Fòrum de filosofia

Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat => Existeix Déu? => Missatge iniciat per: ajudant de DEU en 01 de Març de 2007, 04:38:58



Títol: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: ajudant de DEU en 01 de Març de 2007, 04:38:58
 :oPosem-nos en el cas de que Déu existís. Per qué permet el sufriment als humans? El seu proposit era que visquissim feliços....... o no?  ???


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: ajudant de DEU en 01 de Març de 2007, 04:53:38
¿Sabeu perque les persones cometen l'error de culpar a Déu de tots els patiments? En molts casos, perque pensen que Déu es el gobernant d'aquest món. però de veritat, el veritable gobernant d'aquest món es el Diable.
 Per aixó en el món, hi ha tant de sufriment, perque el Diable es engañador, odiadior i cruel. Aquesta es una raó. L'unic que vol es que tothom deixi d'adorar a Déu.
Com que aquest món no està gobernat per Déu, no compte amb la seva protecció. Així que la gent pot patir mals per trobar-se en un lloc en un mal moment.


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: sanae en 04 de Març de 2007, 08:59:48
:oPosem-nos en el cas de que Déu existís. Per qué permet el sufriment als humans? El seu proposit era que visquissim feliços....... o no?  ???
tu dius que déu permet el sufriment, oi? però tu fas alguna cosa de les que diu déu?
et poso un exemle: no se quina religió segueixes o potse cap, però, poset en el cas que una noia molt guapa que te novio et diu que li agrades i es vol enrollar amb tu, suposem que li dius que si, ( cosa que no està permesa per la religió, perquè es considera pecat) i el seu novio arriva un moment que descobreix la veritat i pateix, de qui seria culpa que aquest noi patís? de déu o teva, o potser de la noia?
 Amb això et vull dir que no crec que déu permeti el patiment dels humans, sinó que som nosaltres que no seguim les "normes" per dir-ho d' alguna manera.


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: Colombo en 11 de Març de 2007, 01:15:43
Però  què passa amb els terratrèmols, les inundacions i les malalties? També som culpables del mal que provoquen? I les víctimes inocents de les guerres? Tenen alguna responsabilitat? Si Déu existeix, podria evitar tot aquest patiment. Per què no fa? Tan ocupat està?


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: adonis en 12 de Març de 2007, 07:27:10
mm... Ajudant de déu, ets una creació dels moderadors o ets un especimen en perill d'extinció? la veritat, creia que ja no en quedaven d'aquesta generació amb aquestes idees.. o potser és un sarcasme bastant agut al qual li faré una resposta per si fos veritat? bé, espero no dir barbaritats i que ho diguessis en serio, aixi tindriem un "pique " ;)

bé, sobre la questio de déu.. la veritat, jo tambe crec que si tot és culpa del diable déu hauria de fer algo perque la penya no es mori de gana, els perbertits no violin nenes i tot aquest seguit de barbaritats que ens ocupa avui dia.. si déu és la perfeccio hauria de poder amb el diable, però és clar, deu no pot ser la perfecció, la perfecció es una idea inimaginable i impossible de dur a terme, per tant déu no pot existir i tot el sofriment del món només pot ser aturat per nosaltres, no per excuses divines.
dic que déu no pot ser perfecte i per consequent no existir basantme en l'explicació del nostre professor )no diré el nom no fos cas que deu s'enfadés i l'enviés a l'infern) que si déu fos perfecte, podria crear una roca tant gran pesada i perfecte que ni ell mateix la pogues aixecar.. però que falla aquí? i es clar! si déu no pot aixecar la roca perfecte és que ell no és perfecte i per tant.. tota la idea catolica-cristiana-jueua-islàmica etc etc etc de la perfecció de déu se'n va en orris.. bé, prou d'enrotllarme, només dir-vos que déu es una idea totalment absurda, tot i que no puc demostrar-ho amb proves, jo estic CONVENÇUt, i remarco, convençut, no segur )confusió habitual) que déu no existeix.

un salut i espero respostes de l'angelet ajudant de déu! espero que no t'envii a l'infern per defensar-lo amb arguments.. poc convincents. apa, i amb tot el respecte prò amb ganes de discussió civiitzada!


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: ajudant de DEU en 13 de Març de 2007, 06:48:21
A veure "Adonis", si Deu no intervé encara es perque no es el moment apropiat. Un d'aquests dies, qui sap una semana, un mes, un any, un lustre, ..... arribarà la fi del món provocada per Deu. Serà un dia en el que Deu veurà que ja no hi ha res més a fer en aquest món. I llavors vindrà el seo gran dia anomenat "ARMAGEDÓ", on destruirà al DIable i a tot a qui no ha seguit les seves normes. Deu en va donar el do del lliure albri. ¿NO? Dons nosaltres ham escollit ha qui seguir a Deu o al Diable. Si seguim al DIable morirem. SI segui a DEu sobreviurem.

