Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /web/htdocs/www.infofilosofia.info/home/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /web/htdocs/www.infofilosofia.info/home/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /web/htdocs/www.infofilosofia.info/home/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Darrers missatges de: KuroNeko
Fòrum de filosofia
22 de Gener de 2022, 05:38:46 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
  Inici Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
  Mostrar Missatges
Pàgines: [1]
1  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Quina és la millor forma de govern? / Re: Per què hem d´estar governats? el: 01 de Abril de 2007, 02:44:08
Si agafem un diccionari trobarem com a definició de democracia: "Govern en el que el poble exerceix la sobirania".

I personalment no em sembla que avui dia poguem dir de la nostra societat "democràtica", perque no es correspon ni de bon tros amb la definició. No em dona la sensació que el poble sigui conscient de que és ell qui té el poder sobre si mateix. Més aviat es deixa controlar sense
parar's-hi a pensar gaire. I el govern tan feliç amb aquesta actitud, que per descomptat no es plantejarà mai provar de que cadascú de nosaltres pensi per sí mateix.

Deixant de banda totes les questions econòmiques, l'anarquisme, no parla de fer desaparèxer la democràcia, que ara consideren inexistent en la nostra societat, sinó de fer una societat realment democratica, a partir d'una democràcia asamblearia, en que les persones participin directament a pendre les desicions que els afecten directament.

I el socialisme, encara que ningú ho diria veient que el govern actual, en teoria preten arribar a la mateixa societat que predica l'anarquisme però per vies politiques.

L'anarquisme s'oposa no a tota classe de govern, sinó a tota classe de govern en que es diferenciin "els d'adalt" i el poble.

Crec que si es possible una societat així, en que ningú estés per sobre de ningú i el més important fós que tothom tinguès de menjar i no pas avere quina nació acomula més bens i té més poder sobre les altres.
2  Fòrums antics / Pensen els animals? / Re: pensen els animals?? el: 25 de Febrer de 2007, 07:59:24
Precisament el lleguatge no. Els animals bé que es comuniquen entre ells per signes, moviments, sorolls, hormones o el que sigui segons l'animal.
3  Filosofia per a tothom / Univers i vida / Re: Qué són els éssers vius? el: 24 de Febrer de 2007, 11:06:00
1- No em se expressar xD. Ja se que un esser viu neix i creix i xuminades dakestes. Pero jo m refereixo a una cosa més, mmm, produnda? No se, perquè ens considerem vius a nosaltres i no l'hi considerem al Sol o al planeta Terra? Ni que sigui a un roc xD. Ric po parlo en serio Llengua. No veig diferència entre nosaltres i aquest tres exemples, i per aixó no comparteixò aquesta divisió de separar els objectes del nostre món en "vius" i "no-vius".

2- Quin esperit més poc crític!!!! Ja se que ens ho van explicar a primaria, però és bó pensar per un mateix, no aceptar el que sempre t'han explicat de bones a primeres perque és el que pensa tothom i és més fàcil fer-ho així. Jo crec que hauriem de questionar-nos més tot el que ens volen fer creure i decidir per nosaltres qué volem creure i que no.
4  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Estic segura de... el: 23 de Febrer de 2007, 03:08:36
estik am tu noia però no xk estiguis esc rivint has de existir u no? Somriure

Noia? És a mi? xD

Total, pro i si resultès que tan sols fossim conciències? I no existís un mon físic? Llavors no estaria escrivint sinó ceguent que escric.

Es pot demostrar que la situació que dic sigui real? No.
Es pot demostrar que sigui mentida? Diria que tampoc.

Com podem saber segur res més que no sigui que existim, doncs?
5  Fòrums antics / El problema de la identitat personal: què fa que siguis tu mateix? Existeix realment el "jo"? / Re: El jo personal si existeix el: 19 de Febrer de 2007, 09:20:26
Necessàri segur que no és. Les plantes no deuen saber de la seva pòpia existència i són dels éssers que més temps poden viure.
6  Fòrums antics / El problema de la identitat personal: què fa que siguis tu mateix? Existeix realment el "jo"? / Re: El jo personal si existeix el: 18 de Febrer de 2007, 07:51:00
Paranoid Android

La necessitat biològica que estic satisfent? Simple. La de voler sobreviure.

