Fòrum de filosofia

Fòrum de filosofia per a alumnes de batxillerat => Existeix Déu? => Missatge iniciat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 06:28:17Títol: Existeix Déu ?
Publicat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 06:28:17
....i que fa?


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: Ii*iI Escamot Roig Ii*iI en 14 de Febrer de 2007, 06:30:09
ven senzill. NO ;D


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: cristian en 14 de Febrer de 2007, 06:36:17
Qui afirimi o negui que existeix, està equivocat, simplement no es pot saber.


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 06:52:52
.....podriem dir que per nosaltres , tu, Cristian ets el nostre Déu....jejeje....és un delicte pensa que algu esta alla dalt....vigilan i controlan tot el que estem fent!
Buenu es el que em va dir el mossen quan jo feia la primera i ultima cumunió És pitjor que l'historieta dels Reis Magcs que et menjen el tarru de que existeixen i que són magics i....el final qué? Els papes....dons el mateix pasa amb Déu però no es el nostre pare el que ens enganya si no... El Papa venedicto! i els seus...amigets catolics!
Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: kabreta* en 14 de Febrer de 2007, 07:08:34
no se sap certament si existeix o no, però el que si estic segura qué una persona que creu en "ell" es creu totes les històries que la religió cristiana et fa creure. a veure s'han de respectar totes les opinions però el que no es pot acceptar és que a l'esglèsia donin un sobre a la gent que hi va per a que l'emplenin de diners jo crec que actualment no es fa misa es mira la millor manera de treure els diners a la pobre gent que encara es creu totes aquelles histories.
una cosa quedi clara respecto als creients perquè la meva avia ho és pero no trobo just que l'esglèsia demani diners a la gent pobre i menys en una misa i de la manera descarada en la que ho fan.
espero les vostres opinions ;) ;)
adéu**


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 07:40:09
.....es un topic! totes les yayes i creuen ...i que i ferem si així són més felices i es posen més guapes els diumenges endavant ,millo! ....jo també respectu els creiens, encara que algun cop se m'escapi algun..Mecagum......ja meu entes!

El que m'agraderia saber és si nosaltres de grans tindrem aquesta passió per la religó?


.......Apa-siau*


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: àngels en 14 de Febrer de 2007, 08:12:59
jo encara no l'he vist.

si no m'equiboku en un testamen o no se que diuen.. creuras sense haber vist... molt sospitos... (no?)

Jo no hi crec en deu...

D'altre banda, la historia aquesta de Déu, crec que ha permes a moltes persones a apoiarse en algu divi, és a dir, kuan tu estas malament, necesites arepenjarte a alguna cosa.. crec que moltes persones han sortit endevant gràcies a aixo.. gràcies a que hi havia alguna cosa que els ajudava... pero en el fons no era Déu sino ells mateixos que volien tirar endevant...

Pertant, trobu bé que les persones es puguin auto-ajudar d'alguna manera...

si algun dia poguessim afirmar que Déu es un engany, seria partidaria de no dir la veritat.

I lu que és cert també és que l'esglesia ha fet molt de malt durant la historia, dic l'Esglesia, no em mal interpreteu.

and thats all :)


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: X@N@ en 14 de Febrer de 2007, 08:28:51
Xin Chào,
Jo soc bastant atea i per tant no crec en Deu. Mai s´ha pogut demostrar la seva existència i no crec que es pogui demostrar (és la meva opinió). La religió ens ha explicat el que li ha donat la gana (parlant clar i aviat) ,durant tota la seva existència, per tal de crear una religió al seu gust i sense cap problema que els hi poguès afectar.
Crec que tot això de la religió és un ¨paripé¨.

Salut  :)


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: /EuDAlD/ en 14 de Febrer de 2007, 08:41:55
Contesto primer a la pregunta que ha deixat anar l'aristó. No crec que nosaltres tinguem aquesta passió, perqué no crec que sigui questió d'edat, sino de l'època en que vius, i en la seva generació la religió tenia més poder i més adeptes!

Jo tampoc crec en que hi hagi un Déu omnipoten, omnipresent i omnivident..etc! Però podem saber que no existeix, o només ho podem creure? A simple vista sembla una resposta senzilla, però el fet de que es pugui saber si deu existeix o no, requereix que compleixi arguments objectius que siguin acceptats. I si ens decantem per el creure, no és mass apoc considerar que només creiem sobre una cosa, que pot haver sigut idea de qualsevol home?


