Fòrum de filosofia

Fòrums antics => Pensen els animals? => Missatge iniciat per: ^^Iv@N^^ en 08 de Febrer de 2007, 01:31:05



Títol: pensen els animals??
Publicat per: ^^Iv@N^^ en 08 de Febrer de 2007, 01:31:05
Crec que no perque el meu peix va saltar de la peixera i no sabia que a l'altre costat no hi havia aigua

 8)


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Colombo en 08 de Febrer de 2007, 07:15:44
Iv@n, crec que el teu argument és força feble o bé és una broma. Les persones desconeixem moltes coses i això no ens prohibeix pensar. Podria ser ( EP NO HO CREC) que el pobre peix fos un "gran profund pensador" ignorant del que hi ha més enllà de la peixera. Pregunto: podria ser? Opino que el problema consisteix sobretot en saber explicar coses que el pensament humà pot fer i que els animals pel que sigui no. En tot cas, el teu plantejament és interessant: poden els animals saber alguna cosa? Quines i com?

Per cert, el peix encara és viu?





Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Ol6a en 08 de Febrer de 2007, 08:42:53

Jo crec que nomes els animals racionals pensen.. Es a dir, els homes. ¬¬ (alguns XD No tots.) Els altres animals crec que segueixen el seu instint. Que perque? Nose... si pensesin crec que no es deixarien fer el que els fan (que si experimentar maquillatge amb ells, o vacunes, etc)
Però potser som nosaltres els ignorants que no ens n'adonem de que els animals pensen oi?

Interessant. ^^


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Colombo en 08 de Febrer de 2007, 10:03:03
Sabem que els humans podem dominar els animals i també sabem que el cas contrari no es produeix mai. És això una prova que demostra que els animals no pensen? Suposo que sí.  O que no pensen com nosaltres. El que crec és que el pensament humà pot fer coses que cap animal encara que sigui molt intel.ligent podrà fer mai. Per exemple, amb el pensament podem declar el nostre amor a algú, realitzar càlculs matemàtics, manipular aparells complicats, valorar una obra d´art,  etc. Algú podria quina és la característica del pensament humà, si és que existeix, que el diferencia del  pensament dels animals (si és que en tenen)?
 ???



Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: alexander_16 en 09 de Febrer de 2007, 05:14:44
Poder el teu peix va pensar en suicidarse! Perque les persones pensem, i hi ha gent que es tira de un pont i sap que quan caigui morira...


Hi ha moltes coses que no sabem!


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: tobías en 09 de Febrer de 2007, 08:33:57
Hola a tots,

sembla que aquesta és la tertúlia còmica del fòrum ... Interessants els arguments protagonitzats pel peix.. Un peix es llença fóra de la peixera, ergo, els animals no pensen. Però alguns humans (éssers pensants) es suiciden, ergo tots els animals que cometen un acte de suicidi pensen .... Aquesta lògica és pròpia del País de les Meravelles d´ Alícia! Però continuem ... Considerem l´ acte del suicidi com un acte de pensament, intencional i voluntari ... Jo em pregunto si els animals realitzen acte d´ aquesta mena. Són "voluntaris" aquests actes? He sentit a dir que els escorpins cometen actes de suicidi, però jo no crec que sigui intencional, ni mogut per cap mena de pensament ...

Escolta, Iv"@n, no es diria Descartes el teu peix, per casualitat?


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: àngels en 10 de Febrer de 2007, 02:00:42
Depen del que entenem per "pensar"

pero igualment jo crec que si que pensen, encara que hi hagi peixos que surtin de la peixera per suicidarse... jaja..

potser no tenen el nostre nivell de resolució, ni la nostra capacitat de pensar, ni els sentiments tan "desenvolupats"...

pero si, cerc que si que pensen, sempre ho he pensat i ho seguiré pensant, em donin els arguments que em donin  :)


àngels


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Estela en 11 de Febrer de 2007, 09:45:05
jo crec que els animals pensen.
segurament no pensen tan com nosaltres pero segur que pensen.

(poder el teu peix es sentia sol i per aixo va saltar de la peixera)

ELS ANIMALS PENSEN!!

