Fòrum de filosofia
29 de Març de 2024, 12:04:25 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: 1 ... 3 4 [5]   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: Hi han criteris universals?  (Llegit 48299 cops)
javife
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #60 el: 13 de Febrer de 2007, 05:52:06 »

Eudald, crec que tu també has emplenat molt pero no has dit res. Si em preguntes que és normal tu explicaré amb un exemple: que et semblaria que ara algú vingues i digues que per dret diví has de treballar per ell per no anar a l'infern?? No te'l miraires, i et fotries a riure. Doncs això és el que passava a la nostra cultura avans que l'universalisme sorgís. Però com dius tu, "això és molt relatiu" ja que com a relativista no creuras en aquests valors.
En línia
/EuDAlD/
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 31



« Resposta #61 el: 13 de Febrer de 2007, 06:03:05 »

Hi estic d'acord, perquè això en la nostra visió de la cultura és ridicul, peró en un altre context no ho és.

I jaume, jo no he dit res? he criticat tots els aspectes en que creia que t'havies equivocat, i els dos cops has ultiltzat evasives, quen no saps que contestar treus altres discusions, o bé com ara, dius que no dic res, quan te obert discusió per estari 80 comentaris més. Però bueno és normal, suposo que poc a poc et vas adonan de que tinc raò, no pateix no és dolent!  Ginyar

a un apunt: si, les conquistes per el petroli i les guerres són polítiques, però que potserels drets humans no estan fet per afavortir la política?
En línia
Colombo
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 15


« Resposta #62 el: 13 de Febrer de 2007, 06:46:56 »

Tanta multiculturalitat i tant de respecte a les cultures no és una forma hipòcrita de tenir-les en la marginació i per tant en una situació d´inferioritat?


En línia
antigona
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #63 el: 13 de Febrer de 2007, 07:50:52 »

la llibertat d'expressió per mi és un dret universal.

però clar... si un universalista diu que ho és, segons vosaltres és només per que no sap veure que no és més que una imposició occidental al món.

penseu que la posició relativista us obliga a TOLERAR totes les cultures, també les que no deixen marge de llibertat expressiva als seus seguidors i es dediquen a imposar això...

no podeu criticar-ho i segons vosaltres, qui ho faci està defensant els occidentals per sobre de tot i titllant els altres de inferiors per no acceptar aquest dret universal que és la llibertat d'expressió...

per sobre de la cultura hi ha els drets dels homes i crec que no haurieu d'oblidar-ho.. ara em direu que aquests drets no existeixen... que jo com a universalista els adopto de la societat occidental a la qual pertanyo i els vull imposar a tot el món.

m'agradaria que em diguessiu que té de dolent que jo vulgui que TOTHOM, pertanyi a la cultura que pertanyi, pugui expressar-se lliurement... que jo vulgui que aquest dret sigui universal per a tothom... creieu que algú es sentiria imposat o reprimit si el deixés expressar-se lliurement? no creieu que tots els homes necessitem aquest dret?

hi ha cultures que neguen aquest dret. paísos la cultura dels quals no deixa expressar lliurement la població i condemna a mort, empresona, castiga...

ho sento, però no em convencereu per a TOLERAR aquestes barbaritats només per que les duu a terme una cultura diferent que la meva i, segons vosaltres, no puc entendre i no tinc dret a criticar.

haurieu d'intentar (alguns) no ser tan tossuts en la vostra postura i veure que les dues tenen punts positius i negatius. tots dieu que sou relativistes moderats, però alguns parleu com a radicals... ¬¬

la posició relativista és molt còmode.
indiferencia cap a tot.
que tothom faci el que vulgui..
m'agradaria veure com pel carrer i a la pràctica de la vida ho tolereu tot..
molts teoristes hi ha per aquí..
En línia
antigona
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #64 el: 13 de Febrer de 2007, 08:05:20 »

pd. tan de criticar els USA...

si poguessiu evitarieu que la cultura colonitzadora occidental s'imposes al món oi?

o no...

per clar... en aquest cas... estarieu intervenint contra una cultura...

pd2. relativistes knt per que tinc mal d cap i tot d tanta parrafada... xd
En línia
/EuDAlD/
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 31



« Resposta #65 el: 13 de Febrer de 2007, 09:07:39 »

Crec que tens part de raò antigona. Jo accepto que la llibertat d'expressió hauria d'estar a per a tot, ja que si més no, la meva postura relativista defensa això, que cada cultura pugi fer lliurement sense ser reprimida per ningú. Però també crec, que la repressió és més de la política que no de la cultura en si, perqué, no creus que si tot el poble esta reprimit i no és pot expressar no sera perquè ells mateixos s'ho inmpedeixin, sino perquè el gobern, dictadura o qui mani ho fara a traves de les armes? Bueno nose, és el meu punt de vist, però crec que en el comentari has estat bastant encertada.

