Fòrum de filosofia

Fòrum per a docents de filosofia => Didàctica => Missatge iniciat per: Gepet en 23 de Octubre de 2006, 01:41:27Títol: Quin tipus d'educació s'hauria d'establir socialment?
Publicat per: Gepet en 23 de Octubre de 2006, 01:41:27
Tota persona hauria d'aprendre des de la ciència, ja crec que qualsevol altre mètode d'anàlisi de la realitat és inútil per a nosaltres (la consciència, la base de la ciència). Per tant, aprendre què vol dir aquest terme hauria d'ésser bàsic en l'ensenyament, i ja s'hauria de començar a aprendre des de petit, però abans hi ha uns sistemes bàsics de comunicació que tot filòsof (tots som filòsofs) ha de dominar per a poder aprendre de la societat. Així, jo proposaria que en primer lloc s'ensenyés a llegir i escriure, per a després passar a explicar directament què és la ciència, o sigui, el que s'estudia a batxillé actualment.
I dic això perquè és evident que el sistema d'educació actual és un desordre incentivat per l'interès de l'estat en que no aprenguem a alliberar-nos, sinó a servir-los.


Títol: Re: Quin tipus d'educació s'hauria d'establir socialment?
Publicat per: jordi.rodon en 13 de Febrer de 2007, 10:30:09
Establir socialment? Em fa una mica de por l'expressió ja que sembla que l'estat, un únic estat hagi de dictar (i qui ho sap) elq ue s'ha d'estudiar i com fer-ho. La teva confiança en la ciència és molt gran, però no tot s'acaba allí, i molt menys en termes de formació i educació. D'altra banda la teva sospita de que hi ha qui està interessat en que tot plegat funcioni per a que "els servim" contrasta amb la pregunta per una educació establerta socialment. Qui l'estableix? Amb quina legitimitat?