IES Castellò


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: laia en 12 de Febrer de 2007, 03:53:00
Je, je, el meu gat és més de fer sopes de lletres... Si definim la intel·ligència com a la capacitat de comprendre les coses, llavors sí que podem dir que els animals són inel·ligents, perquè la majoria de gossos domèstics quan els crides vénen, han entès que els crides. En canvi si percebem que la  intel·ligència és la capacitat de raonar i opinar, llavors ja no n'estic gaire segura. Crec que tardarem uns quants anys a afirmar o negar rotundament que els animals pensin.


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: /EuDAlD/ en 12 de Febrer de 2007, 05:00:05
Koniek, un respecte a en Trasto, en pau descansi. jaja!

Tot i això m'ha agradat la teva ironia per ridiculitzar els comentaris anteriors i estic molt d'acord amb en tobías sobre que aquest és el sector còmic, perquè discutir sobre si l'acte de suicidi d'un peix és un acte d'inteligència té un punt subrealista i sobretot còmic.

Koniek, tu ja saps que la Mixa sempre guanyava en trasto quan jugaven al trivial!


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: ^^Iv@N^^ en 12 de Febrer de 2007, 06:21:54
jaja weno ara ve la meva part mes seria....lo del peix era per escalfar ;)...weno i colombo si tio el pex es mort  :-[

weno el que vull dir es que realment hi han animals com els primats superiors (chimpanzes ,bonobos) , elefants , dofins ..... que mentalment són realment molt superiors als altres i que memoritzen i reaccionen amb la seva ment devant de problemes....però realment saben el que es fan ?? ho fan per naturalesa i   per sobreviure??

Per exemple : cuan un gos apren a donar la pota o portar les sabates es coscient del que fa? o nomes reacciona devant algo que se l'hi ha ensenyat i ho fa per simple rutina?

crec que els animals pensen a la seva manera no com la coherencia que té un humà pero si a un grau mes petit però que ho fan per sobreviure o por imposició com el cas del gos

 :P vagi be a tothom  ;) knt


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: àngels en 12 de Febrer de 2007, 06:58:56
no podem esperar que els animals tinguin la capacitat de solucionar problemes que els hi plantagem, memoritzar coses, o altres, pero mes que res per el simple fet que no tenen la capacitat mental que tenim nosaltres.

La nostre intel·ligència és mes desenvolupada... (hi ha exepcions ;D)

És veritat que els animals la majoria de coses que fan les fan per instint, o per naturalesa i per sobreviure tal com ha dit l'Ivan, pero també és veritat que nosaltres la majoria de coses també les fem per instint i per sobreviure, amb la diferencia que a nosaltres tenim més recursos i ens ho han anat ensenyant durant el llarg de la vida...

Jo seguiré pensant que son intel·ligents :)

àngels. IES Castelló d'Empúries


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: laia en 12 de Febrer de 2007, 09:10:35
Tens raó Gerard, Àngels que encara que et donin els arguments que et donin seguiràs pensant que els animals pensen, no és cap argument.


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: ^^Iv@N^^ en 12 de Febrer de 2007, 09:15:35
Angels jajjaja que la han tomado con tigo tia xD weno mira en part te dono la raó perke hi han animals que són una mica intel·ligents  a la seva manera xke memoritzen números , colors , simbols etc. Però pensar indica tenir coneixement i saber del que es fa un animal fa una cosa per instint o impossada per rutines de aprenentatge no pensa el que fa

el que aprèn o aprèn per experiencia , per sobreviure , per rutina o per herència res més jiji

weno xulah si vols knt amb arguments noieta jaja ke aki la gent si no portas aixo no et deixen pasar!!!

weno ke vagi be a tothom!!! 8)


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: àngels en 12 de Febrer de 2007, 09:25:47
Boikot contra l'àngels '¬¬

Gerard... la veritat es que no se exactament amb que em baso... '^^
Crec que com a animals, el concepte d'intel·ligència ha de ser inferior, esta clar.. pero aviam... crec que encara que siguin animals tenen sentiments, tenir sentiments ja requereix una certa capacitat de pensament...
És la meva opinió, podeu pensar que estic boija... perque la majoria de gent pensa que son essers insensibles... pero jo no ho crec i no se que m'ho fa pensar...

ja pensaré més arguments, ara estic estresada...! ;)

Que consti que m'ha costat dir aixo.. :(

Laia i Gerard no neu tan a saco ...!


