punt de vista científic es la variabilitat de l'espècie, desde el nivell psicològic és el conjunt de característiques de la personalitat (comportament, caràcter, manera de ser, educació rebuda, etc).

Jo crec que sí que hi ha un "Jo" en aquest món; el físic i la personalitat en conjunt defineixen la persona i la fan diferent d'un altre.
A més sense personalitat no hi hauria diferència, però l'humà té la necessitat de diferenciar-se dels altres.

En línia
Ii*iI Escamot Roig Ii*iI
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 7



« Resposta #11 el: 15 de Febrer de 2007, 09:40:14 »

Jo comparteixo el raonament de l'Alex (federer) ja que tots ens diferenciem per dos criteris basic, el fisic, i el caracter. Cadascu te una presonalitat diferent aixo fa que hi hagi variabilitat, opinions diferents (com sol pasar en aquests forums), etc....
Per tant, per a mi existeix un Jo personal.
En línia
moderadors
Moderador
Novato
*****
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 29


« Resposta #12 el: 17 de Febrer de 2007, 12:37:18 »

MODERADOR 1, però som o no som una substància a l'estil de Descartes? és a dir, hi ha un jo que perdura sempre idèntic i que es defineix pel pensament i la consciència? o potser tot és bioquímica?
En línia
KuroNeko
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 15



« Resposta #13 el: 17 de Febrer de 2007, 08:30:10 »

Aixo mateix. Com podem dir que existeix un jo que es defineix pel fet de pensar o de tenir opinió com dieu alguns, si la ciencia ens diu que els pensaments no són res més que simples reaccions químiques i elèctriques dins el nostre cervell?

I ni tansols sóm nosaltres qui creem aquestes reaccions, si no tot un conjunt de cél·lules l'objectiu de les quals (com el de tot bixu vivent) és sobreviure. Aquestes cel·lules procuren que el conjunt de el nostre cos estigui sa i equilibrat, tan física com psíquicamen, perque els hi va la vida en aconseguir-ho xD.

Conclusió: si el que diu la ciència es cert, no pensem nosaltres com a un unic ésser, sinó que ho fan molts éssers en conjunt perque saben que així el cos on viuen té més provabilitats de sobreviure. De la mateixa manera que tenim gana quan les cel·lules tenen gana o ens afoguem quan les cel·lules no tenen oxigen.

No us sembla? Somriure
En línia
Paranoid Android
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 2



« Resposta #14 el: 18 de Febrer de 2007, 06:20:09 »

KuroNeko

Si tot es pot reduir en reaccions químiques provocades per les cél·lules, la utilitat de les quals és únicament garantir la subsistència del conjunt d'aquestes... Que estas fent ara mateix a aquest forum? Quina necesitat biològica estas satisfent?
En línia
Pàgines: [1] 2   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!