Inici

Contacte


Contacte

Presentació

Anna Sarsanedas Darnés, professora de filosofia us dóna la benvinguda. Podeu enviar notícies, articles, recomanar llibres... Per enviar articles primer us heu de registrar.

Altres webs

  • Filoètica

  • Filoantropologia

  • CIBERAULA

  • Unitat didàctica

  • FILOÈTICA
  • ANTROPOLOGIA FILOSÒFICA
  • CIBERAULA
  • UNITAT DIDÀCTICA

Ràtio: 0 / 5

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

Va nèixer a Trelleck Gales, Anglaterra. Pertanyia a una família molt influent en la història política anglesa des de fa quatre-cents anys. Va perdre als seus pares quan només tenia 3 anys i va ser educat pels seus avis paterns. Fou "lecturer" al Trinity College, a Cambridge, però el 1918 hagué de deixar aquest càrrec per les seves idees pacifistes, per les quals, a més, fou condemnat a sis mesos de presó. Es va casar quatre vegades, els seus tres primers matrimonis van acabar en divorci. Va tenir tres fills.

Procedia del camp de les matemàtiques i era un especialista en lògica, un dels més importants reformadors de la lògica formal. El 1903 va publicar la seva primera obra Els principis de les matemàtiques. En tant que filòsof, ha estat molt preocupat per la teoria del coneixement i ha exercit una profunda influència sobre el neopositivisme lògic del Cercle de Viena. Se'l considera un dels pares de la Filosofia Analítica moderna. Els seus pensamens es van centrar inicialment en l'Idealisme Absolut i més tard en L'Atomisme Lògic i el Realisme. Va rebre el Premi Nobel el 1950 pels seus treballs i escrits.

En l'aspecte polític, les seves obres traeixen un esperit individualista que arriba algunes vegades a prendre un cert to d'anarquisme. Va fundar el moviment Pugwash (juntament amb Einstein, 1953), contra l'armamentisme nuclear. També va destacar per les seves avançades concepcions pedagògiques en una societat molt puritana. Entre les seves obres destaquen De l'educació, La conquesta de la felicitat, Assaigs impopulars, Iniciació a la filosofia, El nostre coneixement del món extern: Introducció a la filosofia de la matemàtica, Principis de reconstrucció social, Lògica i coneixement...

Més informació a: http://alcoberro.info/russell.htm

  • No s'han trobar comentaris

Calendari

Articles afegits

L'estructuralisme de W. Wundt (1832-1920) Els historiadors de la psicologia solen...
NÚRIA Navarro Entrevista a Philip Pettit Ballygar (Irlanda), 1945 Professor de Princeton Autor de...
Descartes pasaría hoy, en el hiperproductivismo académico actual, por solemne...
GIOVANNI SARTORI, POLITÓLOGO Tengo 80 años. Nací en Florencia y vivo...
BALTASAR PORCEL - 17/10/2004 En 1975 Stephen Hawking lanzó la teoría...

Comptador visitants

Avui 9

Ahir 5

Setmana 9

Mes 340

Total 227099

Enllaços nous

Twitter pensadora

Visites

Hi ha 10 convidats/des i cap membre en línia

Canal youtube

Notícies filosofia

Presentacions

Altres articles

scoop.it