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: àngels en 12 de Febrer de 2007, 09:35:24
uffff... sort que hi ha algu que m'enten.....!! o que almenus m'apoia..!

em veia morta entre la laia i en gerard.. que peligro...

Per cert Ivan... en cuant el teu peix.. t'acumpanyu en el sentiment... jeje:)


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: /EuDAlD/ en 12 de Febrer de 2007, 10:34:27
Que els animals siguin sensibles ningú ho dubta, o potser si, però en el meu cas no. Però d'aquí a que pensin, crec que són camins bastats separats.

I també m'apunto a la cremada contra tu..perquè has dit una frase que em veig obligat a criticar: 

ens ho han anat ensenyant durant el llarg de la vida..

Si, tens raò a nosaltres ens ho han ensenyat, però algú havia d'apendre i desarrollar l'inteligència per si sol, va ser un llarg procés. I que els animals no hagin fet el mateix em fa creure que tenen un nivell infinitament inferior i segons la meva idea de que vol dir pensar, crec que els animals no pensen!



Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: laia en 13 de Febrer de 2007, 03:48:38
Je, je, boicot... és broma. El que has volgut dir amb la frase que critica l'Eudald és que si a un gos li ensenyes a sumar, després a multiplicar, i així successivament, arribarà un dia que sabrà fer equacions de segon grau? Si ho aconsegueixes m'avises, que el portarem a la tele i ens forrem.
Aquesta frase no té lògica, els animals tenen un límit, quan li dius a un ximpanzé que sumi més de 7 nombres ja no en sap, i així amb tots els animals.

PD: no t'enfadis, per defensar una cosa se n'ha d'atacar una altra. ;)


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: kabreta* en 13 de Febrer de 2007, 04:19:04
 crec que no, potser si que alguns d'ells ens entenen, per exemple el meu gos fins fa poc no havia fet mai res pero una veïna no se  què li va fer però en quan la va veure la va atacar. jo crec que si fos racional el gos no l'hagues atacat però per altra banda, com no té cap altra manera de defensar-se el seu pensament era aquell, tornar-li el que li havia fet.


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: [^Ju@nk@r^] en 13 de Febrer de 2007, 04:21:07
Los animales tienen la capacidad de pensar pero en un nivel muy bajo,ya que su cerebro no es tan desarrollado como el de los seres humanos.
"Todos los seres vivos tienen su forma de comunicarse"


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: kabreta* en 13 de Febrer de 2007, 04:23:40
soc la d'abans encara que sembli que em contradeixo volia dir que els animals no pensen de manera racional, ja que l'únic animal raciona som els humans.


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Aquiles en 13 de Febrer de 2007, 04:26:03
Laia aquest argument que has donat em sembla molt raonable, i a més la ment animal és més fluixa que la nostre, però amb una cosa podem estar segurs segur que un animal és més inteligent que alguna persona.

Vinga adeu!!!!


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: [^Ju@nk@r^] en 13 de Febrer de 2007, 04:27:13
Ivan........

Te imaginas tu vida encerrada en cuatro paredes, que preferirias?
saltar como el pes y morir o seguir viviendo tu pesadilla.
"..................."?


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: >>>ixa<<<< en 13 de Febrer de 2007, 04:33:23
la verdad para mi si piensan,no todos pero la malloria.
puede que no piensen igual que las personas por que su inteligencia es poca. pero algo deben pensar no? :P


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: /EuDAlD/ en 13 de Febrer de 2007, 06:07:26
la MALLORIA..jeje es comuniquen sí, peró en un nivell molt baix. Ningú a dubtat de que tinguin instints, però crec que dir que pensen es exagerar, donat que no són capaços de ser conscients de si mateixos!


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: antigona en 13 de Febrer de 2007, 08:01:58
aquest tema depèn completament de què enteneu per "pensar"...

podeu discutir eternament...

fins que algún animal us digui si pensa o no... ¬¬ i no crec que passi.


