Fòrum de filosofia
08 de Desembre de 2023, 01:13:38 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
  Inici Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
  Mostrar Missatges
Pàgines: [1]
1  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Existeix Déu? / Re: Per que Déu permet el sufriment? el: 15 de Març de 2007, 09:53:51
D'entre les tres posicions sobre l'existència o la inexistència de Déu, jo estic a favor de l'ateisme, ja que nego l'existència de Déu, no crec en fenòmens sobrenaturals i tampoc en cap força inexplicable que governi el món. Pel que es refereix a la existència de Déu, puc donar alguns arguments que em semblen més lògics que els dels teistes per defensar la meva posició, com per exemple: que les diverses religions tenen concepcions diferents de Déu, per tant, totes són falses. També puc dir, posant-me d'acord amb Faure, que existeix el mal en el món, Déu és absolut, d'altra manera no seria Déu i, per tant, res que no fos Déu pot existir; i existint el mal, això és incompatible amb un Déu absolut i bo, per tant, Déu no existeix.
Si Déu és omnipotent i omnibenevolent, per què permet el mal en el món? Si Déu existís, no permetria les desgràcies que ocorren, per tant, Déu no existeix o, si existeix, no pot (o no vol) evitar el mal complet.
Aquests són exemples sobre els quals no crec que Déu actuï, entre d'altres coses, com per exemple: deixar morir a la gent per enfermetats terminals, les catàstrofes en els països tercer mundistes, per exemple, etc.
2  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Convençut o segur? el: 15 de Febrer de 2007, 06:14:22
Xin Chào,
Estic d´acord amb tot això que dius adonis.
Per estar segurs d´alguna cosa crec que primer hauriem d´estar convençuts i desprès, un cop tenim proves, passar a la seguretat. Però també és molt fàcil dir ¨estic segur de tal¨ sense saber perquè i sense donar arguments, primer ens hauriem d´assegurar.
Respecte a la teva pregunta de què és la realitat et puc dir que la realitat és tot allò que existeix (crec xDD).

Kiss  Ginyar
3  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Existeix Déu? / Re: Existeix Déu ? el: 14 de Febrer de 2007, 08:28:51
Xin Chào,
Jo soc bastant atea i per tant no crec en Deu. Mai s´ha pogut demostrar la seva existència i no crec que es pogui demostrar (és la meva opinió). La religió ens ha explicat el que li ha donat la gana (parlant clar i aviat) ,durant tota la seva existència, per tal de crear una religió al seu gust i sense cap problema que els hi poguès afectar.
Crec que tot això de la religió és un ¨paripé¨.

Salut  Sonrisa
4  Fòrums antics / Pensen els animals? / Re: pensan els animals el: 14 de Febrer de 2007, 08:06:38
Hello.
Jo crec que si, diferent de nosaltres, evidentment, perquè ells no poden raonar, però d´alguna manera si que pensen. Hi ha animals de tot tipus, uns més llestos que d´altres i amb més seny i d´altres amb menys capacitat, però tots, d´alguna manera, pensen.
Una cosa que si que és certa dels animals és que no pensen en el passat ( ho vaig llegir xDDD).

Bye, kiss  Ginyar
5  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Estic segura de... el: 13 de Febrer de 2007, 04:31:40
Hello,
Estic totalment d´acord amb l´elisa_pp i amb l´Aquiles. Penso, que tu mateix t´estàs contradient i no dones cap mena de raonament lògic.
Aviam si raonem una miqueta més Ivan.
Agur (muxu)
Pàgines: [1]
Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!