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 08:53:39
....merc  Eudald, tens rao!


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: Ii*iI Escamot Roig Ii*iI en 14 de Febrer de 2007, 09:09:25
a vere. deu no existeix. Per a mi es que, un dia un colectiu de persones es sentien soles i es van inventar alguna cosa superior en que creure o algu per l'estil. Aixo tambe esta relacionat amb el tema que estem fent, el mon esta ple de mentides, els humans ens automentim per estar més bé, també està relacionat amb la moral (el que ens convé :D a nosaltres)


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: diògenes en 14 de Febrer de 2007, 09:16:45
k tal us semblaria començar a donar algun argument? de moment no n'he vist cap... només he vist molt ateu dogmàtic explaiant-se alegrement, però on són els arguments? si un sap una cosa també ha de saber perquè la sap, no? i sinó és k no la sap per molt que ho digui, anant al gra: diueu saber k no existeix aquest tal senyor, o em diueu com ho sabeu o en realitat no sabeu res i sou tan fraudulents com els inquisidors... ho sento, jo sk sóc una mica cínic com indica el meu nom... ja em perdonareu...


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: Estela en 14 de Febrer de 2007, 09:30:10
déuuu......
buff...nose. jo no i crec la veritat tothom creu el que ell/a vol.
diuen que déu va fer el mon, i fer a Adam, i perque no es sentis sol, va fer a Eva amb una costella...i d'aqui va sorgir l'especie humana,

i per altra vanda diuen que els humans venim dels "monus"...homoerectus,homosapiens/sapiens...
la veritat aqui hi ha dos "propostes"  que ens expliquen d'on venim.
ara be, tothom creu en una, o simplement no i creu.
jo no crec amb déu...texpliquen tantes histories...que no saps que creuret, hi ha gent que i creu amb certesa i que donaria la vida per déu, però, esque l'han vist?¿
(que consti que jo respectu les creences de tothom eh!!!)


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: /EuDAlD/ en 14 de Febrer de 2007, 09:52:08
és difícil donar algun argument, per això jo he deiat de banda si existeix o no, per parlar si podem saber-ho o creure-ho només. Jo coma ateu que em considero, crec que el meu màxim argument per creure que Déu no existeix, és el fet de que no existeixi cap prova de la seva existència, més que verbal o bé fets indirectes que s'atorguen a Déu.

El que observo també de momen en aquesta discusió, és que sempre parleu de un Déu tot poderos. Per el que he llegit i el poc que se, molts pensadors al llarg de la històtia han defensat l'existència d'un Déu, però no en tots els casos aquest Déu era tot poderós. Déu també podria ser l'ànima de totes les persones, Déu podria ser la naturalesa, Déu ho podria ser tot el món que ens envolta..no crec que hi hagi una solo concepció de Déu com a èsser totpoderos.

no ho sé, opineu i expliqeu la vostra imatge de Déu o si més no, la imatge que rebutjeu.


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: adonis en 14 de Febrer de 2007, 09:54:37
bones! mira, jo opino que per res del món, però clar, els que diuen que no es pot saber tenen raó. jo tinc l'enorme impressió que no hi és,no fa res res de res. però no tinc proves irrefutables que ho demostrin per tant, que tothom cregui el que vulgui, jo només intento fer veure a la gent que si hi fos i és tan bondadós i neutral, no hiaura gent que es mor de fam ni crims ni totes les barbaritats que s'estan cometent al món nowadays. res, que no, crec que ni de conya existeix!


un petó*


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 10:06:46
....si devagades pensu com hi pot aver gent que hi cregi tan am aquest bon ..."home" les coses desestroses que estan pasan ultimament ; que si terretremols, atemtats, guerres, violencia de genere....pfff mil coses urripilants que si de veritat existeix DÉU no se que recoi esta fent , .....sense anar més lluny segu que podem trobar algun cas d'algu que es creien fins la medula i que es pasi les nits resant per el pare i la verga maria ... i li han passat un fotimé de desgracies! ...ho respectu, però em dol molt veure avis a l'esglesia resant per un desconegut!