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Estela en 13 de Febrer de 2007, 08:12:27
laia i tothom que cregui que els animals no pensen, l'angels i jo us podem donar molts arguments per demostrar que els animals pensen.....
per exemple, la gossa d'una amiga, quan estava a la gossera la picaven amb pals d'escombra, i quan els "duxaven" ho feien amb mangueres a forta pressiò, i quan aquella gossa va veure una manguera ja fora de la gossera, va marxar correns, i quan veu les escombres, també marxa.
per que creus que ho fa?¿
doncs perque recorda que amb allò li feien mal....

Ies Castellò


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Estela en 13 de Febrer de 2007, 08:15:50
àngels, jo estic amb tu......


laia...laia...que la envidia te corrrrroeeeee!!!jejeje


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: laia en 13 de Febrer de 2007, 08:52:52
Jo no he dit que no pensin, sinó que he dit que l'argument de l'Àngels no era vàlid, he dit que per molt que li ensenyis coses a un animal, té un límit, que no és el mateix.

ENVEJA, sí, sí...


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Estela en 13 de Febrer de 2007, 09:11:42
koniek, aixo es el mateix que a una persona, si de petita  l'han picat, quan es gran no s'acosta a aquella cosa que li a fet mal de petit...
d'acord que no son tan intel·ligens com nosaltres ni molt menys.... pero pensen.
cada persona te dret a pensar el que vulgui i jo rec que  pensen!!
(angels ajudem no?¿)

Ies castellò


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Estela en 13 de Febrer de 2007, 09:24:15
koniek...es igual dexemu estar, tothom sap el que pensa, si tu creus que els animals no pensen..doncs molt be.
arguments...no se, he dit l'ho de la gossera...jo crec que quan veuen una cosa que els recorda algu i s'espanten o qualsevol altre cosa, estan pensan...
o quan troben a faltar algu...estan com tristos...no?¿


_estela_    Ies castellò


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: albA_ en 13 de Febrer de 2007, 09:28:43
Pobre peix...

crec que els animals no pensen, només mengen, dormen, fan les seves necessitats..etc És a dir que viuen a base d'instints. ;D


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: laia en 13 de Febrer de 2007, 09:30:00
Quan s'espanten de veure alguna cosa no ho fan ells voluntàriament, sinó que és el subconscient que associa l'objecte amb alguna cosa negativa.
Per cert, tota l'estona posem d'exemple els gossos, però recordo que una puça també és un animal, llavors també defenseu que les puces són intel·ligents i pensen? Què en dieu?


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: moderadors en 13 de Febrer de 2007, 09:35:55
COM A MODERADOR 1 (és a dir, la veu de Déu) VOLDRIA RECOMANAR UN PARELL DE COSES EN VISTES A MANTENIR EL DEBAT EN ELS TERMES ADEQUATS:

1. missatges curts i no tractats (en la mesura del possible...)
2. el bon humor que és senyal de saviesa (per exemple, de l'estil del video que penja el Sr. Cristian com a imatge del seu perfil, recomano visita a tots aquells que no us hi hagueu fixat, ha entès perfectament que això d'un debat és cosa dura, que va de "collejas" però "sin acritud", que deia l'altre, amb bon humor i arguments per davant, com algú li ha fet veure molt raonablement a Mr. Ivan, el que posa el dit a llocs poc recoimanables...), bon humor que vol dir evitar coses personals i arguments ad hominem com els que sembla que comencen a treure el nas... la filosofia demana contundència i radicalitat però en els arguments.
3. què tal us semblaria donar una setmana més per tancar aquest tema relativisme-universalisme i proposar-ne un de nou?

salut
MODERADOR 1 (l'ull de déu que tot ho veu...)


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: laia en 13 de Febrer de 2007, 09:36:17
Bé, perdoneu, vale, ho sento... Qui diu "virus" diu microbis, mosquits, puces o el que sigui. També creieu que pensen?

(aquests de biologia no en deixeu passar ni una, eh!)



Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: àngels en 13 de Febrer de 2007, 11:09:55
aviam Laia..!! com tu mas dit aquest mati jo no he donat arguments en cap moment...! (la envidia te corrrroooeee ¬¬ jiji)
Gerard molt bé la teva descripcio de virus.. vex que has escoltat a classe avui''^^ i en kuan a lu de l'escombra... no esperis que distingeixin es a dir el fet de relacionar escombra i manguera amb dolor és recordar (memoria?)

