Fòrum de filosofia
13 de Abril de 2024, 10:48:30 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
  Inici Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
  Mostrar Missatges
Pàgines: [1]
1  Filosofia per a tothom / Psicologia / La psicologia: branca directa de la física? el: 23 de Octubre de 2006, 03:12:41
La psicologia o estudi científic de la consciència s'encarrega d'analitzar la base de tot l'entremat científic mitjançant la lògica i els sentits, però fins a quin punt té relació la consciència amb la biologia, si és que en té algun? Crec que la psicologia té a veure en part amb la biologia, però la seva base tindrà més a veure amb la física, però això només és una opinió. Què en penseu?
2  Fòrum per a docents de filosofia / Didàctica / Quin tipus d'educació s'hauria d'establir socialment? el: 23 de Octubre de 2006, 01:41:27
Tota persona hauria d'aprendre des de la ciència, ja crec que qualsevol altre mètode d'anàlisi de la realitat és inútil per a nosaltres (la consciència, la base de la ciència). Per tant, aprendre què vol dir aquest terme hauria d'ésser bàsic en l'ensenyament, i ja s'hauria de començar a aprendre des de petit, però abans hi ha uns sistemes bàsics de comunicació que tot filòsof (tots som filòsofs) ha de dominar per a poder aprendre de la societat. Així, jo proposaria que en primer lloc s'ensenyés a llegir i escriure, per a després passar a explicar directament què és la ciència, o sigui, el que s'estudia a batxillé actualment.
I dic això perquè és evident que el sistema d'educació actual és un desordre incentivat per l'interès de l'estat en que no aprenguem a alliberar-nos, sinó a servir-los.
3  Filosofia per a tothom / Univers i vida / Re: Quin és l'origen de l'Univers? el: 23 de Octubre de 2006, 01:25:48
L'últim que he llegit és la teoria de la multiplicitat dels universos, la qual vaig trobar immensament interessant. Bàsicament parla del fet que el big bang només devia ésser una explosió entre moltes que hi deuria haver hagut a "x" lloc (no sé si espai, temps o alguna altra cosa), de les quals en van sortir diferents universos amb lleis físiques diferents per a cada un.
4  Filosofia per a tothom / Què és la filosofia? / Re: Una filosofia o moltes? el: 23 de Octubre de 2006, 01:15:15
La filosofia és l'estudi de les diferents anàlisis de la realitat, i per tant estudia totes les creences de la humanitat, des de les religions fins a la ciència. Com a tal, entre d'altres coses, és una guia ètica, però el comportament que estableix dependrà de l'anàlisi de la realitat que faci cadascú, ja que segons la base que aquesta tingui el teu ojectiu a la vida serà un o un altre.

Per tant, de filosofia només en hi ha una, però d'anàlisis de la realitat en hi ha diferents tipus.
Pàgines: [1]
Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!