Es podria dir que un dels objectius dels qui sóm en aquest fòrum és apendre. Enriquir el nostre coneixement a través de donar la nostra opinió i escoltar la dels altres. Per què volem apendre? Perque als humans ens espanta el qué és desconegut, i a més, tenim possibilitat de controlar algunes de les coses que poguem descobrir. Allò desconegut pot ser perillós, i pertant pot ocasionarnos algun tipus de mal o poder la mort. Però si ho conec tinc més possibilitats d'enfrontar-m'hi, o fins i tot de controlar-lo, i per tant de garantir la meva subsistència o millorar-la.

Jo crec que és per això que l'home vol conèixer, per sobreviure. I si sobrevivim nosaltres qui sobreviu a l'hora? Els éssers que ens formen. És per això que dic que no sóm un únic ésser, perque actuem sengons els interessos de molts d'altres de petits que ens formen.

De la mateixa manera ho fa "la humanitat". Aquesta és formada per tots nosaltres, que ens unim i movem a tot el conjunt a interactuar amb el planeta per tal d'explotar-lo i treure'n benefici per garantir la nostra subsistència. Però "la humanitat" a l'igual que una persona sola, va néixer, està visquen, i algun dia s'extingirà.

Si ens considerem a nosaltres individualment com a una entitat única, no ho hauriem de fer també amb el conjunt de "la humanitat", en el qual cadascún de nosaltres sóm les seves petites cèl·lules?

- Em sembla que quan comento divago força i al final ja no se ni de què estic parlant xD. Però bé, que hi dieu? A mi no em sembla que l'home actui per voluntat pròpia, per tant no crec que el "jo" és pugui definir per la seva capacitat de pensar.
7  Filosofia per a tothom / Univers i vida / Qué són els éssers vius? el: 18 de Febrer de 2007, 06:11:08
Que enteneu vosaltres per "ésser viu"?

Enganxo aquí la meva opinió que ja havia esmentat en altres llocs del forum on el tema quedava fora de lloc (em fa pal tornar a escriure un altre cop el mateix que aquest matí xD):

"Com podem dir que estem vius si tot el que sóm esta format per aigua, minerals, àcids,... que interacionen en reaccions químiques i elèctriques.

Sóm fets de matèria morta. Així que fa que ens poguem dir "vius"?

Si sóm capaços de caminar, menjar, pensar i tal, és simplement perque el que venia sent una petita reacció quimica entre dos elements milions i milions d'anys enrere va originar-ne una de més complexa, i aquesta un altre de més complexa, i na fent cadena fins que aqui vam ser, pul·lulant pel planeta. Els essers "vius", no sóm més que organismes transformadors de massa i energia."

- Que penseu vosaltres que fa ser vius als éssers vius?


"El sol és fet de matèria inerta i s'hi produeixen reaccions químiques, a l'igual que en l'home. El Sol és viu? La meva opinió és que no.
En una tempesta s'hi produeixen reaccións químiques i elèctriques, a l'igual que en l'home. Diem que una tempesta és viva? Certament mai he sentit ningú dir res per l'estil, així que suposo que la majoria pensem que no.

Tots aquests fenomens són produits com a resultat de les interaccions dels elements que les formen, i n'atribuim la mateixa característica de inertitud que als seus elements tot i ser fenomens físics on s'hi produeixen canvis, com en l'home. "

-Considereu l'home comparable a qualsevol altre fenomen físic d'aquestes característiques?

Bé, i aixó és el que penso. Què en dieu vosaltres?

8  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Convençut o segur? el: 18 de Febrer de 2007, 05:54:36
Tens raó, t'he malinterpretat Llengua.

En relació al que dius al principi, jo crec que només podem estar convençuts de les coses que ens envolten. A part de el fet que sé que existeixo, no sé de quina altre cosa podria estar segur.

De quina n'esteu vosaltres?
9  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Estic segura de... el: 18 de Febrer de 2007, 05:49:38
- Cert, crec que obriré un tema en un altre espai més adient del fòrum per discutir aquesta matèria.