Estela flureta jo t'apoiu... :) aviam... aquesta amiga ens ha explicat també que el gos al portarlu a casa tenia por als humans(xk el maltractaven els mol cap...""), al cap del temps va anar veient que no eren dolents aquells que l'envoltaven... creieu que si aquest gos el tornem a portar a la gossera voldrà entrar? no.. i està comprovat...

tb està comprovat que els gossos tenen sentiments, estimen, tenen por, gelus, tristesa... n'estic segura.. pero esque ara no em posare a posar un exemple de cada cosa...

Antigonaaa!!! estic amb tu...! els animals estimen!^^

petonss*


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: PaTiUa ^^ en 13 de Febrer de 2007, 11:30:12
Tot i que hi poden haver animals que facin intents de suïcidi, sudokus i sopes de lletres, crec que els animals no poden pensar, que només reaccionen a un estímul que ja tenen après (com el del seu nom). Si no, hauríen après no només el seu nom o "dona'm la poteta", perquè això no és l'unic que senten per part del humans. Si entenguessin aquestes cuatre paraules, llavor podríen haver desenvolupat un altre tipus de llenguatge més sofisticat, nosé; potser estic anant més enllà... Però per a mi, que un peix intenti suïcidar-se no és motiu suficient per arribar a pensar que els animals racionen com els humans; i el mateix en penso de les paraules que han "après".

                              =]


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: adonis en 14 de Febrer de 2007, 03:40:09
Bones! No tinc ganes de llegir-me els missatges de tothom, així que aniré al gra i diré directament la meua opinió sobre el tema.

Sincerament, els animals no pensen. Potser alguns direu que sí, pel típic argument que els gossos moren de pena i tal, però això no vol dir res. A mi, personalment, els animals m'agraden, però un gos mor de pena pel seu amo perquè sap que no rebrà més "premis" ni carinyo, no pas perquè raoini que el seu amo és mort etc. etc. Tot és questio d'instint.

Us deixo que no tinc temps. Ja passaré aviat. Adéééu!!


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 06:08:25
puffff....ja hi sóm un altre cop! Cadascun de nosaltres es lliure de pensar el que vulgui i per molts arguments que hi posin no daxare de creure que hi ha animals que si i ni ha que no!!!

-Aqui la prova :....un mosquit i un gos!   

El mosquit de pensa ....mm....NO! és evident però l'exemple del gos es pot dir que si, que pensa! el meu gos quan veia que jo estava el sofà fent la migdiada ell sestirava el meu costat em mirava i feia veure que durmia....i quan em veia amprenyat no s'acustava a mi....prque? dons per que devia pensar que si sacostava, el primer de rebre saria ell...!

L'animal simbolic = el Gos!


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Ii*iI Escamot Roig Ii*iI en 14 de Febrer de 2007, 06:18:30
A vere, aquesta es una qüestió que veig que no queda clara. Molta gent diu que els animals no pensen sino que fa per metode prova i error, etc. A l'exemple de prova i error l'animal va fent una accio fins que la fa b i rep una recompensa. Quan ja sap com es fa (pk ho ha apres per aquest metode) ho seguira fent perque sap que li donaran una recompensa. Aixo implica que pensa en fer una cosa perque n'obtindra una altre. es un argument que dono per justificar que els animals fan servir el coco. inga dw ;)


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: kabreta* en 14 de Febrer de 2007, 06:56:35
aristó no estic d'acord amb una cosa que has dit, lo de que els mosquits no pensen però això certament no ho saps veritat? jo crec que a la seva manera deuen pensar no d'una manera racional pero mira ho exposaré amb un exeple , el mosquit quan veu una persona si et pica és per algu no? per què deu haver pensat mmm... aqui hi ha menjar. Crec que tots els animals deuen tenir els seus pensaments però raateixo sense la capacitat de reflexió.
adéu espero resposta aristó ;)