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: adonis en 14 de Febrer de 2007, 10:09:18
molta raó! per cert, crec que això de resar s'acabarà aviat, els avis tard o d'hora es moriran i només quedarem aquesta generacio. confio en NOSALTREs que sabem educar els nostres flls Sense religió, i les esglésies es tanquin pER SEMPRE!!

*


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: Gi en 14 de Febrer de 2007, 10:24:14
 Jo estic amb tu franc (per cert: molt maca la foto, un moment molt filosòfic, amb molt en què pensar oi?).

Ara, gràcies a la ciència, creiem en l'evolució i tenim "proves" que més o menys la demostren, però abans, anaven bojos buscant d'on haviem vingut, perquè existiem i totes aquestes coses. Bé, dons a alguna persona amb imaginació se li va acudir que un home amb barba ens hagués fet a tots, i ja està, ja la tenim liada! jaja

El que és fort és que encara avui hi hagi gent onvençuda de la seva existència.

Per tant jo penso com en Franc:
algun dia això s'acabarà. Només sentirem a parlar de Jesús en un llibre de recull de contes. Perquè, al cap i a la fi, no és res més que un conte que hi ha gent que s'ha agafat massa a la valenta...

Un petó*


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: laia en 14 de Febrer de 2007, 10:30:34
Estic d'acord amb tu adonis, la religió catòlica i la fe en Déu s'està extingint, i cada vegada hi haurà menys persones que hi creuran. No crec que d'aquí a uns anys nosaltres siguem tan devots com els nostres avis, ja que a nosaltres no ens han obligat a creure en  Déu ni ens han "menjat el cocu" tan com als nostres avis o fins i tot pares.
Jo no crec en Déu, malgrat estar batejada i haver fet la comunió. Si Déu existís, penso que només ho faria per aquells que hi creuen. No tinc res en contra de Déu ni de la gent que hi creu, però sí en contra de l'església, perquè em sembla que això de la religió ha estat una simple excusa per poder dominar una societat. Tampoc estic d'acord amb l'església perquè van predicant el bé, la generositat, l'ajuda al més feble, però al papa no li falta res, sinó al contrari, té tots els privilegis del món, això sí, llavors quan els pobres avis van a missa es veuen obligats a fer una donació, quan molts en prou feina arriben a final de més. Em sembla que tot això és una estratègia per aconseguir uns objectius, posant les ordres en boca d'un "ser diví".


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: adonis en 14 de Febrer de 2007, 10:48:50
interessant el que ha dit l'euda! què és déu!? mare meva, la cantitat de visions que hi deu haver sobre el famós "déu". sincerament, com que crec que no existeix el senyor barbut dels quadres, ni la unió de les ànimes ni deú com a naturales ni res d'això, no puc dir com és déu, us puc dir com no és: negre!

opinions!

*


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: cristian en 14 de Febrer de 2007, 11:25:49
Jo pensu, que la religió va ser un bon invent en el seu temps, per posar un codi moral a la societat i actualment encara hi ha molts residus d'això, de la religió catolica (No mataràs, respectaras als pares, algu dactes impurs :o etc..). Pero clar, com cualsevol altre cosa, una ideologia, politica... Si la portes al extrem ja comença a ser dolenta i així va pasar (inquisició, privilegis dels bisbes sobre la societat en altres epoques...) Van utilitzar el temor del poble per aprofitarse'n d'ells. Com tot, creure o no creure, depén de com te mengin el cocu.

Actualment l'esglesia i tot el que l'envolta és un negoci. I la comunió, casament, bateig... Sembla que començen a ser "tradicions", casi tothom ho fa, pero ningú hi creu :S.

L'esglesia ha fet molt de mal, pero no em desviare de tema, jo segueixo pensant que no podem SABER si existeix un esser superior capaç de veure-ho tot i tal i qual, com be diuen, si existis no hi hauria fam, guerra... Es "deu" estar fen vell déu i ja no es tan ràpid per arriba a tots llocs xD, es el que te l'edat.  Bueno, total, que es molt dificil de CREURE que hi hagi algun ésser diví així que com diu la ginesta això s'acabarà algun dia i només surtirà als contes.


PD. No és negre?


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: adonis en 14 de Febrer de 2007, 11:31:13
bé, negre no ho pot ser segons occident. segons l'islam no pot ser blanc no? mare meva cadascu ho veu com vol. el que si que tothom hauria de veure clar, és el que has dit cristian, que l'església per mi és la verdadera culpable de tot. el negoci més gran que mai s'ha ideat també cal destacar-ho i acceptar que la persona que va pensar-hi era un p*** geni... per desgràcia els genis sovint desaprofiten el seu potencial i es venen al mal..


