Fòrum de filosofia
28 de Març de 2024, 06:42:14 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: [1]   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: La moral d'una persona ve únicament imposada pel seu entorn?  (Llegit 13268 cops)
antigona
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« el: 05 de Febrer de 2007, 05:58:19 »

Jo, personalment, crec que el nostre entorn (societat, règim polític, religió, classe social...) és el que marca la major part de les pautes que regeixen la nostre moral, allò que és correcte i allò que no.

Tot i això, moltes vegades les persones tenen desigs interns o la voluntat de fer coses que van en contra d'aquestes normes (les facin o no les facin per que no estàn ben vistes socialment), i això és la prova de que la moral de l'home no és tan fàcilment moldejable com sembla. 

Una qüestió interessant seria: l'home té una especial disposició per al bé que li surt del seu propi interior o això no és més que una altra d'aquestes pautes morals imposades?

No sé... Què penseu?  Indecís
En línia
diògenes
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 14


« Resposta #1 el: 06 de Febrer de 2007, 05:34:13 »

però jo puc rebutjar les pautes que venen de fora, no? bé, tenim molts exemples de gent que ho fa...
En línia
PaTiUa ^^
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 6


« Resposta #2 el: 08 de Febrer de 2007, 09:44:28 »

Pot ser que hi hagi gent que no pensi moralment igual que els del seu entorn, però la majoria de vegades no es així. Per això quan hi ha algú que no pensa moralment com els del seu voltant és tant sonat. A més, rebutjar les pautes que vénen de fora és molt difícil (encara que no sigui impossible), i és més fácil seguir un camí que ja tens marcat que no pas anar fent el teu camí.
« Darrera modificació: 08 de Febrer de 2007, 06:21:27 per PaTiUa ^^ » En línia
/EuDAlD/
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 31



« Resposta #3 el: 08 de Febrer de 2007, 04:07:39 »

Tot ve establert per la societat, influits per la política, religió, etc.. i majoritariament adquirim els principis morals de la nostre familia. I si, hi han fills molt diferents als pares, però crec que majoritariament, o són bastant semblants i actuen de la mateixa manera o be s'oposen totalment a el comportament d'aquests.

Encara que crec que no podem discutir sobre el bé, perquè el bé també és un valor que ens han imposat.
En línia
antigona
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #4 el: 08 de Febrer de 2007, 07:31:33 »

Digueu-me idealista..

Jo crec que tot home sap el que és el bé.. És possibe que no tots ens sentim recompensats moralment quan actuem respectant aquest valor, però tots sabem reconèixer quan algú l'aplica amb nosaltres.. I tots ens sentim agraïts..

No ho sé.

Moralment l'enquesta em va marcar completament dogmàtica.. Així que no sé si m'estic convencent jo mateixa o m'han convençut o... Però en qualsevol cas, prefereixo viure en un món on hi hagi esperança en l'home.. Igual que la curiositat és humana.. no pot ser-ho la tendència al bé?
En línia
cristian
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 14



« Resposta #5 el: 10 de Febrer de 2007, 10:42:57 »

El "bé" ens l'han ensenyat desde petits, (no fer mal, justicia, i el que es just i no ho es...)

Som allò que escoltem i ens ensenyen... Som fruit del nostre entorn. Un exemple "tonto" són els telenoticies... Es la nostra manera de veure el que pasa al nostre entorn, i si ens ho manipulen... acabem sent marionetes. O sino, compareu algun dia la mateixa noticia de politica a tv3 i dspres a telecinco o alguna altra...
En línia

IES Castelló d'Empúries
bach
Visitant
« Resposta #6 el: 14 de Febrer de 2007, 09:44:29 »

no sempre fem el mateix que la gent que ens envolta , nosaltres desidim i triem el que es més edecuat per nosaltres mateixos, pero no pudem tria gaires més sortides de les que hi ha perquè les altres les trobem massa diferents a la  nostra.  Cadascu de nosaltres agafa petites coses que l'envolten  ja poden ser : paraules, gestos, moviments.........., no tothom escullira el mateix aixó és optatiu pero si que es veritat que l'entorn on tas fet desde un temps limitat a tingut molt a veure. Pero nosaltres dins d'aquest entorn escollim el que més ens afavoreix .

...Cumplica't!
En línia
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #7 el: 14 de Febrer de 2007, 09:58:29 »

molt complicat... la moral d'una persona..

crec que la nostra moral queda determinada per TOT absolutament TOT el que ens envolta. les influències que hem rebut de petit ens han imposat uns criteris que molt dificilment podrem abandonar a no ser que es descobreixi la forma de "formatejar" un humà Ginyar tema complicat, no tinc més reflexions destacables...

*
« Darrera modificació: 15 de Febrer de 2007, 08:37:34 per adonis » En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
christian
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 10


« Resposta #8 el: 14 de Febrer de 2007, 10:57:15 »

Antigona, quan dius "la voluntat de fer coses que van en contra d'aquestes normes" més que això crec que és la voluntat de ser lliures perquè com bé dius tot ens ve marcat des de que neixem però crec que tots tenim instints naturals per ser lliures.

La voluntat de ser lliures, i en quin grau, depèn de cada persona però bàsicament ve marcada per la por que tenim de les conseqüències que té de sortir de l'esquema de la societat. La societat es basa en transmetre por, tot són lleis, regles i normes. I em pregunto, realment hem de viure amb una por constant? ...Jo crec que no.
En línia
adonis
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 37



« Resposta #9 el: 14 de Febrer de 2007, 10:59:04 »

estic d'acord amb tu cristian. tots vivim amb pors internes que ens han sigut imposades des que hem nascut i això s'ha d'eliminar. la societat ha de promoure el nostre benestar, no condicionar-nos.
En línia

"el dubte és el principi de la saviesa..."
Pàgines: [1]   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!