En el que si que difereixo totalment és en la post data ja que la colonització la duuen a terme fonts polítiques, no culturals.
En línia
moderadors
Moderador
Novato
*****
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 29


« Resposta #66 el: 13 de Febrer de 2007, 09:34:00 »

COM A MODERADOR 1 (és a dir, la veu de Déu) VOLDRIA RECOMANAR UN PARELL DE COSES EN VISTES A MANTENIR EL DEBAT EN ELS TERMES ADEQUATS:

1. missatges curts i no tractats (en la mesura del possible...)
2. el bon humor que és senyal de saviesa (per exemple, de l'estil del video que penja el Sr. Cristian com a imatge del seu perfil, recomano visita a tots aquells que no us hi hagueu fixat, ha entès perfectament que això d'un debat és cosa dura, que va de "collejas" però "sin acritud", que deia l'altre, amb bon humor i arguments per davant, com algú li ha fet veure molt raonablement a Mr. Ivan, el que posa el dit a llocs poc recoimanables...), bon humor que vol dir evitar coses personals i arguments ad hominem com els que sembla que comencen a treure el nas... la filosofia demana contundència i radicalitat però en els arguments.
3. què tal us semblaria donar una setmana més per tancar aquest tema relativisme-universalisme i proposar-ne un de nou?

salut
MODERADOR 1 (l'ull de déu que tot ho veu...)
En línia
antigona
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #67 el: 13 de Febrer de 2007, 09:45:32 »

per mi d'acord amb el moderador.




vaja... la cultura colonitzadora europea... jo crec que si que és cultura... la voluntat europea de extendre's a tot el món... potser eren els polítics qui organitzaven la colonització, però amb un recolzament de la població...
En línia
/EuDAlD/
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 31



« Resposta #68 el: 13 de Febrer de 2007, 09:47:56 »

Però per un tema que te molt d'èxit no ens el tanqueu sisplau!

I ja que em dirgeixo a Deu, estaria bé que obrisiu un tema sobre religiositat, que te l'èxit assegurat, al menys per part de l'IES Castelló!

jo d'entrada em proclamo ateu i recorro a una frase de Nietzsche: "dios ha muerto"
En línia
moderadors
Moderador
Novato
*****
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 29


« Resposta #69 el: 13 de Febrer de 2007, 10:00:56 »

MODERADOR 1

La veu de déu (amb minúscula) recull la proposta del tema teològic i tranquil Eudald... déu no talla rollos a ningú... si el debat s'enriqueix amb noves incorporacions i amb nous arguments no hi ha cap raó per tancar-lo però en el tema relativisme-universalisme sembla que comença a haver-hi repeticions d'arguments i a girar en cercle, però esperem a veure com evoluciona i anem preparant el debat sobre déu (és a dir sobre la meva persona...) per d'aquí a una o dues setmanes...

salut
En línia
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #70 el: 14 de Febrer de 2007, 09:20:01 »

bones! sóc de l'institut de l'eudald i la gi, i encara que són molt amics meus (cal recordar que les 2 coses no tenen res a veure), estic TOTALMENT en desacord amb ells.

em considero universalista radical, i tot i que em tatxin d'etnocentrista, no m'hi veig. sincerament, existeixen aquests criteris universals, i són la declaració dels drets humans de ara fa 50 anys. Allí s'exposen els criteris que es creuen inviolables per el benestar de l'individu, i és aquí on crec que ens hem equivocat. s'haurien de posar en pràctica d'immediat aquests dictats, ja que així TOTHOM viuria millor. per molt que els relativistes volgueu anar de llibertaris i ens tatxeu de racistes, imperialistes etc, etc, una acció que es basa en mutilar i destrossar la vida de nens innocents NO té cap mena de dret a ser defensada ni promuguda. aquestes creences són les que, entre tots, hauriem d'abolir i fer reflexionar els que les practiquen. Bé per últim vull acabar amb el tema polèmic per excel·lència; la superioritat d'occident. Sí, considero que en quant a humanitat i sentit de la raó parlant, occident és superior a moltes cultures. més endavant parlaré d'això amb detalls, ara m'enrollaria encara més Ginyar

tot i l'aburrit discurs que he deixat anar, vull dir-vos que respecto el que creieu tot i que no hi estigui en absolut en acord.

un petó a tothom! fins aviat.
En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #71 el: 15 de Febrer de 2007, 04:56:14 »

eudald.si veiessis com algunes tribus amazòniques per haver fet el salt al marit una dona pot ser torturada i mutilada d'un mode semblant a introduir una pedra amb punxes a la vagina fins que sangri i llavors empalarla. )no m'ho he inventat que consti i és veritable(

llavors m'agradria veure com defenses "que cadascu fagi el que vulgui". ara em vindràs amb l'argument de que si peranyessis a la cultura aquella no veuries res de dolent., mol be sembla que és l'unic que tens però reflexiona des de fora eudald. no és una tortura ni una flagelació això? per déu per molt que diguis no podem considerar correcte tractar així una dona. (fins i tot a música Ginyar)

dew
En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
Pàgines: 1 ... 3 4 [5]   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!