Fòrum de filosofia
19 de Abril de 2024, 08:25:50 *
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

Ingressar amb nom d'usuari, contrasenya i duració de la sessió
Notícies: Forum actualizado (Julio 2009). Para participar es necesario registrarse.
Fòrum actualitzat (Juliol 2009). Per a enviar missatges és necessari registrar-se prèviament. Els alumnes que vulguin participar s'han de registrar.
 
  Inici   Ajuda   Buscar Calendari Ingressar Registrar-se  

Encara que SMF incorpora una potent eina de recerca, el saber com utilitzar-la sorprenentment no és la clau per a obtenir resultats correctes!

  1. Començar una Recerca
  2. Sintaxis
    1. Cometes
  3. Simple o Advanzada?
    1. Recerca simple
    2. Recerca avançada

Començar una Recerca

Assumint que el fòrum està utilitzant el tema per defecte de SMF (o un dels seus derivats), hauria d'haver tant un camp de Recerca simple (acompanyat d'un enllaç a la Recerca Avançada) en la secció minimizable del començament i una opció Buscar en el menú principal. Si no, l'opció Buscar del menú principal hauria d'enllaçar directament amb la pantalla de recerca avançada.

Sintaxis

Encara que pots simplement teclejar (i buscar) qualsevol combinació de caràcters, hauries de considerar l'utilitzar cometes per a aconseguir que la teva recerca realment funcioni:

Cometes

Per abreujar, buscar simple machines forum retornarà missatges que incloguin qualsevol o les tres paraules, però contenint la cadena de recerca entre dobles cometes (p.e. "simple machines forum") retornarà només la frase completa.

Simple o Advanzada?

Recerca simple

Per a utilitzar la recerca simple (si està disponible), la sintaxi bàsica de dalt és l'única cosa que necessites realment saber. Però pot ser que també vulguis conèixer que aquesta eina busca en tot el fòrum el que especifiquis i que hagi estat publicat durant els últims 9999 dies (la qual cosa és més de 27 anys!) Així que, per a tenir més control en la teva recerca, hauries d'utilitzar la recerca avançada.

Recerca avançada

Encara que la pantalla de recerca avançada inicialment pot semblar un poc intimidatoria si un fòrum té molts apartats i fòrums fills, és sorprenentment senzill quan es redueix als seus components bàsics:

+  Nom del Fòrum
|- +  Buscar
Seleccionar Paràmetres de Recerca
Buscar Per:   per usuari:
     
 
Opcions: Antiguitat del missatge:


Entre i dias.
Ordre de recerca :

Escull un fòrum en el qual es buscarà, o buscar en tots:

Nom de la Categoria





  • Alguns fòrums mostren l'arbre de navegació en la part superior, horitzontalment, per a estalviar espai.
  • A pesar de l'aparença inicial, hi ha realment tres maneres de realitzar la recerca, Coincidir totes les paraules i Coincidir amb qualsevol paraula estan disponibles en el quadre desplegable, i "Coincidir amb la frase" segueixen estant disponibles com es descriu dalt.
  • El * predefinit en el camp per usuari és essencialment un comodí. Pot reemplaçar això per qualsevol nom d'usuari per a una recerca especifica. Actualment no és possible buscar per múltiples usuaris a excepció del comodí *.
  • Mostrar resultats com missatges retorna els missatges complets (amb una opció de resposta) en lloc dels enllaços usuals, però naturalment els resultats generaran llargues pàgines si estàs buscant una paraula o frase popular.
  • Antiguitat del missatge selecciona la màxima o mínima antiguitat dels missatges a buscar.
  • Triar un fòrum per a buscar proporciona altra eina per a fitar l'abast de la recerca. Amb l'opció predefinida 'tots' buscarà en el fòrum sencer.
  • El botó Buscar lògicament engega la recerca, però prémer 'Enter' directament des d'un dels camps de recerca és algunes vegades més convenient.
Impulsat per MySQL Impulsat per PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 vàlid! CSS vàlid!