Fòrum de filosofia
28 de Març de 2024, 11:37:40 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
 51 
 el: 28 de Juny de 2007, 12:12:42  
Iniciat per ajudant de DEU - Darrer missatge per Carraway
Volia apuntar unes quantes coses:

-- Si no existeix Déu, qui ha creat el món?

-- Si Déu fos omnibenevolent, no naixeríem tots al cel directament?

-- Per altra banda, no és el plaer absència de dolor, és a dir, una cosa neix per comparació de l'altra. Així, si no hi hagués dolor ni sofriment al món, existiria el plaer? Què hi hauria, llavors?

-- No són el dolor i les desgràcies necessàries per equilibrar un món que, altrament, no funcionaria? Penseu que, si no hi haguéssin plagues, una espècie creixeria en excés fins que s'extingiria per falta d'aliment (falta de dolor porta a dolor igualment). Com, si no, podria funcionar? Ningú mor, ningú es menja a ningú, ningú pateix... (com he dit, Caelum!)

-- Per altra banda, fent referència al comentari dels moderadors, ¿no és una fal·làcia pensar que una cosa deu ser certa pel fet que la cregui la majoria?

.......... A veure què me'n dieu de tot això!! estic interessat en idees contrastades Ginyar

 52 
 el: 27 de Juny de 2007, 11:40:31  
Iniciat per /EuDAlD/ - Darrer missatge per Carraway
Jo crec que aquest tema és molt interessant i se'n pot treure molt de suc. Per una banda estic d'acord en això que dieu referent al concepte i idea de Déu.

No vull tenir una filosofia gaire analítica, però, en el fons, crec que el problema rau en la definició. I és que si no sabem què és Déu, no podem continuar. Però em refereixo a una definició de Déu. No deia Descartes que tots, de forma innata (aquí podríem comentar, a la vegada, l'existència de les idees innates... !!), tenim una idea de Déu que incorpora la infinita bondat? Si és així, seguint la tesi panteista d'en Eudaid, ¿és possible que el teclat en què escric ara, individualment o com a part d'un tot (pan), tingui una voluntat, i que aquesta voluntat sigui al seu torn infinitament bona??

Seguint aquest esquema, el panteisme, per mi, no s'aguanta. Però si estem disposats a acceptar un Déu com a tot, sense voluntat ni més poder que el que té la natura en si -- si estem disposats a reinventar el concepte de Déu, i som capaços de donar-li una definició com la que proposa Berkeley, llavors bé.

--Però la idea tradicional occidental de Déu... se'n va a la banda del "no ésser", ( o més aviat, a la de "l'estat, però ja no éssent"!!)





 53 
 el: 22 de Juny de 2007, 08:19:36  
Iniciat per senoia - Darrer missatge per senoia
Estan molt equivocats tots els que parlen de races humanes, s'ha pogut comprovar a través d'estudis genètics que les races humanes no existeixen.
Amb tot, després dels recents descobriments, hi ha preguntes per resoldre. Venim tots del mateix grup d'humans?

 54 
 el: 22 de Juny de 2007, 08:17:43  
Iniciat per administradora del fòrum - Darrer missatge per administradora del fòrum
Aquest fòrum és per proposar preguntes per a futurs fòrums. Teniu tot l'estiu per anar-hi pensant.

Bones Vacances!

 55 
 el: 05 de Juny de 2007, 04:29:46  
Iniciat per moderadors - Darrer missatge per kabreta*
El govern fa coses bones però últimament les fa bastant malament. crec que és perquè ni ells mateixos són capaços de posar-se d'acord. això provoca conflictes entre ells i entre la resta de ciutadans.
crec que si que hem d'estar governats perquè sinó hi hauria una desorganització més gran de la que ja hi ha actualment.
si no estiguessim governats i no tinguessim unes lleis i unes normes que ens marquin tothom faria el que volgués, així que, necessitem algú que ens marqui per no tenir un descontrol al país.

 56 
 el: 05 de Juny de 2007, 04:22:07  
Iniciat per moderadors - Darrer missatge per Aquiles
jo penso que el govern és un perdua de temps, ja que tampoc fa res per intentar canviar les vides de les persones del país.

 57 
 el: 13 de Maig de 2007, 11:18:42  
Iniciat per cromelnordic - Darrer missatge per cromelnordic
La ciència (almenys la ciència tècnica) és la mare de la sobreproducció material, i per tant, del consumisme.

El consumisme ens fa feliços?

Gastem massa?

L'alcohol, o les màquines escurabutxaques, són un risc?

Ës més important l'amor que els diners? És més important la cultura que els diners? I si la resposta és "sí", en quin sentit?

Permeteu-me obrir aquesta línea per aquest debat. Salut.

 58 
 el: 15 de Abril de 2007, 03:57:37  
Iniciat per moderadors - Darrer missatge per Felicity*

Crec que tota persona necessita aferrar-se a qualsevol cosa, tant sigui un déu, com una energia superior, etc.
I no seria millor creure en un mateix?

No crec que existeixi un Déu, però tota opinió és respectable.

 59 
 el: 02 de Abril de 2007, 04:24:53  
Iniciat per ajudant de DEU - Darrer missatge per /EuDAlD/
porto un rato reinterpretan la combinació de frases, i crec que més o menys ja hem faig una idea de les diferents coses que pot significar. M'ha agradat molt la contesta.  No contestare per por de que les meves interpretacions siguin molt apartades del que realment deu simbolitzar.


 60 
 el: 01 de Abril de 2007, 04:56:55  
Iniciat per moderadors - Darrer missatge per Colombo
Tinc força clar q la ciència pot realment millorar el nostre nivell de consum, fer-nos més còmoda la nostra vida potser cada vegada més avorrida, millorar els nostres coneixements, produir substàncies químiques que proporcionin plaer, etc etc. Però més q amb la ciència és amb la felicitat que tinc problemes. Soc escèptic. Realment el destí de l´home i dels pobles és la felicitat? Em vingut al món per ser feliços? Podem ser feliços? Crec que a lo més que podem arribar és a uns plaers instantanis, no gaire més.

 Somriure

Pàgines: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!