Fòrum de filosofia

Filosofia per a tothom => Psicologia => Missatge iniciat per: ONDARA en 15 de Juliol de 2007, 02:06:58



Títol: Fonament de la estabilitat emocional.
Publicat per: ONDARA en 15 de Juliol de 2007, 02:06:58
Definicions

Els animals no pensen. No tenen la facultat de decidir. En la evolució de les especies no s’aconsegueix cap novetat si  no va lligada amb el precedent que el faci possible i per decidir es necessita pensar, reflexionar i comparar. Si no poden experimentar ni decidir per “millorar” (S’ha adapten però no “milloren”) la seva vida, per que necessiten pensar, reflexionar o comparar?
Quin es el principal element que fa decidir o experimentar? Les mans. Per axó segons el primatòleg Jordi Sabater Pi (El descobridor de Folquet de Neu) diu que i podria haver-hi principi  de consciencia en els ximpanzés, dons alguns dels seus actes son transmesos per ensenyament en lloc de fer-ho per hàbit. Però això es així per que son els únics que tenen mans.
Cal interpretar que es la intel•ligència. La intel•ligència es una capacitat de organització que tenim tots els animals em mes o menys mesura. Organitzem lo que em memoritzat però no es imprescindible comparar-ho. Els llops com molts d’altres animals fan una cacera organitzada però aquesta organització ve del seu instint (i es repetitiu) que nosaltres també el tenim, no pas del  pensament o reflexió.
Normalment però diem de una manera simplista i poc precisa que nosaltres tenim intel•ligència i la resta dels animals no entenen.
La consciencia es assolir o conèixer (equivocadament o no) el significat de les coses la consciencia se origina per la  percepció del equilibri, la experimentació i el raonament. No confonguem la expressió religiosa del castellà “conciencia” que i barregen el sentiment, això es apart.