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 07:10:30
...el fet de que el mosquit busqui "una presa"   persona... és perque té gana com tu molt bé has dit, i nesesita sang per elimentar-se . Però això no vol dir que aquet insecte pensi , només pel sol fet de buscar eliment .
Ell o fa per sobreviure i això no és pensa, és degut al  seu instin!

ens weiem*


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: kabreta* en 14 de Febrer de 2007, 07:23:37
estic d'acord amb tu però el gos si s'asseu al mateix temps que tu  o al tei costat jo crec que és perquè està avurrit i s'ha cansat de donar voltes però en fi que no sabem si pensen o no. podem donar mil arguments però en seguretat ho sabrem quan hi hagi un estudi que ho justifiqui.
estàs d'acord amb mi aristó??
adeusss  ;)


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 07:31:20
....itan !!! ara sí ...jeje dons estic desitjan que trobin respostes i prous arguments per fernus calla a tots! ;) 

...Apa-siau*


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Estela en 14 de Febrer de 2007, 08:11:43
aRistó, dius que els gossos pensen pero els mosquits no...?¿ si creus això, tu que penses llavors que els animals son o no son intel·ligents?¿
perque un mosquit no pot pensar?¿perque es mes petit que un gos o que un.....peix manta?¿(es un exemple)
amb això del mosquit estic d'acord amb kabreta*
aRistó, perque creus que busca preses un mosquit?per menjar no? igual que tu i que tots els altres... tu menjes per instint a sobreviure?¿no veritat?
menjes perque has pensat, -ostres tu, tinc gana, ara anire a la cuina i menjare- oi? dons els animals tambe ho pensen.

_____estela_


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: àngels en 14 de Febrer de 2007, 08:20:50
aviam..
per comensar el mosquit és molt diferent que el gos, el cerbell el té mes petit, viu menys temps... jo diria que el mosquit pica per instint...(no u se del cert.. potser si que pensa..) pero en cuan a lu del gos estic d'acort amb aRistó, el meu gos quan veu que ploru ve a seure al meu costat... perque ho fa? potser pensa.. i que fa aquesta aki fent sorolls rarus i tiran aigua per els ulls? potser si.. pero ell veu que allo no es normal.. aixo ja es algu que rekereix pensar..

jo tb estic desitjant que trobin arguments per fernus callar...


no se res.


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 08:48:48
...pot ser tens raó,  el teu argument afavor del pensament del mosquit em resulta un xic ...confus... crec que un mosquit no es posara a pensar si te gana i si vol una mica de sang i que nessesita aliment ......i de kina sang vol si la vol A+ o  la A- ..... si es demostres  cientificament que els mosquits unicament van buscar l'eliment a una sang determinada llavorns podriem discuti... el que si que trobu sorprenen es que per molts insectisides que inventem ells els convaten any rerre any i és dificil poder acabar amb ells!

...els mosquits tenen 14dies de vida creus que tenen prou temps per pensa el k es bó per ells?


.....mu@*



Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: àngels en 14 de Febrer de 2007, 09:02:01
no crec que el mosquit arribi a desenvolupar inteligencia nomes vivint 14 dies... en canvi un mamifer, (per no repetir gos, monu o dofi...) com que la seva vida es mes llarga, potser té mes temps de desenvolupar el cervell...

una altre cosa que crec... si em dieu que els animals no pensen, esteu dien que en un principi nosaltres tampoc ho feiem.

petons :)


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: bach en 14 de Febrer de 2007, 09:08:51
..jejeje....la pregunta dels animals ja se sobrenten angels!!! sisplau...jajaj :D ...tink presa demà Molt+ !!!

