Fòrum de filosofia
29 de Març de 2024, 04:53:47 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: 1 2 3 [4] 5   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: Hi han criteris universals?  (Llegit 48311 cops)
javife
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #45 el: 12 de Febrer de 2007, 04:26:35 »

tornem'hi!!! Per mi L'UNIVERSALISME NO ÉS IMPERIALISME.sempre utilitzeu els mateixos arguments (els universalistes volen imposar la seva cultura, controlar el món....) i crec és mentida.
« Darrera modificació: 12 de Febrer de 2007, 04:34:38 per javife » En línia
/EuDAlD/
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 31



« Resposta #46 el: 12 de Febrer de 2007, 05:04:19 »

sempre recorrem al mateix argument perquè a la meva manera de pensar, esteu equivocats en la base. I no imposeu uns criteris (drets humans) a tothom? I segons tu què, crticaries les altres cultures pero no canviaries res si poguessis?
En línia
javife
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #47 el: 12 de Febrer de 2007, 06:48:59 »

A veure, el que és innegable és que el relativisme provoca la separació de les cultures. Tancar cada cultura en si mateixa és impossible actualment, i apart totes les cultures han estat en contacte des de sempre. Un altre tema és el del dels drets humans. Es van crear per intentar que l'imperialisme no es tornés a repetir i per protegir els drets de les persones. Si constantment repetiu que són imposicions és que sou una mica dogmatics, no? perquè no podeu entendre la nostra visió, el vostre argument sempre és el mateix i nosaltres us el contrediem cada vegada. Recorda que gràcies a la Revolució Francesa (que va portar l'universalime a Europa) ara podem discutir sobre quina postrua és la millor. Tu et pots expressar lliurement, per que els altres no poden??
En línia
laia
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 20



« Resposta #48 el: 12 de Febrer de 2007, 07:05:25 »

Perdona, però ningú de nosaltres està dient que les altres cultures no es puguin expressar lliurement, em sembla que et confons, en cap moment hem negat la seva expressió, sinó al revés: defensem a les altres cultures perquè s'expressin. I com bé t'ha dit l'Eudald, ningú separa les cultures, ja estan separades, si no fós així no estariem parlant de cultures  sinó de una sola cultura.
També dir-te que no ens pots acusar de no entendre la vostra posició quan vosaltres tampoc ho feu amb la nostra.
En línia
javife
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #49 el: 12 de Febrer de 2007, 07:12:06 »

Però no té sentit. si no entens una cultura com la vols defensar?Huh
 Somrient
En línia
laia
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 20



« Resposta #50 el: 12 de Febrer de 2007, 07:19:50 »

No estic defensant una cultura, estic defensant l'EXPRESSIÓ lliure d'una cultura.
En línia
<<((LAURA))>>
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 4



« Resposta #51 el: 12 de Febrer de 2007, 07:26:52 »

El relativisme no separa les cultures! Sinó al contrari, per entendre-les hi has d'estar a dins, i això implica una minima coneixença d'aquesta. Per altra banda, l'universalisme el que fa és unificar i no permetre expressar les altres i veure realment que hi ha dins de cada una...
En línia
javife
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #52 el: 12 de Febrer de 2007, 07:31:32 »

Val, laura, posem per cas que hem de tenir una mínima coneixença. Però, aleshores ja no ets relativista, perquè sinó només pots entendre la teva cultura, no?? en canvi amb l'universalisme si que es pot entendre, perquè pots criticar. I criticar és essencial per entendre una cultura.
Laia potser té mal interpretat, però l'universalisme afirma que pots criticar i jutjar sense interferir. Ginyar
En línia
laia
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 20



« Resposta #53 el: 12 de Febrer de 2007, 08:34:31 »

Entendre no és la conseqüència de criticar.
En línia
/EuDAlD/
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 31



« Resposta #54 el: 12 de Febrer de 2007, 10:26:57 »

Jaume jaume..veig que cada cop els teus arguments i la teva manera d'entendre el que escrivim, és va degenerant més.

primer: en el comentari de l'enquesta ja te dit el que feia respecte a la separació de cultures.

segon:ningú a parlat en cap moment de tancar cultures, ni molt menys, defensem la llibertat de cada cultura sense ser criticada.

tercer:els drets humans es van fer perquè no es tornes a repetir l imperialisme clar, fent un sistema imperialista amagat. Ara no s'imposa per la força, ara s'inculca al poble ric o si més no estable que això es lu bo! Ells no imposen res, no, però si els desobeeixes te la foten, esta clar..aixo no és repressió Somrient

quart:no et nego que hagi agafat una posició dogmatica, però nose fins a quin punt pots pensar que és dogmatica, perquè despres de veure i valorar el vostres arguments, continuo pensant el mateix, però potser si que això és ser dogmatic, no ho se. Però si jo sóc dogmatic, tu també!
cinque: abans m'has deixat preguntes sense contestar..jo també se jugar a despistar ee Ginyar

sisé: no he entes el sentit de la frase de la revolució francesa!

