Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /web/htdocs/www.infofilosofia.info/home/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /web/htdocs/www.infofilosofia.info/home/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Missatges recents
Fòrum de filosofia
28 de Novembre de 2021, 04:05:07 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
   Inici   Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
Pàgines: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 el: 10 de Febrer de 2008, 08:17:10  
Iniciat per ADri8 - Darrer missatge per The Gaul
va, kom vos ke persones de totes les kultures diferents del mon arribin a un akord, es totalment impossible posar unes normes universals x a totom, es una cosa absurda! 
Kada kultura te la seva manera de pensar, i les seves costums, no ti pots fotre xl mig i jutjarla, criticarla o valorarla, de una manera objectiva!

 12 
 el: 07 de Febrer de 2008, 10:52:56  
Iniciat per ADri8 - Darrer missatge per ADri8
Veig que sóc l'únic universalista de per aquí xD
"Oh!g!Gangsta" no sé si dirigirme a tu o a la persona que creu el que tu dius, ja parles en tercera persona... Un dels motius perquè estic més a favor de l'universalisme és pel que tu plantejes: segons tu, la cultura mana, però què pensaries si la teva cultura t'obligués a estar tancat a casa, a mutilar-te alguna part del cos o a fer alguna pràctica que tu no vols fer? Et resignaries o preferiries poder decidir?

G... The Gaul! A mi tb m'agrada k comentis! (tot i que m'interessaria saber els motius de la teva posició) i aquí va la meva resposta: aquestes normes universals les farien les persones de diferents cultures que tinguessin coneixement de les altres, que estiguessin disposades a conviure amb gent amb idees diferents però sobretot amb tolerància i sense gens d'etnocentrisme. Es donaria llibertat a nivell individual però s'arribaria a un acord a nivell col·lectiu.

 13 
 el: 07 de Febrer de 2008, 10:11:19  
Iniciat per ADri8 - Darrer missatge per The Gaul
Magrada adri ke agis komnçat el debat, ja feia temps ke stava sperant ke algu linicies!

Buenu dir ke la meva postura es klarament relativista, adri et puk prguntar : ki decidiria kines son les "normes universals"?


 14 
 el: 07 de Febrer de 2008, 05:08:54  
Iniciat per ajudant de DEU - Darrer missatge per oh!g!Gangsta
Oh!g!Gangsta creu en la existència de deu, pero no com un deu totpoderós, no com una cosa paranormal, si nó que creu en deu com a manera de fer, creu en la manera de fer de Jesus Crist com a model, com a una persona que lluitaba conta el poder i la manipulació,  a favor del pensament propi i la fe en els éssers humans. Oh!g!Gansta creu que l'antic testamen es nomes un conte i que no te cap valor, en canvi creu que el nou testament si que es una lectura recomenable.
Oh!g!Gangsta creu en la religio del pensament propi, sense aprovar tot el que sería la jerarquia eclesiastica ni la concepció del infern. L'hinfern i el dimoni no eixisteixen, i només ens ho volen fer creure perquè tinguem por, quan en realitat, en la religió cristiana no eixisteix el càstig, sinó nomes el perdó

 15 
 el: 07 de Febrer de 2008, 04:41:24  
Iniciat per ADri8 - Darrer missatge per oh!g!Gangsta
Oh!g!Gangsta creu que la millor postura es la relativisme, perque cada cultura te dret ha actuar de la manera que vulgui.
 

 16 
 el: 04 de Febrer de 2008, 05:33:07  
Iniciat per ADri8 - Darrer missatge per ADri8
Hola! Aquest any a classe també estem debatent entre qui és relativista o qui està més d'acord amb l'universalisme. Sembla que molts volen opinar però ningú s'atreveix a començar, o sigui que jo faré el primer pas i obro aquest nou tema, perquè pel que he vist el debat de l'any passat va ser força mogut i ara seria difícil enganxar-s'hi.
Pel que fa a la meva opinió, crec que l'ideal que més s'assembla al que jo penso és l'universalisme, però no ho sé ben bé. De manera una mica resumida, jo penso que tothom pot pensar i creure en el que vulgui mentres no afecti directament als que no hi estiguin d'acord, i estic a favor d'unes normes universals que castiguin els que sobrepassin aquest límit.

Que en penseu vosaltres?

 17 
 el: 21 de Gener de 2008, 08:03:32  
Iniciat per nadie - Darrer missatge per The Gaul
ELs humans han viskut enganyats per la ingorancia, i la poka kapacitat de raonar ke tenim, axo a comportat creences de lexistencia dun Deu totalment irracionals, sense fonaments... ara tot just komencem a raonar i a veure el ke es i el ke no es, i speru ke la religio naprengui, sa agut dadaptar a molts deskobriments ke trenken els eskemes de la religió, po s'han entossudit a no cedir  a la rao  pero axo kada kop va a menys i daki a pok ja no en kederan gaires dakets ke kereguin en DEU!

Ke algu kontesti!THE GAUL! 

 18 
 el: 21 de Gener de 2008, 07:56:48  
Iniciat per ajudant de DEU - Darrer missatge per The Gaul
Bnes, mestrenu!

Krek ke de deu omnipotent existeix, i es diu LEO MESSI... ! 

Konyes a part...


Nose po jo penso ke a akstes altures la creença de ke existeixi un Deu es ridicula!
Tot i axo lespècie ke kreu en Deu esta en perill d'extinsió, tu as dit ke ia molts mes kristians i musulmans ke no pas ateus, lamento dirte ke la diferencia no es tan abismal kom la ke et penses, jo si ke taseguru ke dels ke tu dius, aproximadament i una mika/molt x sobre, ke son kristians un 20% son petits i no tenen capacitat x decidir ells mateixos, un 40% son ateus l'unic ke konserven les tradicions religioses familiars i no celebren el Nadal xl naixament de jesus ni parides dakestes sino ke simplament o fan x kostum i x viure una falça ilusio, tot i ke no et negare pas ke serveixi x unir la familia! L'altre 40% pateix de deficiencia informativa, o sigui ke en el seu moment van obligalse a creure en Deu simplement x ignorancia... i axo els i a kedat, i kosta molt ke kanvïn de pensament, nkara kels i raonis, aksts ultims em fan pensar en els presoners de la caverna de Plato...Be speru ke algu su llegeixi pk veig ke est molt abandonat i ke respongui algu!


THE GAUL!

 19 
 el: 18 de Gener de 2008, 06:31:54  
Iniciat per Arthur - Darrer missatge per Arthur
Pot ser que no tingui raó, pero personalment crec que els animals son incapaços de pensar i el que els mou son els seus instincts.

Si creieu que es absurd, argumenteu- intentare apendre de vosaltres.

Artur Filatov

 20 
 el: 18 de Gener de 2008, 06:27:51  
Iniciat per nadie - Darrer missatge per Arthur
Estic totalment d'acord amb els teus arguments i per afegir hi puc dir, que la creenca en deu ve com l'ultim recurs per les persones que perden la creenca en si mateix.

Soc Artur. Encantat de coneixre't.

 

Pàgines: 1 [2] 3 4 ... 10
Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!