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: adonis en 14 de Febrer de 2007, 11:35:48
per cert.. sí! algun dia la religió i l'església desapareixaran i el món serà un món millor!!!

hem de NO propagar la religió a les futures generacions, pel bé de tots.

*


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: cristian en 15 de Febrer de 2007, 02:42:47
Crec que s'han de separar temes: Religió, esglèsia i Déu, perque han d'anar lligades?

Déu
Déu no ha de ser necesariament el que pinten tothom, ni ha d'estar relacionat amb cap religió, pot haber-hi un "Déu" pero que no tingui res a veure amb les religions i l'esglesia. M'explico? Un ésser diví sense forma ni aspecte imaginable...

Religió
[hem de NO propagar la religió a les futures generacions, pel bé de tots.] Bueno... cadascú que faci el que vulgui, no té res de dolent pensar que pot haver-hi algú que t'ajudi a que tot vagi bé, o que després de la mort encara hi hagi esperança... No sé, la religió té coses bones i dolentes.

Esglesia
L'esglesia és un negoci, pero les catedrals, esglesies (edificis) els considero com a "Art".


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: adonis en 15 de Febrer de 2007, 04:32:05
tres coses...

sobre lo de déu, ja he dit a un altre tema que tothome nten deu com vol, però el que estem parlant aqui és el que sa fet famos..

sobre lu de la religio, crec que de bo no en té res, ja que promou molts ideals als quals no hi estic dacord, per exemple la prohibicio del matrimoni gay, les recomanacions d'usar el condó etc. crec que tothom ha de ser lliure per triar el gènere pel qual se sent atret i a no volguer tenir fills. El que fa la religió és condicionar les persones i no ho trobo bé.

sobre lo de l'església, jo em referia a l'església com a institució, no com a edificis, ja que admiro moltes catedrals i disfruto visitantles tot i que discrepo del que representen. se m,'ha mal interpretat.

adéu


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: JúliA en 16 de Febrer de 2007, 11:06:52
Existeix Déu o no existeix? Aquesta és la qüestió...
Jo crec que cadascú a la seva manera es crea el seu Déu però que no és un Déu, senzillament és alguna cosa o algú en qui creiem; les creences personals de cadascú si és que creiem en alguna cosa. La figura de Déu amb el temps s'ha convertit en una mena de personatge famós que utilitzen les religions per imposar el seu dogma per sobre les altres. Però com sabem que el Déu cristià és el de veritat i que el musulmà que per ells és = de vàlid no ho és? És un peix que es mossega la cua. I evidentment no n'hi ha cap de millor o pitjor, què passa amb els ateus? Que han de quedar marginats? S'intenten promoure societats laiques arreu del món però per sobre de tot això encara hi ha l'ombra d'empreses com bé ha dit algú que són l'Església Catòlica o l'Islam que controlen el que volen i al preu que volen. El mateix passa amb el judaisme...no entenc com poden posar la religió per davant de la ciència i prohibir l'avortament o permetre que famílies senceres estiguin afectades per malalties genètiques degudes a l'endogamia...Quan el món lluita per millorar i tirar endavant, la religió sempre s'ha de quedar enrere...


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: moderadors en 17 de Febrer de 2007, 10:49:05
Moderador 2 (un geni maligne que en el fons no és més que un déu dolent que, segons Descartes, no pot existir).

Bones a tothom.

Us escric el nom d´unes webs que poden ser interessants per enriquir el debat.

http://www.pensament.com/filoxarxa/filoxarxa/gen-9bxv.htm (proves de l´existència de Déu)

http://www.e-torredebabel.com/Historia-de-la-filosofia/Filosofiamedievalymoderna/Descartes/Descartes-ArgumentoOntologico.htm (l´argument ontològic que tanta guerra ha donat)

http://ca.wikipedia.org/wiki/Agnosticisme (agnosticime a Viquipèdia)

http://www.acracia.org/doce.html (les dotze proves de la inexistència de Déu)Salut.Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: Marinajonk en 15 de Març de 2007, 09:46:10
Segons el meu punt de vista i dictaminant les doctrines o corrents filosòfiques que hi ha sobre l'existència de Déu, m'inclino en la doctrina del ateisme, degut a que l'existència de Déu a sigut l'excusa perfecte durant molts de segles i actualment també, per promoure interessos personals, polítics i socials. La pràctica de "la paraula de Déu" en molts casos ha estat la causa de milions de morts en tot el món, i com deia el filòsof Feuerbach, els homes s'han recolzat en l'idea de Déu per poder entendre el patiment en les seves vides.


