Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /web/htdocs/www.infofilosofia.info/home/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /web/htdocs/www.infofilosofia.info/home/forum/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Imprimir Pàgina - L'Ŕtica de la psicologia

F˛rum de filosofia

Filosofia per a tothom => Psicologia => Missatge iniciat per: ONDARA en 22 de Juliol de 2007, 01:57:22Títol: L'Ŕtica de la psicologia
Publicat per: ONDARA en 22 de Juliol de 2007, 01:57:22
Tenia que haver dit lĺŔtica dels psic˛legs. Estem en temps canviaĺns. La religiˇ es dilueix per la cultura. Som capašos de anar aconseguint respostes en detriment  dels conceptes religiosos merescudament desprestigiats. Els valors fins ara sustentats en la religiˇ busquen uns altres fonaments, i aquest no mes es poden assolir en base el estudi de un comportament idoni per el desenvolupament i convivŔncia satisfact˛ria de la majoria de les persones.
Podem convenir dons que la psicologia substituirÓ la religiˇ. Per˛ la religiˇ ha estat un poder fÓctic i de ben segur la psicologia tambÚ ho podria ser si ens deixem influenciar o portar per la dependŔncia. Buscarem consell en els psic˛legs i mols dĺells ens enganyaran seĺn aprofitaran o tindran una actitud simplement indolent (Lo que ara es diu ôfantasmesö o antigament xarlatans). Per˛ els necessitem!
Els psic˛legs penso han agafat un camÝ equivocat, la branca on es necessiten es en la educaciˇ i ells per guanyar diners han escollir  muntar un despatx de consulta  i establir-se en la branca de la medicina. En la medicina hi ha els psiquiatres que recolzats per els fÓrmacs son mes efectius. Compte em tot aix˛!
En la branca de la educaciˇ els psic˛legs (La sociologia no es mes que la psicologia de grups) refermarien la seva Ŕtica i estarien en una actitud de servei per adrešar personalitats.
Una de les tasques cabdals dels psic˛legs hauria de ser la dissuasiˇ dels terroristes. Un dels perills mes greus de la societat moderna. Per que sorgeix aquest fenomen?. EsdevÚ per la concentraciˇ de poder en uns pocs. Psicol˛gicament tendim al lideratge si no trobem ôespaisö produeix frustraciˇ (Es una distorsiˇ emotiva de les mes greus i mes comuns) axˇ passa en les persones de nivell de classe mitja i alta, per˛ a la vegada es produeix un altre fenomen; el distanciament evident de la riquesa i la pobresa. Els pobres al tenir inherent la falta de cultura recolzen o se identifiquen amb el terrorista.