Contacte






Contacte

Ràtio: 1 / 5

Estrelles activesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

"La sociologia és una de les ciències socials. El seu principal objecte d'estudi és la societat humana i, més concretament, les diverses col.lectivitats, associacions, grups i institucions socials que formen els humans...

Com qualsevol ésser viu, l'home només pot existir quan és immers en la seva pròpia espècie, dins i a través d'aquesta. La sociologia estudia l'ésser humà en la mesura que la seva condició ha de ser explicada socialment, així com també els resultats socials de les seves intencions i el seu comportament.
La sociologia no és l'única disciplina que estudia l'home. N'hi ha que l'abstreuen de la seva dimensió social, i centren la seva atenció en l'anatomia, la fisiologia o l'estructura de la ment de l'home. Davant d'aquestes disciplines, la sociologia sembla aquella branca del coneixement l'objecte del qual és la dimensió social dels humans, el nivell de la realitat que es relaciona amb la seva sociabilitat innata. El seu objecte és l'ésser humà com animal social.
Així i tot, no l'haurem definida satisfactòriament. D'entrada, trobem que totes les ciències socials prenen com a punt de partida l'estudi de l'home com a ésser social, o sigui, l'estudi de les seves col·lectivitats, si bé és clar que cadascuna de les disciplines posarà un èmfasi diferent sobre els seus diversos aspectes.
Salvador Giner. Sociologia ( 1968 )
 

  • No s'han trobar comentaris