Fòrum de filosofia
29 de Març de 2024, 09:04:27 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: 1 [2] 3   Anar Baix
  Imprimir  
Autor Tema: Estic segura de...  (Llegit 28435 cops)
Colombo
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 15


« Resposta #15 el: 09 de Febrer de 2007, 09:42:58 »

Ei, ei. Jo, escèptic? Només he plantejat uns problemes. Simplement dic que ni Déu ni el món i el meu jo són evidents.  No estem fent un debat sobre què és segur o sobre quins coneixements són aquells dels que podem partir? Jo crec que les evidències absolutes no existeixen encara que sempre hem de partir d´algo. Són certeses pràctiques, més o menys raonades  però mai veritats absolutament certes. Penso que és impossible fer com els astronautes, o sigui volar en l´espai buit. Sempre estem trepitjant un terreny treballat. L´escèptic crec que no pot fer res, de fet no pot ni parlar perquè això el posaria en "evidència", je, je.

Sobre l´esperança. Antígona, dius que ser escèptic és perdre l´esperança. Però l´esperança de què? En fi les meves esperances són molt vulgars. No necessiten idees tan metafísiques com l´ànima o Déu o el món. Espero passar-m´ho bé aquest finde per exemple. Espero que demà no sigui la fi del món, etc. Tornem al mateix problema: la necessitat d´esperar demostra alguna cosa?

Penso aleshores existeixo. Això seria possible si sobretot fóssim éssers espirituals i puguéssim fer com si ens separéssim del món, de les nostres experiències.  No és això un salt mortal, una espècie de "missió impossible"? Descartes no estava una mica volat? No serà que com que existeixo, aleshores penso?

Huh
En línia
antigona
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 19


« Resposta #16 el: 09 de Febrer de 2007, 04:09:32 »

Si, pero tu com ho saps si existeixes o no?
Has de fer el raonament a la inversa oi?

Penses, llavors, existeixes.

L'escèptic es sol dedicar a posar-ho tot en dubte... i m'has fet aquesta sensació...

A veure, doncs l'esperança en qualsevol cosa, m'és igual. El cas és que si no tens l'esperança de que existeixes, no tens res. Si no existeixes, si res existeix, el cap de setmana que ve perd tot el sentit que li puguis donar. Passar-s'ho bé perd tot el sentit que li puguis donar. Tot perd el sentit.
En línia
Colombo
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 15


« Resposta #17 el: 10 de Febrer de 2007, 02:57:19 »

Com puc ignorar o estar segur de la meva existència si no existeixo? La meva existència és un punt de partida no un punt d´arribada.
En línia
angel custodi
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 1


« Resposta #18 el: 10 de Febrer de 2007, 07:21:35 »

Allò que ha existit és impossible esborrar-ho, el temps és irreversible. Tot allò que vivim, automàticament adquireix una "dimensió" eterna, queda per a tota l'eternitat. Encara que el me3u jo desaparegui algun dia, que deixi de ser ni tans sols el record amable en alguna consciència, Les vivències d'aquest jo únic però prescindible, hauran deixat la seva petjada en la realitat. ës més, en la mesura que la voluntat ha esdevingut acció, ha modificat aspectes d'una realitat que em sempbla que no ha estat mai preconcebuda per una ment divina.
En línia
cristian
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 14



« Resposta #19 el: 10 de Febrer de 2007, 10:14:30 »

poder no pots estar segur si existeixes o no, si hi ets o no... Pero dins d'això jo estic segur del que m'agrada o no m'agrada. Si ets fas mal sents algu, si pateixes sents algu... poder no pots estar segur de la sensacio que et recorre pero pots saber si t'agrada o no... veritat?
En línia

IES Castelló d'Empúries
Colombo
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 15


« Resposta #20 el: 11 de Febrer de 2007, 06:34:41 »

De veritat que hi ha algú que no estigui segur de la seva existència? Una cosa és dubtar del jo metafísic, de l´ànima o ment que ocupa un cos,  i una altra cosa és dubtar de la nostra existència tangible, de la realitat del nostre ésser.  Qui dubta de la seva existència ha d´existir per nassos.
 