ADONIS si tens alguna pregunta més, te la respondré molt amablement (es clar si no arriba la fi del món abans). ;D :o


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: adonis en 14 de Març de 2007, 08:46:48
mm.. decididament, o vaciles o tens unes idees de les quals discrepo moltissim, osigui que digueu si vaciles perque no perdre temps, però si realment penses aixis magradaria discutir amb tú!


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: X@N@ en 15 de Març de 2007, 09:53:51
D'entre les tres posicions sobre l'existència o la inexistència de Déu, jo estic a favor de l'ateisme, ja que nego l'existència de Déu, no crec en fenòmens sobrenaturals i tampoc en cap força inexplicable que governi el món. Pel que es refereix a la existència de Déu, puc donar alguns arguments que em semblen més lògics que els dels teistes per defensar la meva posició, com per exemple: que les diverses religions tenen concepcions diferents de Déu, per tant, totes són falses. També puc dir, posant-me d'acord amb Faure, que existeix el mal en el món, Déu és absolut, d'altra manera no seria Déu i, per tant, res que no fos Déu pot existir; i existint el mal, això és incompatible amb un Déu absolut i bo, per tant, Déu no existeix.
Si Déu és omnipotent i omnibenevolent, per què permet el mal en el món? Si Déu existís, no permetria les desgràcies que ocorren, per tant, Déu no existeix o, si existeix, no pot (o no vol) evitar el mal complet.
Aquests són exemples sobre els quals no crec que Déu actuï, entre d'altres coses, com per exemple: deixar morir a la gent per enfermetats terminals, les catàstrofes en els països tercer mundistes, per exemple, etc.


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: moderadors en 17 de Març de 2007, 12:43:03
MODERADOR I: veient que això és el regne dels ateus i descreguts goso plantejar les següents qüestions ni que sigui per animar el debat i afilar els arguments que no veig d'altra banda que hi siguin amb excés... 

1. si és tan obvi que Déu no existeix com defensen els ateus d'aquest forum, com és que en termes globals són una irrisòria minoria, vull dir que a la humanitat hi ha més de mil milions de cristians, més de mil milions de mussulmans, etc. els ateus en canvi es poden comptar per milers...
2. sembla que fins ara tots els pobles tenen o han tingut una forma o altre de divinitat, els occidentals serem capaços de viure sense déus?
3. els il.lustrats de la revolució francesa deien que la ciència acabaria amb les supersticions religioses, avui és evident que això no ha passat, reneixen com volets noves religions a la carta, i diuen que el segle XXI serà encara més espiritual... els ateus sémblen ser doncs una mica il.lusos al mantenir esperances d'acabar amb la religió, van contra l'evidència històrica tant cientificistes i positivistes que es diuen ells...

són uns quants cops baixos (ja ho sé) a les parts dels ateus i agnòstics... a veure si desperten...


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: ajudant de DEU en 19 de Març de 2007, 03:59:23
Adonis jo hi crec amb molta seguretat del que t'estic dient. Pero si vols discutir, discutim. Pero aixó si només amb paraules.
A i m'ha agradat molt el comentari del moderador. Té raó quan diu que desde sempre tots els pobles han tingut una forma de divinitat. Perque nosaltres hauríem de cambiar? Perque som més llestos o al contrari? Aaaaaaaaaaaaaa......................? ???


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: /EuDAlD/ en 28 de Març de 2007, 11:01:51
Ho hauriem de canviar perquè amb els avanços tecnològics, descobriments, revolucions, etc..I amb tot això la esglèsia ha caigut, i amb ella, la ignorància del poble, si no hi ha ignorància no hi ha necessitat d'un Déu ,del qual la seva definició com a totpoderós i omnipotent és contradiu a si mateixa.

I no cal que ho canviem, cau per el seu propi pes, si es que ja no ha caigut.


"Déu ha mort"


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: Albert en 29 de Març de 2007, 09:23:30
Diuen que durant la revolta dels estudiants del maig del 68 a París va aparèixer una pintada en una peret que dèia:

DÉU HA MORT
signat: Nietzsche

i al cap d'uns dies aquesta pintada va aparèixer tatxada i amb una rèplica a sota que dèia:

NIETZSCHE HA MORT
signat: Déu

La cosa té la seva guassa si la penseu una mica, vull dir que la segona pintada té raó en més d'un sentit...


