F˛rum de filosofia
22 de Marš de 2023, 06:11:15 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
F˛rum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges Ús necessari registrar-se prŔviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
  Inici Ajuda Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  
  Mostrar Missatges
Pàgines: [1]
1  F˛rum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: Relativisme o Universalisme 2a part el: 10 de Febrer de 2008, 08:17:10
va, kom vos ke persones de totes les kultures diferents del mon arribin a un akord, es totalment impossible posar unes normes universals x a totom, es una cosa absurda! 
Kada kultura te la seva manera de pensar, i les seves costums, no ti pots fotre xl mig i jutjarla, criticarla o valorarla, de una manera objectiva!
2  F˛rum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Hem de respectar totes les creences i costums de qualsevol poble: relativisme o universalisme? / Re: Relativisme o Universalisme 2a part el: 07 de Febrer de 2008, 10:11:19
Magrada adri ke agis komnšat el debat, ja feia temps ke stava sperant ke algu linicies!

Buenu dir ke la meva postura es klarament relativista, adri et puk prguntar : ki decidiria kines son les "normes universals"?

3  F˛rum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Existeix DÚu? / Re: deu? el: 21 de Gener de 2008, 08:03:32
ELs humans han viskut enganyats per la ingorancia, i la poka kapacitat de raonar ke tenim, axo a comportat creences de lexistencia dun Deu totalment irracionals, sense fonaments... ara tot just komencem a raonar i a veure el ke es i el ke no es, i speru ke la religio naprengui, sa agut dadaptar a molts deskobriments ke trenken els eskemes de la religiˇ, po s'han entossudit a no cedir  a la rao  pero axo kada kop va a menys i daki a pok ja no en kederan gaires dakets ke kereguin en DEU!

Ke algu kontesti!THE GAUL! 
4  F˛rum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Existeix DÚu? / Re: Per que DÚu permet el sufriment? el: 21 de Gener de 2008, 07:56:48
Bnes, mestrenu!

Krek ke de deu omnipotent existeix, i es diu LEO MESSI... ! 

Konyes a part...


Nose po jo penso ke a akstes altures la creenša de ke existeixi un Deu es ridicula!
Tot i axo lespŔcie ke kreu en Deu esta en perill d'extinsiˇ, tu as dit ke ia molts mes kristians i musulmans ke no pas ateus, lamento dirte ke la diferencia no es tan abismal kom la ke et penses, jo si ke taseguru ke dels ke tu dius, aproximadament i una mika/molt x sobre, ke son kristians un 20% son petits i no tenen capacitat x decidir ells mateixos, un 40% son ateus l'unic ke konserven les tradicions religioses familiars i no celebren el Nadal xl naixament de jesus ni parides dakestes sino ke simplament o fan x kostum i x viure una falša ilusio, tot i ke no et negare pas ke serveixi x unir la familia! L'altre 40% pateix de deficiencia informativa, o sigui ke en el seu moment van obligalse a creure en Deu simplement x ignorancia... i axo els i a kedat, i kosta molt ke kanv´n de pensament, nkara kels i raonis, aksts ultims em fan pensar en els presoners de la caverna de Plato...Be speru ke algu su llegeixi pk veig ke est molt abandonat i ke respongui algu!


THE GAUL!
5  F˛rum de filosofia per a alumnes de batxillerat / Qui som? d'on venim? a on anem? / Re: a on anem? el: 14 de Gener de 2008, 08:12:47


La resposta de on anem Ús fÓcil de contestar veient el penorama, anem cap a la autodestrucciˇ dels diferents ecosistemes i finalment la destrucciˇ del planeta! 
Pàgines: [1]
Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!