- Pel que fa a la contradicció: tocado y hundido  Ginyar. Quan expliques les idees que defenses has d'anar mol amb compte amb les expressions que utilitzes xD.

- Tornant al tema principal. Encara no soc capaç de contestar de qué podem estar segurs perque diria que només podem estar segurs de la nostra existència, però encara no he trobat arguments per afirmar-ho  Indecís.
10  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Estic segura de... el: 18 de Febrer de 2007, 02:34:16
-Dius: "com podem passar de les parts al conjunt total?, com podem negar que estem vius perqué les operacions del nostre cos són resultat de l'interacció de parts que no són éssers vius, com tu fas?"

Com podem afirmar-ho? Dic jo. El sol és fet de matèria inerta i s'hi produeixen reaccions químiques, a l'igual que en l'home. El Sol és viu? La meva opinió és que no.
En una tempesta s'hi produeixen reaccións químiques i elèctriques, a l'igual que en l'home. Diem que una tempesta és viva? Certament mai he sentit ningú dir res per l'estil, així que suposo que la majoria pensem que no.

Tots aquests fenomens són produits com a resultat de les interaccions dels elements que les formen, i n'atribuim la mateixa característica de inertitud que als seus elements tot i ser fenomens físics on s'hi produeixen canvis, com en l'home. Com és que no trobes correcte aplicar el mateix als éssers vius? Poder no trobes comparable un fenomen físic simple com una tempesta amb els éssers vius, que són organismes més "complexes" que una tempesta. Però no entenc aquesta manía de considerar l'home especial  i diferent a la resta de fenomens del mon on vivim.

-Cites: "Sóm fets de matèria morta. Així  no podem morir perque en realitat no som vius" + "Conclusió estimat geni maligne, jo visc amb la gran certesa de que mai moriré. (Así que por ahí no me la vas a colar xD)". (Per cert, no hi ha una contradicció entre les dues frases?).

No hi ha contradicció (o com a mínim no la se veure):

Frase 1, primer enunciat:     No som vius
Frase 1 segon enunciat:       El que no és viu no pot morir
-------------------------------------------------------------------------
Conclusió est. geni maligne: No podem morir

- Passem a Michael Jackson (ara el que s'esta enrotllan massa poder sóc jo xD). Si en Miki canta, és perque s'hi guanya la vida. Si s'hi guanya la vida, és per que pot viure i alimentar-se i tal. Si pot fer aixó, el seu fetge i les cèl·lules que l'integren sobreviuran més temps. A mi em sembla que el fetge den Miki esta força relacionat amb la seva carrera.

- Que és cercles siguin formats de punts és una cosa força abstracta que hem decidit els homes per poder-los estudiar amb més facilitat. És més, és una definició matemàtica, que és una ciència formal, que pel que tinc entès és una ciència que diu a altres ciències com han de estudiar la realitat, però no ens diuen com és la realitat, això és cosa de les ciències materials. Així que no em sembla un exemple gaire encertat.

- Finalmen acabes exposant "I per què el tot és més que les seves parts? Perquè les parts es van relacionant i recombinant unes amb les altres formant estructures noves amb propietats també noves, per tant propietats que desborden les parts."

En el cas dels humans, quines són aquestes propietats noves? La cel·lula s'alimenta, l'home s'alimenta. La cèl·lula és reprodueix, l'home es reprodueix. La cel·lula decideix per intuició, l'home no? A mi em sembla que la capacitat de reflexionar no és res més que una evolució de la intuició animal. Reflexionant, arribem a intuir en cada cas concret quina és la opció més encertada.

En conseqüència, i em sap greu dir-t'ho tan cruament (i amb aquest pèl de malicia que espero no em tinguis en compte) , pero tots anirem al canyet tan morts abans com després de que ens hi llençin.
11  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Estic segura de... el: 18 de Febrer de 2007, 11:48:51
Nem per parts:

1- Quan un gra de mill cau no fa soroll? Si que en fa, en fa fins i tot mentre cau fregant l'aire abans de tocar a terra, el que passa és que l'home no té capacitat de escoltar-ne el so. Quan mil milions de grans de mill cauen, la suma de tots aquells petits sons és audible per l'home, però això no implica que abans un sol gra de mill no emetès un so de exactament de les mateixes característiques que dels mil milions.

