Fòrum de filosofia

Antropologia => Encara no som humans? => Missatge iniciat per: moderadors en 15 de Octubre de 2007, 09:25:27Títol: Som humans o animals evolucionats?
Publicat per: moderadors en 15 de Octubre de 2007, 09:25:27
Què vol dir ser humà?
Eudald Carbonell i Robert Sala a "Encara no som humans" ens diuen que som primats poc evolucionats, però que la intel·ligència operativa ens ajudarà a ser humans. Tenen raó?

"Ésser humà serà un esglaó més en l'evolució biològica i, en més d'un cas, es produirà fora del planeta on fins ara hem crescut tots. Els humans haurem resolt l'enigma de la nostra consciència quan siguem capaços de socialitzar la tècnica i de dedicar totes les nostres energies al coneixement i a la resocialització. És un fet que fins ara no ha estat possible perquè encara no som humans. Hauran de passar milers d'anys, però hi esdevindrem, en en tenim cap dubte." pàg. 179 


Títol: Re: Som humans o animals evolucionats?
Publicat per: Eva en 20 de Novembre de 2007, 11:11:32
Crec que primer hauríem de tenir en compte que l’espècie humana és una espècie animal. Sí que els humans som diferents de la resta d’animals perquè som capaços d’utilitzar la intel•ligència operativa (que ens permet progressar científicament i tecnològicament). Però de la mateixa manera l’espècie felina, per exemple, és capaç de veure-hi amb claredat quan és de nit mentre que els humans no podem. Tot són espècies animals diferents entre elles, és a dir, els humans tenim intel•ligència operativa i els felins poden veure-hi de nit. Els humans no som ni millor ni pitjor que les altres  espècies animals.

Un altre aspecte que podríem analitzar es que la intel•ligència operativa que posseïm ens ajuda a anar evolucionant de mica en mica, per tant, l’home (i potser també alguna altra espècie animal) requereix d’un procés d’evolució.

Aclarit això, puc dir que no hi ha diferència entre home i animal i que encara no hem evolucionat del tot, sinó que estem en procés. Per tant, dic que l’home és un animal que està evolucionant.                                                                                                                                                         Eva