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: /EuDAlD/ en 02 de Abril de 2007, 04:24:53
porto un rato reinterpretan la combinació de frases, i crec que més o menys ja hem faig una idea de les diferents coses que pot significar. M'ha agradat molt la contesta.  No contestare per por de que les meves interpretacions siguin molt apartades del que realment deu simbolitzar.



Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: Carraway en 28 de Juny de 2007, 12:12:42
Volia apuntar unes quantes coses:

-- Si no existeix Déu, qui ha creat el món?

-- Si Déu fos omnibenevolent, no naixeríem tots al cel directament?

-- Per altra banda, no és el plaer absència de dolor, és a dir, una cosa neix per comparació de l'altra. Així, si no hi hagués dolor ni sofriment al món, existiria el plaer? Què hi hauria, llavors?

-- No són el dolor i les desgràcies necessàries per equilibrar un món que, altrament, no funcionaria? Penseu que, si no hi haguéssin plagues, una espècie creixeria en excés fins que s'extingiria per falta d'aliment (falta de dolor porta a dolor igualment). Com, si no, podria funcionar? Ningú mor, ningú es menja a ningú, ningú pateix... (com he dit, Caelum!)

-- Per altra banda, fent referència al comentari dels moderadors, ¿no és una fal·làcia pensar que una cosa deu ser certa pel fet que la cregui la majoria?

.......... A veure què me'n dieu de tot això!! estic interessat en idees contrastades ;)


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: Hipócrates en 03 de Octubre de 2007, 09:08:42
En la meva opinió, no podem afirmar que Déu existeixi com a tal. Però ,¿no és veritat que des de temps antics s'ha utilitzat una figura omnipotent que controlava els aspectes de la vida que no entenem?

Posats a pensar, podríem dir que déu (fixeu-vos que l'escric en minúscula aquest cop) és tot el que ens és desconegut o impossible de compendre. Per tant, no es tracta d'una entitat superior sinò d'un signe omnipresent de la nostra impotència i de la necessitat d'explicar-nos el funcionament de l'univers per tal de saber que hi fem aquí.

Amb això no afirmo ni desmenteixo res, només vull que tothom tingui més punts de vista dels que veiem o escoltem al nostre entorn.       


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: The Gaul en 21 de Gener de 2008, 07:56:48
Bnes, mestrenu!

Krek ke de deu omnipotent existeix, i es diu LEO MESSI... ! 

Konyes a part...


Nose po jo penso ke a akstes altures la creença de ke existeixi un Deu es ridicula!
Tot i axo lespècie ke kreu en Deu esta en perill d'extinsió, tu as dit ke ia molts mes kristians i musulmans ke no pas ateus, lamento dirte ke la diferencia no es tan abismal kom la ke et penses, jo si ke taseguru ke dels ke tu dius, aproximadament i una mika/molt x sobre, ke son kristians un 20% son petits i no tenen capacitat x decidir ells mateixos, un 40% son ateus l'unic ke konserven les tradicions religioses familiars i no celebren el Nadal xl naixament de jesus ni parides dakestes sino ke simplament o fan x kostum i x viure una falça ilusio, tot i ke no et negare pas ke serveixi x unir la familia! L'altre 40% pateix de deficiencia informativa, o sigui ke en el seu moment van obligalse a creure en Deu simplement x ignorancia... i axo els i a kedat, i kosta molt ke kanvïn de pensament, nkara kels i raonis, aksts ultims em fan pensar en els presoners de la caverna de Plato...



Be speru ke algu su llegeixi pk veig ke est molt abandonat i ke respongui algu!






THE GAUL! 8)


Títol: Re: Per que Déu permet el sufriment?
Publicat per: oh!g!Gangsta en 07 de Febrer de 2008, 05:08:54
Oh!g!Gangsta creu en la existència de deu, pero no com un deu totpoderós, no com una cosa paranormal, si nó que creu en deu com a manera de fer, creu en la manera de fer de Jesus Crist com a model, com a una persona que lluitaba conta el poder i la manipulació,  a favor del pensament propi i la fe en els éssers humans. Oh!g!Gansta creu que l'antic testamen es nomes un conte i que no te cap valor, en canvi creu que el nou testament si que es una lectura recomenable.
Oh!g!Gangsta creu en la religio del pensament propi, sense aprovar tot el que sería la jerarquia eclesiastica ni la concepció del infern. L'hinfern i el dimoni no eixisteixen, i només ens ho volen fer creure perquè tinguem por, quan en realitat, en la religió cristiana no eixisteix el càstig, sinó nomes el perdó