Fòrum de filosofia
25 de Abril de 2024, 11:08:01 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
  Inici Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
  Mostrar Missatges
Pàgines: 1 [2] 3
16  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: enquesta sobre universalisme o relativisme el: 12 de Febrer de 2007, 10:15:22
Jaume! he estat absent tota la tarda perquè tenia entreno, pero vui aclarirte algunes coses:
la influencia en el llenguatje no ve donat per les relacions entre cultures, ve donada per la colonització, conquistes i reconquistes! Tot i això no nego que hi hagin relacions entre cultures, però sobre això el que se del relativisme en cap moment ho nega, al contrari, que es relacionin i complementin tant com vulgui i si tenen trets en comú, donc millor, el que no accepto és que una critiqui l'altre per certes costums o per el que sigui, i consequentment, encara nego més la idea de interferir. D'on treus que el relativisme separe cultures? aquest és el meu punt de vista, ara explicam el teu, perquè m'agardaria saber com, segons tu, el relativisme separa cultures.
17  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: enquesta sobre universalisme o relativisme el: 12 de Febrer de 2007, 05:13:32
Les cultures no es separaran, ja estan separades. Si creus que la teva cultura és la millor ja és una posició etnocentrica, i això hi sera es separin o no les cultures. I el que ha dit en gerard és absurd. I segons vosaltres no sortimd'aquí, però explicam, que és aqui?
I ja ho he dit en un altre comentari, però ho torno a repetir, si nosaltres insistim en un primer argument, i vosaltres en doneu dos o tres, però nosaltres no podem donar més arguments, ja que tots els vostres arguments els construiu a sobre d'una base que per a nosaltres és falsa, i per tant fins que vosaltres no accepteu aquesta base, no podrem donar més arguments. Però clar, si accepteu aquesta base, en certa part ens donareu la raò als relativistes! tot això que he explicat és el que com tenim anomenat en els apunts, és una fal·lacia de petició de principi.
18  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: Hi han criteris universals? el: 12 de Febrer de 2007, 05:04:19
sempre recorrem al mateix argument perquè a la meva manera de pensar, esteu equivocats en la base. I no imposeu uns criteris (drets humans) a tothom? I segons tu què, crticaries les altres cultures pero no canviaries res si poguessis?
19  Fòrums antics / Pensen els animals? / Re: pensen els animals?? el: 12 de Febrer de 2007, 05:00:05
Koniek, un respecte a en Trasto, en pau descansi. jaja!

Tot i això m'ha agradat la teva ironia per ridiculitzar els comentaris anteriors i estic molt d'acord amb en tobías sobre que aquest és el sector còmic, perquè discutir sobre si l'acte de suicidi d'un peix és un acte d'inteligència té un punt subrealista i sobretot còmic.

Koniek, tu ja saps que la Mixa sempre guanyava en trasto quan jugaven al trivial!
20  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: Hi han criteris universals? el: 11 de Febrer de 2007, 10:00:47
No hi puc estar més d'acord!!

Tinc ganes de veure que hi digeu Antigona i Javife! i tots els altres també clar!
21  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: Hi han criteris universals? el: 11 de Febrer de 2007, 03:41:59
crec que tens part de raò, ho accepto. Però això és molt relatiu, perquè totes les cultures poden tenir molts trets característics que no es cumpleixen. EL fet de cumpliro depèn molt de cada persona, fmailia, etc. per exemple segons el cristianisme s'hauria de resar molts cops al dia i cada diumenge anar a missa i etc etc, i molta gent es considera cristiana sense fer aquests requisits.

Crec que com dieu la llibertat té molta importància, però que tampoc depen tant de la cultura, sino més de cada familia.
22  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: Hi han criteris universals? el: 08 de Febrer de 2007, 06:21:04
Pero si és el cas que la cultura a la cuals pertany t'ho impedeix, t'estaras enfrontant als teus pares si, pero al cap i a la fi, t'estaras enfrentan a la cultura.
23  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: Hi han criteris universals? el: 08 de Febrer de 2007, 06:14:29
des del meu punt de vista, si és injust. Però tornem al tema de sempre, tu no els pots compendre, si realment ells estiguessin patint, creus que no hi hauria un canvi? Sempre que alguna cosa és rebutjada per la majoria de la població acaba amb una revolució i amb el fi d'aquesta.
24  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: Hi han criteris universals? el: 08 de Febrer de 2007, 06:05:06
Estic molt dacord amb tu! I em dona la sensació que la majoria dels universalistes, al menys els del meu institut, no s'adonen que no existeixen  aquest criteris universals totalment delliurats de la influència de la cultura occidental.

I en quan a tu javife, no, això potser no els hi produeix res, però això és segons la teva manera de veure-ho, ja que aquí la llibertat està relativament present en tot. Però igual com tu necessites el consetiment dels teus pares per anar a una excursió, ells ho necessiten per casar-se. Clar que potser un cop descobreixin una altre manera de actuar, preferiran l'altre, però en punt fagin això, estaran renegant de la seva cultura.
25  Fòrums antics / D'on surt la moral? / Re: La moral d'una persona ve únicament imposada pel seu entorn? el: 08 de Febrer de 2007, 04:07:39
Tot ve establert per la societat, influits per la política, religió, etc.. i majoritariament adquirim els principis morals de la nostre familia. I si, hi han fills molt diferents als pares, però crec que majoritariament, o són bastant semblants i actuen de la mateixa manera o be s'oposen totalment a el comportament d'aquests.