2- I aquest mateix raonament es pot aplicar a el fet que no siguem vius: que la persona humana en concret no sigui capaç de percebre directament els canvis elèctrics i químics del seu cos com a tals, no implica que no hi siguin. El conjunt d'aquests canvis proporciona la capacitat de mouren's i pensar i tal, que són coses que sí notem, però com no notem les causes que les originen immediatament pensem que provenen de nosaltres com a conjunt (no de les nostres parts) i decidim nomenar aquesta capacitat "ser viu".

Un cas similar a aquest el trobem en l'edat mitjana. El fet que la Terra es mogués i girés al voltant del Sol era inadmisible. Com podia ser certa una cosa que ni tan sols podien percebre? Avui dia pocs dubten aquest mateix fet, tot i no haver experimentat directament el gir de la Terra al voltant del Sol.
12  Fòrums antics / Pensen els animals? / Re: els animals pensen o no? el: 17 de Febrer de 2007, 11:55:10
cla que pensen ela animals....
nosaltres tambe som animals però em evolucionat, així que perque no pot pensar un gos o un micu...._____Ies Castellò

Precisament no poden perque un gos o un mico no han evolucionat fins a on ho ha fet l'home.
13  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Convençut o segur? el: 17 de Febrer de 2007, 09:04:58
Adonis, dius: "estic CONVENçUT de que déu no existeix i defensaré fins la mort que és així i intentaré convèncer a tothom qui pugui de la meva opinió"

Ja sé que poder no ve al cas, però em sopren aquesta actitud. Tan greu és que a gent pensi coses diferents a les que penses tu? xD

Vos imposar la teva opinió perque no t'agrada que pensin diferent? Poder perque penses que estan equivocats i els vols ajudar?

Si no pots estar segur de que Déu no existeix, no entenc perque t'has de molestar en demostrar-ho.
14  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Estic segura de... el: 17 de Febrer de 2007, 08:59:29
moderador II va dir:"I la gran certesa de la nostra mort futura? D´on ve? En fi, només és una proposta."


Jo no tinc certesa de la meva mort futura Llengua. Com podem dir que estem vius si tot el que sóm esta format per aigua, minerals, àcids,... que interacionen en reaccions químiques i elèctriques.

Sóm fets de matèria morta. Així  no podem morir perque en realitat no som vius.

Si sóm capaços de caminar, menjar, pensar i tal, és simplement perque el que venia sent una petita reacció quimica entre dos elements milions i milions d'anys enrere va originar-ne una de més complexa, i aquesta un altre de més complexa, i na fent cadena fins que aqui vam ser, pul·lulant pel planeta. Els essers vius, no sóm més que organismes transformadors de massa i energia.

Conclusió estimat geni maligne, jo visc amb la gran certesa de que mai moriré. (Así que por ahí no me la vas a colar xD)

PS: Algú m'explica com funciona el botonet de "citar" xD, esque intento agafar només un tros de text i quan publico no surt la cita marcada... :p
15  Fòrums antics / El problema de la identitat personal: què fa que siguis tu mateix? Existeix realment el "jo"? / Re: El jo personal si existeix el: 17 de Febrer de 2007, 08:30:10
Aixo mateix. Com podem dir que existeix un jo que es defineix pel fet de pensar o de tenir opinió com dieu alguns, si la ciencia ens diu que els pensaments no són res més que simples reaccions químiques i elèctriques dins el nostre cervell?

I ni tansols sóm nosaltres qui creem aquestes reaccions, si no tot un conjunt de cél·lules l'objectiu de les quals (com el de tot bixu vivent) és sobreviure. Aquestes cel·lules procuren que el conjunt de el nostre cos estigui sa i equilibrat, tan física com psíquicamen, perque els hi va la vida en aconseguir-ho xD.

Conclusió: si el que diu la ciència es cert, no pensem nosaltres com a un unic ésser, sinó que ho fan molts éssers en conjunt perque saben que així el cos on viuen té més provabilitats de sobreviure. De la mateixa manera que tenim gana quan les cel·lules tenen gana o ens afoguem quan les cel·lules no tenen oxigen.

No us sembla? Somriure
Pàgines: [1]
Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!