Fòrum de filosofia
08 de Maig de 2024, 03:59:02 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 el: 14 de Gener de 2008, 08:12:47  
Iniciat per moderadors - Darrer missatge per The Gaul


La resposta de on anem és fàcil de contestar veient el penorama, anem cap a la autodestrucció dels diferents ecosistemes i finalment la destrucció del planeta! 

 22 
 el: 18 de Desembre de 2007, 09:48:28  
Iniciat per administradora del fòrum - Darrer missatge per neus3
un altre tema podria ser:
etnocentrisme?
racionalisme?
o... universalisme?

 23 
 el: 20 de Novembre de 2007, 11:11:32  
Iniciat per moderadors - Darrer missatge per Eva
Crec que primer hauríem de tenir en compte que l’espècie humana és una espècie animal. Sí que els humans som diferents de la resta d’animals perquè som capaços d’utilitzar la intel•ligència operativa (que ens permet progressar científicament i tecnològicament). Però de la mateixa manera l’espècie felina, per exemple, és capaç de veure-hi amb claredat quan és de nit mentre que els humans no podem. Tot són espècies animals diferents entre elles, és a dir, els humans tenim intel•ligència operativa i els felins poden veure-hi de nit. Els humans no som ni millor ni pitjor que les altres  espècies animals.

Un altre aspecte que podríem analitzar es que la intel•ligència operativa que posseïm ens ajuda a anar evolucionant de mica en mica, per tant, l’home (i potser també alguna altra espècie animal) requereix d’un procés d’evolució.

Aclarit això, puc dir que no hi ha diferència entre home i animal i que encara no hem evolucionat del tot, sinó que estem en procés. Per tant, dic que l’home és un animal que està evolucionant.



                                                                                                                                                         Eva

 24 
 el: 15 de Novembre de 2007, 04:37:26  
Iniciat per administradora del fòrum - Darrer missatge per Laura.Marti
La filosofia es raonar tot allo que algun cop a la vida ens podem preguntar, tot allo que creiem que no té cap explicació, lo que la filosofia busca es trobar una resposta per totes les preguntes que podem tenir.
Cada persona te una prespecitva diferente de entendre la filosofia, perque alguns diuen que es una tonteria tenir que raonar totes les preguntes que tenim al cap, en canvi, per altres, no es una tontaria es com part de la seva vida saber d'on som, d'on venim, que som, i moltes altres preguntes que ens podem fer.
pero cada persona te una filosofia, perque algun cop a la nostre vida em sapigut raonar les coses, es com una mena d'expressar els nostres sentiments davant unas preguntes que tothom ens fem. Tothom te una prespectiva diferent de les coses i amb la filosofia podem intercanvia totes aquestes ideas que tenim.

 25 
 el: 14 de Novembre de 2007, 02:35:13  
Iniciat per administradora del fòrum - Darrer missatge per didacpaula
tothom és filòsof perquè tothom pensa! Impressionat

 26 
 el: 14 de Novembre de 2007, 02:32:03  
Iniciat per bach - Darrer missatge per xulicahs
 Somriure ;Ddepen de si ets creien o no. Impressionat
pero amb una cosa o altre sa de creure. Sonrisa
potser no tots creiem quer hagi un deu pero hi ha alguna esperança que pugui haver en el cel.....  Trist Somriure  Llengua
    Llengua Llengua Llengua  Somriure Somriure
------ XuLicHaS------------


 27 
 el: 14 de Novembre de 2007, 02:31:42  
Iniciat per administradora del fòrum - Darrer missatge per didacpaula
la filosofia forma part de la vida perquè moltes preguntes mai tindran resposta però mai deixaran de fer-se...hi ha preguntes que perduraran sempre més fins a l'extinsió de l'espècie humana i que gent, és a dir, filòsofs, , fagi tants i tants anys ja s'ho preguntessin...és molt maco saber com va començar el món, etc...i no ho sabem...i la filosofia ens pot ajudar en moltes coses com ara aquesta i d'altres...buscant la raó...

 28 
 el: 14 de Novembre de 2007, 02:30:59  
Iniciat per moderadors - Darrer missatge per Juanbolon
Anem a casa meva , no és broma , per trencar el glaç. Com a minim sé quis soc , si mes no ja es alguna cosa el que passa esque saber a on anem és dificil. Em limito a estuduiar i viure mes o menys be , sense preocupacions i sense saber res FI

 29 
 el: 14 de Novembre de 2007, 02:29:28  
Iniciat per Gepet - Darrer missatge per sofia2
jo tinc massa pocs anys de vida per parlar de res i tenir raó, però crec que la psicologia té, per una banda, una part física i biològica evident (funcionament del cervell, reaccions del cos...) i, per l'altra, una part molt important que depèn de les actuacions de l'individu en societat o la relació que manté amb aquesta... O sigui, crec que només estudiant el cos d'algú no es pot entendre aquella persona, és necessari conéixer l'entorn.

No sé si estic dient el que es preguntava... però és el que penso.

 30 
 el: 14 de Novembre de 2007, 02:24:32  
Iniciat per dofus - Darrer missatge per dofus
Bones,

A veure que opineu d'aquesta forma de "govern", mes aviat, ideologia política, si creieu que ja ha desaparegut o encara esta entre nosaltres. (A Moscou obviament, no)

Salut

Pàgines: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!