Encara que crec que no podem discutir sobre el bé, perquè el bé també és un valor que ens han imposat.
26  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Estic segura de... el: 08 de Febrer de 2007, 04:00:57
La religió és una secta, sobre això no tinc masses dubtes, però no hem refereixo al negoci de l'esglèsia. Em refereixo a un "dèu" o subtancia o naturalesa, digali com vulguis, el perquè de les coses. Què hi havia abans del res?  Gracies a l'atzarisme del món, pot haver sortit un món tant perfecte?
I un cop feta aquest putualització, sabeu o creieu que aquest "dèu" existeix o no ?

Encara que parli així sóc un ateu rotund, no en dubteu!
27  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: Hi han criteris universals? el: 08 de Febrer de 2007, 03:52:59
Estic d'acord amb Sherpa. Els drets humans totalment neutrals són utópics!! De la mateixa manera que ho seran els criteris universals.

Ara trobo una bestialitat el que ha dit Vane d'eliminar les cultures que s'oposin als drets humans. Que s'haguèssin d'eliminar alguns elements, es pot discutir, pero el fet de destruir una cultura ho trobo fora de lloc. Com ha dit en aquest forum Diògenes i com molt bé ha exemplificat Sherpa potser els que hauriem d'eliminar són els que pensen d'aquesta manera.

M'agardaria saber per on et decantes Diògenes, que per el que he llegit sembles universalista..peor et veig bastan moderat..m'agradari una opinió teva, que de moment només te llegit critiques! Ginyar
28  Filosofia per a tothom / Filòsofs i filosofies / Berkeley el: 07 de Febrer de 2007, 10:29:57
Si no he entes malament el que he llegit sobre Berkeley, ell creu en el no-materialisme. Per ell Dèu és esperit. I totes les coses són esperit. Per tant, tot és Dèu. Quan tu dones un cop a la taula, no impactes amb la materia de la taula, impactes amb l'esperit de la taula. A primera vista sembla molt subrealista, pero Berkeley utilitza un exemple per posar-ho a la pràctica. Una persona sumia, en el somni es dona un cop contra una taula, i en el somni te la sensació de mal, provocada per haver impactat contra una materia. En el somni hi ha alguna materia? I en la realitat hi ha materia?

Aquesta filosofia és considerada filosofia de l'absurd, perqué potser si que és una mica absurda, o si més no, difícil de compendre, pero no és fascinant poder pensar d'aquesta manera?

Per acabar us deixaré una frase poètica:

 ¿y si durmieras? ¿ y si en tu sueño, soñaras? ¿ y si soñaras que ibas al cielo y allí recogias una extraña y hermosa flor? ¿ y si cuando despertaras tuvieras la flor en tu mano? ¿Ah, entonces que?

Comenteu!!
29  Fòrums antics / De què podem estar segurs? / Re: Estic segura de... el: 07 de Febrer de 2007, 10:07:33
Gi, nose perqué aquesta teoria que coincideix amb la de Berkeley te l'havia explicada jo..pero buenoo!

Jo dintre d'aquesta discusió m'agardaria introduiri una petita disputa..

Per estar segur de les coses, ens podem fiar dels sentits? fins a quin punt podem creure i fins a quin punt podem saber?

Creieu que deu existeix o no, o sabeu que deu existeix o no? tenint en compte que per saber-ho haurieu de tenir arguments totalment objectius. 

A veure que digeu!
30  Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: Hi han criteris universals? el: 07 de Febrer de 2007, 09:56:39
Per a l'antigona i en diogenes que si reafirma:

Potser l'antigona te part de raò a l'hora de dir lo del pensament, pero crec que la llibertat d'expressió ja no es un tret gaire cultural, ja que si que hi han cultures que són masclistes per exemple, pero això no ve donat per la cultura, es més, la gran majoria dels paisos de tot el món ho eren fa pocs anys i actualment encara ho son, amb menor grau però ho són.
I la llibertat d'expressió hi aquests tipus de repressió no venen més donades per la política que per la cultura? Nohosé, potser m'equivoco pero jo aquest tema el vex fora de l'àmbit cultural.

Hi el que ha dit en Koniek, ho tobo més etnocentrista i imperalista que no pas universalista, i si, potser els drets humans han estat triats per acord internacional, però casualment, els criteris establerts per aquest concens són els occidentals una mica disfrasats. I també que, que sigui internacional, no vol dir que sigui multicultural, perqué m'agardaria saber si les tribus amazoniques van ser convidades.

I tornan al que ha dit Antigona que diu que algo en comú han hagut de tenir totes les cultures, hi estic d'acord pero penso que no es poden considerar criteris culturals, ja que més aviat formaria part de l'instint de supervivencia i els sentiments.

Vinga animeu-vos a criticar més! jaja! Ginyar
Pàgines: 1 [2] 3
Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!