seté i molt important:qui ha dit que jo hem pugui expressar lliuremet i els altres no???

tindras feina a contestar..però espero resposta!
En línia
Aquiles
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 5


« Resposta #55 el: 13 de Febrer de 2007, 04:06:14 »

Eudald, estic d'acord amb tu però l'imperialisme podria tornar existir si no s'atura les ganes de poder del EEUU, ja que, cada vegada s'inventa historietes per començar una guerra sense cap motiu o se'ls inventa.

adeu Somriure
En línia
javife
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #56 el: 13 de Febrer de 2007, 04:56:00 »

Eudald, creia que raonaries més convincentment.... jo també et respondré amb punts, per aclarir i resumir les coses:
 
primer i segon: no nego que que tu no hagis parlat de separació de cultures, però... i aquest comentari d'un relativista: El relativisme no separa les cultures! Sinó al contrari, per entendre-les hi has d'estar a dins, i això implica una mínima coneixença d'aquesta. Seria bo que per poder avançar una mica en la discussió anesiu tots a una, perquè sinó ens trobem que un relativista diu que vol separar cultures i un altres tot el contrari.

tercer: crec que tens una desconfiança molt gran envers els organismes internacionals que intenten vetllar per la seguretat de les persones. No pares de repetir-te que són imperialistes, però, algun punt d'humanitat deuen tenir no??

Quart: tens tota la raó: ets dogmàtic!!!! Ginyar

Cinquè: si no te contestat és perquè altra gent també ha intervingut al fòrum i segurament no he vist la treva entrada, però no et perocupis, ara te la contestaré.

sisé: els valors de l'universalisme van sorgir a partir de la revolució francesa, la qual ens ha ensenyat una serie de valors que tu aceptes com a normals i que són prova de que la cultura avança, afirmant el postulat universalista que precisament diu que amb el relativisme una cultura no pot avancar. (ho he vist a internet, si és falç ho lamento).

Seté: et torno a dir el mateix que avanç, tú no pero altres relativistes si. A per cert, a la pàgina dos d'aquest fòrum vas admere indirectament que gent de certes cultures no poden donar la seva opinió (resposta n. 20). I a veure si com diu koniek resumim, que aqui ens i podem passar tota la tarda....  Ginyar
En línia
/EuDAlD/
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 31



« Resposta #57 el: 13 de Febrer de 2007, 05:19:18 »

primer i segon: tot i la teva citació, continuo sense veure ningú que defensi la separació de cultures. I bueno, jo estic defensan el meu pensament, no el dels demés.

tercer: si tenen un punt de humanitat, com a mínim no esl han exterminat Ginyar

cuart: jo ho sóc potser, però tu tan com jo!

cinqué: Em sembla bé, però contestam!

sisé: abans de dir més, segons tu quins valors exepto com a normals?

seté: si, vaig admetre que potser la llibertat no és igual a per a tot. Però crec que això te mes rere fons polític que cultural.

em sembla que u tinc una mica més esquematitzat, que he rebut quixes de la gent del batxillerat científic, que no s'adaptava al nivell, eh koniek?  Ginyar
En línia
cristian
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 14



« Resposta #58 el: 13 de Febrer de 2007, 05:27:17 »

[tercer: crec que tens una desconfiança molt gran envers els organismes internacionals que intenten vetllar per la seguretat de les persones. No pares de repetir-te que són imperialistes, però, algun punt d'humanitat deuen tenir no??]

Total, ve el gegant de USA, diu que vol fe una guerra a Irak i l'organisme internacional de la ONU no pot fe res per aturarla, jo començo a desconfiar de la seva utilitat i més sabent que USA és el pais que més pasta aporta a aquest organisme internacional.

França, en aquest país universalista no es poden mostrar per exemple signes religiosos en llocs publics... Això NO ÉS LLIURE EXPRESSIÓ, jo m'estimo més poder pensar el que vulgui i a més mostrar-ho sense complexes. Hem de respectar totes les cultures començant per no jutjarles, o com dirien els universalistes "criticarles", sense saber com és realment una cultura, i per conèixer una cultura s'ha de viure en ella.
En línia

IES Castelló d'Empúries
javife
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #59 el: 13 de Febrer de 2007, 05:46:41 »

et sorprendrà pero estic totalment dacord amb tu en el 1r apartat. Total, ve ve els EUA a la OTAN i el seu màxim aliat és Gran Bretanya (país relativista) De devó creus que als EUA els hi interssa la cultura d'irak?? JO crec que el que realment volen és el petroli i per tant això no té res a veure amb cultura, sinó amb política.
Pel que fa al segon apartat, aixó de LLIURE EXPRESSIÓ ho ha dit un relativista, jo no. Però pensa que lliure expressió és ciritcar i opinar, precisament el que vosaltres dieu que no és possible. Ginyar
En línia
Pàgines: 1 2 3 [4] 5   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!