Adew filosofs*


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Ii*iI Escamot Roig Ii*iI en 14 de Febrer de 2007, 09:11:29
qui pique. a vere qui guanya jo estic a favor dels animals que pensen


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: moderadors en 15 de Febrer de 2007, 12:35:40
MODERADOR 1 (L'ULL DE DÉU, en minúscula, QUE TOT HO VEU)

sembla que si la discussió ha d'avançar en alguna direcció caldria que algú fes l'esforç de definir què entenem per pensar, sense aquest mínim esforç d'aclariment del concepte no sembla que tingui gaire futur aquest debat sobre el pensament dels animals... qui s'hi atreveix? fora bo que ho intentessin els dos bàndols (és un dir això de "bàndols")


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: adonis en 15 de Febrer de 2007, 04:42:08
crec que jo he dit alguna cosa sobre la definició de pensar, però bé hi tornaré si és que ha passat desaparcebuda.

vai dir que per mi pensar és reflexionar, raonar i recapacitar sobre les coses, i com que crec que els animals es regeixen únicament per linstint i no són capaços d'iniciar un mecansime que els permeti comprendre veritablement la realitat, sinó que es guien únicament per recompenses o beneficis que simplement entenen com que els seus sentits els agraeixen.

no sé si m'he explicat


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: marta en 15 de Febrer de 2007, 08:35:47
jo estic am langels i lestela....!!els animals realmen pensen...xro pude tenen un altre grau d'intel.ligencia...!!n?

k en dieu¿


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: christian en 16 de Febrer de 2007, 09:16:38
Diguem adonis, els humans no ens guiem per beneficis i recompenses?

Sense anar més lluny, els simis també són animals. Els humans coincidim en el 90 i pico per cent amb els simis, per tant és l'animal més proper a nosaltres. No creus que si un mono al agafar una pedra o un pal com a eina està pensant que aquesta eina li ajudarà a progressar en l'activitat que vol realitzar? Els humans quan volem arreglar alguna cosa també pensem que és més fàcil fer-ho amb una eina adequada, no? L'exemple dels simis em serveix per creure que els animals pensen.


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: moderadors en 17 de Febrer de 2007, 12:26:33
Hola, sóc el moderador número tres, de l'institut ...  (ja és ben trist ser moderador número tres!!!) demanaria, fins i tot exigiria, la definició de pensament d'aquells que defensen que els animals pensen i són intel.ligents amb tanta vehemència, els antropocèntrics ja han definit què entenen per pensar: raonar, reflexionar, deduir... els de la protectora d'animals i plantes encara no s'hi han atrevit, per què serà??? vinga nois, que sinó ens quedem encallats...

l'orella que no sent res (ja em perdonareu però és que jo sóc una mena de geni maligne atrofiat... és a dir una mica impotent en tots els sentits)


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: christian en 17 de Febrer de 2007, 12:11:08
Per mi, pensar és fer servir l'enteniment per conèixer i crear idees.


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Estela en 19 de Febrer de 2007, 09:25:38
bones!
fa dies que no dic res però es perque estic buscan arguments per defensar que els animals pensen.

per l'Alba---> dius que els gossos menjes,dormen  fan les seves necessitats, però pensa-hi un moment, tu i tots nosaltres que feiem quan erem petits?¿


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: progresso en 23 de Febrer de 2007, 06:39:27
com voleu q els animals pensin?? simplement actuen per instint, per certs estimuls!! crec que algun tipus de mono o micu pot tenir algun tipus de pensament, pero els animals en si, NO!!!




Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: christian en 24 de Febrer de 2007, 03:52:18
No hi ha certa contradicció en les teves paraules, progresso? Els monos no són animals? Ho sento no ho sabia.


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: adonis en 24 de Febrer de 2007, 06:41:05
defenso que els animals no pensen, però realment un mono és un animal. tot i que poden arribar a semblar intel·ligents per algunes conductes, no raonen realment, sinó que actuen sense ser concients que ho estan fent. almenys això crec.

i nosaltres també som animals, però hem evolucionat tal que hem arribat a un punt inabastable per la resta d'animals, inclosos els primats més evolucionats.

salut


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: christian en 24 de Febrer de 2007, 07:59:58
Si no recordo malament la qüestió és si els animals pensen, no si són intel·ligents com els homes.
Si un primat fa servir un pal per facilitar certa activitat que vol dur a terme no crec que ho faci inconscientment ni per instint.
No hi ha dubte que els homes són més inteligents que la resta d'animals però això no significa que ells no pensin, són dos conceptes ben diferenciats.
Llegiu això (els comentaris també són interessants): http://www.astroseti.org/noticia_2219_Demuestran_que_los_monos_tienen_pensamiento_avanzado.htm
Pot ser us farà canviar d'opinió i sinó doneu arguments i seguim amb el debat.