En línia
^^Iv@N^^
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 5



« Resposta #21 el: 12 de Febrer de 2007, 06:01:30 »

bueno jejeje krek ke del ke estem tots segur es perqué tenim una base per demostrar qu és real i que la nostra opinió és certa i no sobrepasa de la logica......si busquessim algo que escapa d'axiò estariem parlant de suposicions...... pe exemple si yo men vaig a dormir ke em pika el kul puk estar segur  ke al endemà m'aixekaré ke em fa pudor el dit  Llengua però yo puk dir que estic segr que existeix vida a altres planetes i no tindre una base solida que ho confirmi

 Somriure vagi be a tothom  Ginyar knt!!!
En línia
Aquiles
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 5


« Resposta #22 el: 13 de Febrer de 2007, 04:18:52 »

Ivan aquets arguments que dones no són gaire raonables però estik d'acord amb tu perquè potser que hi hagi altres vides en altres planetes i segur que estaria molt bé descubrir-les, ja que coneixeriem altres formes de vida fora de La Terra.

Vinga Ivan i haveure si raonem una miqueta més lògica.

Vagi bé adeu
En línia
eLisa_PP
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 2



« Resposta #23 el: 13 de Febrer de 2007, 04:26:45 »

Escolta Ivan, com estàs tan segur de que existeix vida en altres planetes si tu mateix estàs dient que no tens cap base sòlida per recolzar-te? Penso, sincerament, que el fet del teu cul no és cap argument lògic i, a més, és força fluix...
Aviam si raonem una mika més.
En línia
X@N@
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 5



« Resposta #24 el: 13 de Febrer de 2007, 04:31:40 »

Hello,
Estic totalment d´acord amb l´elisa_pp i amb l´Aquiles. Penso, que tu mateix t´estàs contradient i no dones cap mena de raonament lògic.
Aviam si raonem una miqueta més Ivan.
Agur (muxu)
En línia

*Love is a game that two can play, and both win by losing their heart.*
Marinajonk
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 2


« Resposta #25 el: 13 de Febrer de 2007, 04:37:16 »

Jo crec que en realitat no podem estar realment segurs de res. Com podem saber que no hi ha vida en qualsevol altre planeta que no sigui la Terra? Com podem saber que existeix o no existeix Déu? Com podem saber que la nostra parella ens estima realment? Totes aquestes preguntes per sort o per desgracia ningú les pot contestar. Molts pensareu que aquesta opinió es molt escèptica i que no podem viure pensant que sempre hi haurà algu que ens enganyi i no podem creure realment en res. Jo també ho crec, encara que se que moltes de les meves preguntes no les podrá contestar mai ningú. Penso que ser escèptic com dogmàtic radial no es bó.
En línia
Colombo
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 15


« Resposta #26 el: 13 de Febrer de 2007, 06:56:42 »

Home, Marinajonk, segur que algunes d´aquestes preguntes no les contesta la vida?
En línia
^^Iv@N^^
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 5



« Resposta #27 el: 13 de Febrer de 2007, 09:57:20 »

jajaja era un exemple eh no stik segur que existeixi vida al univers perquè no tink una base per demostrar-ho jiji  weno i aixo de que no argumento prou esque sok novato yo en aixo dels forums i tal xD si serveix com excusa pos aleh!!  Somrientvagi be tothom Ginyar
En línia
Ii*iI Escamot Roig Ii*iI
Novato
*
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 7



« Resposta #28 el: 14 de Febrer de 2007, 06:57:37 »

A favor d'un comentari de l'Eudald.
Sabem com es la realitat? tal com la veiem , sentim, toquem? O vivim en un mon de mentides controlades pels nostres sentits
Abans de comensar a preguntarnos temes concrets crec que hariem de aclara aquestes preguntes.
En línia
moderadors
Moderador
Novato
*****
Desconnectat Desconnectat

Missatges: 29


« Resposta #29 el: 15 de Febrer de 2007, 10:51:36 »

Hola, sóc el moderador II (en aquest cas, una espècie de geni maligne).

Què us sembla per tal de centrar una mica el debat si en ocupem d´algunes certeses més properes o més "immediates"? Per exemple, com podem saber el que senten els altres cap a nosaltres (com molt bé diu la Marinajonk, com podem saber si la nostra parella ens estima?). Una altra. Heu escrit molt sobre si estem segurs de l´existència de Déu, del món, del jo, de la vida extraterrestre... I la gran certesa de la nostra mort futura? D´on ve? En fi, només és una proposta.

Salut i alegria pel debat.

L´ull diabòlic que llegeix tots els vostres missatges amb voracitat.
En línia
Pàgines: 1 [2] 3   Anar Dalt
  Imprimir  
 
Anar a:  

Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!