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: lizeth en 15 de Març de 2007, 09:50:00
 ???tu creus que existeix un Déu tot poderós que t'ajuda i et guía per un camí cap al paraís? no et creiïs un home que suposadament ta creat a tu....!

vols ser lliure? hem de ser lliures alliberan-se de la religió.
Consider-ho que no pot haver-hi un Déu,, algú que no existeix científicament. Del no res, no pot sortir res!
en part, sentu un ateisme menys directe, que s'apropa de l'agnosticisme.
Si existeix un home perfete dons, perquè existeix lo imperfecte? Podría tractarse simplement d'una mena de joc en el què els homes hem d'aprendre dels nostres errors i vivències, així, les persones poden trobar Déu com un ídol, una mena de referent.

En fí, a vegades no saps ni què pensar! :-\


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: moderadors en 17 de Març de 2007, 12:43:59
MODERADOR I: veient que això és el regne dels ateus i descreguts goso plantejar les següents qüestions ni que sigui per animar el debat i afilar els arguments que no veig d'altra banda que hi siguin amb excés... 

1. si és tan obvi que Déu no existeix com defensen els ateus d'aquest forum, com és que en termes globals són una irrisòria minoria, vull dir que a la humanitat hi ha més de mil milions de cristians, més de mil milions de mussulmans, etc. els ateus en canvi es poden comptar per milers...
2. sembla que fins ara tots els pobles tenen o han tingut una forma o altre de divinitat, els occidentals serem capaços de viure sense déus?
3. els il.lustrats de la revolució francesa deien que la ciència acabaria amb les supersticions religioses, avui és evident que això no ha passat, reneixen com volets noves religions a la carta, i diuen que el segle XXI serà encara més espiritual... els ateus sémblen ser doncs una mica il.lusos al mantenir esperances d'acabar amb la religió, van contra l'evidència històrica tant cientificistes i positivistes que es diuen ells...

són uns quants cops baixos (ja ho sé) a les parts dels ateus i agnòstics... a veure si desperten...


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: xulicahs en 14 de Novembre de 2007, 02:32:03
 ;D ;Ddepen de si ets creien o no. :o
pero amb una cosa o altre sa de creure. :)
potser no tots creiem quer hagi un deu pero hi ha alguna esperança que pugui haver en el cel.....  :( ;D  :P
 8) 8) 8) 8)  :P :P :P  ;D ;D
------ XuLicHaS------------Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: oh!g!Gangsta en 12 de Febrer de 2008, 04:43:20
Oh!g!Gangsta creu en la existència de deu, pero no com un deu totpoderós, no com una cosa paranormal, si nó que creu en deu com a manera de fer, creu en la manera de fer de Jesus Crist com a model, com a una persona que lluitaba conta el poder i la manipulació,  a favor del pensament propi i la fe en els éssers humans. Oh!g!Gansta creu que l'antic testamen es nomes un conte i que no te cap valor, en canvi creu que el nou testament si que es una lectura recomenable.
Oh!g!Gangsta creu en la religio del pensament propi, sense aprovar tot el que sería la jerarquia eclesiastica ni la concepció del infern. L'hinfern i el dimoni no eixisteixen, i només ens ho volen fer creure perquè tinguem por, quan en realitat, en la religió cristiana no eixisteix el càstig, sinó nomes el perdó


Títol: Re: Existeix Déu ?
Publicat per: eclavell en 30 de Octubre de 2008, 10:10:27
....i que fa?
El deu del catòlics segur que no... es va passar gran part de la biblia matant gent... Només serveix perquè una colla de paràsits social visquin de la fàbula de crist.... si fos poderós només haria enviat un profeta, no cal 1000 profetes dient bajanades. Si fos misericordiós no tindria  a la gent passant i morint de fam en aquest món i ben cert que al Vaticà tindria els problemes que té amb la crisi de les hipoteques.