Fòrum de filosofia

Filosofia per a tothom => Què és la filosofia? => Missatge iniciat per: administradora del fòrum en 24 de Setembre de 2006, 12:06:28Títol: Una filosofia o moltes?
Publicat per: administradora del fòrum en 24 de Setembre de 2006, 12:06:28
La filosofia es pot entendre de moltes maneres, no té el mateix sentit per a tothom, per a uns és una disciplina teòrica que es dedica a la recerca del saber, per altres és una capacitat crítica de comprensió de la realitat o bé una guia per la vida.
Davant d'aquestes visions diferents de la filosofia, podríem acceptar l'existència de múltiples filosofies? o només n'hi ha només una de filosofia? 


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: alozano3 en 11 de Octubre de 2006, 08:27:00
No sóc profe de filosofia, però moltes vegades he ajudat les meves filles a preparar els exàmens i he fet classes particular. Em penso que lafilosofia que s'ensenya és massa llibresca.


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: anna en 12 de Octubre de 2006, 12:20:18
A què et refereixes amb massa llibresca? Vols dir que es fan servir massa els textos dels filòsofs?
Potser la història de la filosofia que es fa a segon de batxillerat ho sigui, perquè es treballen més els textos de filòsofs, però la filosofia que es fa o es pot fer a primer de batxillerat és molt diferent, es pot treballar sobre casos concrets o reflexionant sobre diferents temes, analitzant articles de diaris o revistes científiques...


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: Gepet en 23 de Octubre de 2006, 01:15:15
La filosofia és l'estudi de les diferents anàlisis de la realitat, i per tant estudia totes les creences de la humanitat, des de les religions fins a la ciència. Com a tal, entre d'altres coses, és una guia ètica, però el comportament que estableix dependrà de l'anàlisi de la realitat que faci cadascú, ja que segons la base que aquesta tingui el teu ojectiu a la vida serà un o un altre.

Per tant, de filosofia només en hi ha una, però d'anàlisis de la realitat en hi ha diferents tipus.


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: adonis en 14 de Febrer de 2007, 11:38:41
per mi és l'anhel de conèixer, saber, informar-se, reflexionar i raonar sobre la vida, la mort, el món, la moral, és a dir, sobre tot el que envolta l'ésser humà..

*


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: ONDARA en 03 de Agost de 2007, 08:00:44
Es el procés, en base un metode unicament logic i de observació,  per arribar a  obtenir informació que ens a situi mental i emotivament, en fase prèvia abans de passar a una possible acció o convenciment.
Avui dia la filosofia investiga sobre:
         LOGICA
         FILOSOFIA NATURAL
         PSICOLOGIA
         METAFISICA
         ETICA
         FILOSOFIA DE LA SOCIETAT
     


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: lobo sudaka en 14 de Novembre de 2007, 02:13:00
Carla Coi de...jajaja es coña.
nomes vull dir k els cientifics sou uns retresats XD

crek k la filosofia es una kosa k es tan simple dentendre k no lentanem, tal i kom no entenem a en cosgaia... k devia estar fen al lababo???

son preguntes k mai tindran resposta


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: didacpaula en 14 de Novembre de 2007, 02:17:29
 ??? què és la filo?¿

profee!! ajudant's!

xD


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: didacpaula en 14 de Novembre de 2007, 02:22:32

És una molt bona assignatura perquè t'ajuda a pensar i a conéixer el pensament que tenien els filòsofs a l'antiguitat. La trobo molt interessant i favorable pel coneixement, cultura, saviesa, desenvolupament dels alumnes...


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: didacpaula en 14 de Novembre de 2007, 02:31:42
la filosofia forma part de la vida perquè moltes preguntes mai tindran resposta però mai deixaran de fer-se...hi ha preguntes que perduraran sempre més fins a l'extinsió de l'espècie humana i que gent, és a dir, filòsofs, , fagi tants i tants anys ja s'ho preguntessin...és molt maco saber com va començar el món, etc...i no ho sabem...i la filosofia ens pot ajudar en moltes coses com ara aquesta i d'altres...buscant la raó...


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: didacpaula en 14 de Novembre de 2007, 02:35:13
tothom és filòsof perquè tothom pensa! :o


Títol: Re: Una filosofia o moltes?
Publicat per: Laura.Marti en 15 de Novembre de 2007, 04:37:26
La filosofia es raonar tot allo que algun cop a la vida ens podem preguntar, tot allo que creiem que no té cap explicació, lo que la filosofia busca es trobar una resposta per totes les preguntes que podem tenir.
Cada persona te una prespecitva diferente de entendre la filosofia, perque alguns diuen que es una tonteria tenir que raonar totes les preguntes que tenim al cap, en canvi, per altres, no es una tontaria es com part de la seva vida saber d'on som, d'on venim, que som, i moltes altres preguntes que ens podem fer.
pero cada persona te una filosofia, perque algun cop a la nostre vida em sapigut raonar les coses, es com una mena d'expressar els nostres sentiments davant unas preguntes que tothom ens fem. Tothom te una prespectiva diferent de les coses i amb la filosofia podem intercanvia totes aquestes ideas que tenim.