Salut


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Colombo en 25 de Febrer de 2007, 02:16:23
i si el ke diferencia la intel.ligència humana de l´animal és el llenguatge ? ? ?

 ;D


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: christian en 25 de Febrer de 2007, 06:04:37
Explica't. Perquè no sé on vols anar a parar. Em sembla que el debat és sobre el pensament dels animals com ja he dit anteriorment i tota l'estona esteu comparant l'intel·ligència humana amb l'animal que per mi és un tema diferent. També hi ha persones més intel·ligents que altres, però tots pensem. I si feu aquesta comparació d'intel·ligència entre humans i animals, quin argument esteu defensant per negar el pensament animal?


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: KuroNeko en 25 de Febrer de 2007, 07:59:24
Precisament el lleguatge no. Els animals bé que es comuniquen entre ells per signes, moviments, sorolls, hormones o el que sigui segons l'animal.


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: Colombo en 26 de Febrer de 2007, 12:10:28
i si el llenguatge de les persones pot fer coses k el "llenguatge" dels animals no pot fer?


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: adonis en 26 de Febrer de 2007, 06:03:29
mm.. molt be dons no comparem intel·ligències, simplement penseu. un gos mor de pena pel seu amo= pensa. No. els defensors del pensament animal digueu els animals tenen sentiments i per tant pensen. molt bé, primera tenir sentiments no = pensar. però ser conscient de tenir senitments o ser conscient de estar d'alguna manera, si que és pensar i un gos no es conscient de que esta trist, sino que ho està simplement. no se si m'enteneu. crec que pensar es alguna cosa més que tenir "sentiments" o perspicàcia"

salut


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: christian en 26 de Febrer de 2007, 06:14:12
Perdona adonis, però en cap moment he parlat de sentiments per defensar que els animals pensen perquè també crec que pensar és més que tenir sentiments.
Però igualment no estic d'acord amb el que has dit i no ho considero un argument per defensar la teva postura.

I com saps tant bé que els gossos moren de pena?
Per tu els gossos estan tristos perquè si, sense saber-ne els motius?

El simple fet de que morin de pena, com dius tú, ja implica que siguin conscients de que ha passat alguna cosa amb el seu amo. O, creus que una mare animal no és conscient perquè està trista quan moren els seus fills? Un primat no és conscient perquè fa servir un pal per ajudar-se? Així, nosaltres no sóm conscients perquè fem servir una serra per tallar fusta?

Dew





Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: adonis en 26 de Febrer de 2007, 11:44:08
no em referia a tu amb lo dels sentiments, po es iual

bé, dius que nosaltres no som conscients de tallar nusq dons home clar que en som si nosaltres pensem es el que t'estic dient.

un gos esta trist perque no reb mes premis, no menja, no te ningu que l'acaricii i per aixo esta trist, però no esta trist perq raoni que li passa aixo perq el seu amo ha mort, sino que simplement veu que no viu com ho feia i aixo el fa estar deprimit per dirho duna manera. es a dir que tot torna a linstint de supervivència que és lunic del que disposen els animals.

és tard i no crec que hagi sigut un gran comentari intentare rectificarme si és possible mes endavant.

bonanit


Títol: Re: pensen els animals??
Publicat per: christian en 27 de Febrer de 2007, 05:57:07
Amb la pregunta si nosaltres som conscients de que fem servir una serra per tallar fusta ho feia perquè vegis la semblança entre això i que un simi faci servir un pal perquè evidentment ho sé que en som conscients però no hi veig cap diferencia, per això t'he fet aquesta comparació. No crec que un simi ho faci per instint perquè nosaltres tampoc no tallem la fusta amb una serra per instint.
I crec que una mare animal sent tristesa quan se li moren els fills i sap perquè està trista i, aquests no li donen menjar ni res del que has dit.
Tu saps perquè estàs trist o alegre? Per què no ho pot saber un animal?
A nosaltres si ens mort un pare també perdem una font d'aliments i de benestar però sabem que s'ha mort. Els gossos no saben que està mort perquè no entenen el nostre llenguatge però se n'adonen que la persona que els cuidava i els estimava ja no hi és.

Dew